Autor Wątek: III Tour de WOŚP (12.01.2020)  (Przeczytany 14434 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: III Tour de WOŚP (12.01.2020)
« 14 Sty 2020, 20:09 »
Pogoda dopisała, impreza bardzo udana i świetnie zorganizowana, do polecenia każdemu  ;)

Tutaj kilka fotek z samego maratonu oraz dojazdu i powrotu
https://photos.app.goo.gl/DaPVrbGS5wPig8RY7
…...
Zastosowałeś jakiś dłuższy adapter mocowania do sztycy przy Tailfinie? Wygląda trochę inaczej niż podczas Twojej wyprawy na Ruś. Wydaje się, że nie zachodzi konflikt siodełka z torbą. Chyba, że to tylko złudzenie optyczne.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
« 14 Sty 2020, 20:35 »
O, nawet nie wiedziałem z jaką grupą jadę  :lol:
Startowałem też o 11 (dołączyłem w ostatniej chwili) i nie zwróciłem uwagi na to kto jedzie. Może dlatego, że widziałem prawie cały czas plecy prowadzących, a nie twarze. ;D
Paweł.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 14 Sty 2020, 21:10 »
Zastosowałeś jakiś dłuższy adapter mocowania do sztycy przy Tailfinie? Wygląda trochę inaczej niż podczas Twojej wyprawy na Ruś. Wydaje się, że nie zachodzi konflikt siodełka z torbą. Chyba, że to tylko złudzenie optyczne.

Tak, z przedłużką jest dalej od siodła, dzięki czemu kolizja z siodełkiem jest już niewielka.

O, nawet nie wiedziałem z jaką grupą jadę  :lol:
Startowałem też o 11 (dołączyłem w ostatniej chwili) i nie zwróciłem uwagi na to kto jedzie. Może dlatego, że widziałem prawie cały czas plecy prowadzących, a nie twarze. ;D

O 11?
Czyli gdzieś na trasie dołączałeś? Bo na dystans 100km to start był przed 8, z kolei na 25km koło 13.

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
« 14 Sty 2020, 21:21 »
Mój błąd - start był o 13-tej. Jechałem 25km
Paweł.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 14 Sty 2020, 21:34 »
Generalnie, mimo obaw przejazd grupami poszedł całkiem sprawnie. Nasza (ostania) z 7:45 rozpadła się za Miłosławiem, gdy podjechałem do Mijaha, jadącego na przedzie, by... z naszej średniej (wtedy aktualnie 27,2) zrobił oczekiwane na mecie 28, bo Fanky obiecał wrzutkę do puszki. I Michał wykonał zadanie. Jednocześnie grupa się rozpadła, bo za Michałem poszedł Wojtek, potem Norbert, a w tym samym momencie wiatr urwał nam tyły. No i poszło. A szkoda, bo Hipek świetnie dyrygował do tego momentu.

Trochę mnie martwią osoby jadące "MARATON" (celowo tak to nazywamy, a nie rajd) bez żadnej nawigacji, obeznania z mapą, itd. Oczywiście ultrasi sobie poradzą, ale były też osoby, którym słabo szło z nawigowaniem. Gdybyśmy nie czekali, pewnie nie dojechaliby do mety. Nauczka dla nas, by przed następnym WOŚP zwracać na to pilniejszą uwagę.

Osobną kwestią jest dystans 25 km. Który, jak zresztą pozostałe, zostanie najpewniej utrzymany. Formuła się bowiem sprawdziła, zebraliśmy (a przecież o to chodziło) więcej pieniędzy, niż łącznie przez wszystkie 3 edycje, które poprzednio KBR organizowało (pierwsza, w 2017 odbywała się tylko na sali w Oazie). Najpewniej będziemy dla dystansu 25 km drukować mapy papierowe, żeby nie było problemów, jak jechać. Kilka osób pierwszy raz w życiu, wyszło na rower w styczniu, Anka i Iwona - pewnie znacie je z KMT, na tyle się zapaliły, że umówiły się na 55 km. Aż miło :)

Medale dla osób wirtualnych postaram się wysłać do piątku. Chyba, że ktoś zapisał się, lub zmieniał (tudzież dokładał) dystans w ostatniej chwili. Wtedy musi poczekać na vlepki.

Sorry za numer z prysznicami na sali, okazuje się, że nikt nie sprawdził, że bobowie budowniczy mogli wpaść na genialny pomysł wypłukania wiadra z cementem pod prysznicem. I zabetonowania odpływu na stałe. Szkoła naprawi to dopiero w ferie :/
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 14 Sty 2020, 22:26 »
Generalnie, mimo obaw przejazd grupami poszedł całkiem sprawnie. Nasza (ostania) z 7:45 rozpadła się za Miłosławiem, gdy podjechałem do Mijaha, jadącego na przedzie, by... z naszej średniej (wtedy aktualnie 27,2) zrobił oczekiwane na mecie 28, bo Fanky obiecał wrzutkę do puszki. I Michał wykonał zadanie. Jednocześnie grupa się rozpadła, bo za Michałem poszedł Wojtek, potem Norbert, a w tym samym momencie wiatr urwał nam tyły. No i poszło. A szkoda, bo Hipek świetnie dyrygował do tego momentu.

Na tę średnią to lepiej byłoby docisnąć najpierw (gdy jechaliśmy spokojnie), gdy było z wiatrem, bo z powrotem to już inna rozmowa była ;)

Ale tak się za to sporo przyjemniej jechało, niż jakieś ciśnięcie z nosem w liczniku na konkretny wynik.

WuJekG

• Gość
« 14 Sty 2020, 22:40 »
Trochę mnie martwią osoby jadące "MARATON" (celowo tak to nazywamy, a nie rajd) bez żadnej nawigacji, obeznania z mapą, itd.

Może wystarczy kilka strzałek na asfalcie dla takich osób i problem będzie mniejszy? My tak robimy na lokalnym rajdzie szosowym.
Na tę średnią to lepiej byłoby docisnąć najpierw (gdy jechaliśmy spokojnie), gdy było z wiatrem, bo z powrotem to już inna rozmowa była ;)

Ale tak się za to sporo przyjemniej jechało, niż jakieś ciśnięcie z nosem w liczniku na konkretny wynik.
No właśnie, gdybyśmy się zorganizowali lepiej na początku, to byśmy grupowo na spokojnie zrobili 28kmph. Nie nastawałem, bo sądziłem, że tak ma być ;) Dobrze, że Michał się wyspał i pojechał mocno :)

Kilka zdjęć ze środka grupy ode mnie http://wujekg.bikestats.pl/1818557,TdWOSP.html

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 15 Sty 2020, 12:52 »
Na starcie nie było założeń, że mamy jechać grupowo na średnią 28, co rozwiązuje problem gdybania.

Tę średnią miała zrobić jedna osoba, wszystko się udało, kasa wpłacona, brawo Michał!
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

WuJekG

• Gość
« 19 Sty 2020, 16:43 »
Na starcie nie było założeń, że mamy jechać grupowo na średnią 28, co rozwiązuje problem gdybania.

Tę średnią miała zrobić jedna osoba, wszystko się udało, kasa wpłacona, brawo Michał!
Po prostu robiłeś wszystko żebym nie wygrał!!!!!  :( :( :(

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 19 Sty 2020, 17:42 »
Ej, ale doceniamy. Pewnie kusił ten Orlen, na 18 km przed metą, co?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum