Autor Wątek: wycieczki widokowo kulinarne  (Przeczytany 201964 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: wycieczki widokowo kulinarne
« 15 Lip 2025, 13:46 »
Dzięki, to są właśnie wartościowe informacje praktyczne.

Bo kierunek z pewnością ciekawy, w Polsce mamy połoniny, ale w granicach BPN i tam legalnie rowerem jeździć nie można. A na Ukrainie owych połonin jest sporo więcej, a możliwość jazdy powyżej granicy lasu, z szerokimi widokami - to jest sztos.

Offline ahniszka

• Miasto:
  • Na forum od: 09.11.2024
« 16 Lip 2025, 08:41 »
jesteś typem zawodnika co zazdrośnie strzeże tych swoich tras
We wrzucaniu swoich tras na stravę jest pewien aspekt, który być może niektórych wstrzymuje. Wrzucający może zwyczajnie mieć kompleksy. Że trasa za krótka, że głupio poprowadzona, a jeszcze te wszystkie informacje dodatkowe o średniej i wysiłku (za niska średnia, łomatko, jak ja to pokażę!!!).
"Bądź odważny, gdy rozum zawodzi; bądź odważny (...)"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Lip 2025, 11:56 »
We wrzucaniu swoich tras na stravę jest pewien aspekt, który być może niektórych wstrzymuje. Wrzucający może zwyczajnie mieć kompleksy. Że trasa za krótka, że głupio poprowadzona, a jeszcze te wszystkie informacje dodatkowe o średniej i wysiłku (za niska średnia, łomatko, jak ja to pokażę!!!).

Na Stravie jest takie mnóstwo ludzi, że nie sądzę, żeby to był jakikolwiek problem. Co zresztą znaczy średnia jak jeden jeździ po szosie, drugi w terenie?

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 18 Lip 2025, 13:33 »

To Ty spróbuj po prostu pomóc zamiast wiecznie się mądrzyć (...)

Skoro jesteś taki pomocny to pomóż ludziom, co Cię na Stravie już dawno pytali o rady praktyczne co do powrotu z Tallina:

Jakoś nigdy nie znalazłem w Twoich opisach rad praktycznych. Zwykle było o niezwykle wymagającej trasie i warunkach, które dzielnie pokonałeś. To niewiele wnosi i też można zaliczyć do "mądrzenia się"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 18 Lip 2025, 15:19 »
Skoro jesteś taki pomocny to pomóż ludziom, co Cię na Stravie już dawno pytali o rady praktyczne co do powrotu z Tallina

Chciałbyś, jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie...
Tylko dlatego, że to Ty mnie kiedyś pytałeś o ten powrót - to nie odpowiem. Właśnie ze względu na Twoje podejście, podejście osoby, która sama takich praktycznych rad nigdy nie daje. Wrzucałeś tu mnóstwo zdjęć z wycieczek, ale nigdy nie wrzuciłeś trasy, choć Cię wielu ludzi o to prosiło. I nie ma tu znaczenia czy nagrywasz ślad na bieżąco, bo wystarczy wrzucić narysowaną trasę. Ale skoro Ty wolisz zazdrośnie strzec takich informacji - to nachalne naleganie żeby inni ludzie Tobie tego typu informacje dawali zakrawa o bezczelność. Jak możesz od innych ludzi wymagać coś, czego sam nigdy nie raczysz zrobić? I to Tobie mogą podziękować inne osoby, którym tej informacji nie udzielę.

To naprawdę jest słabe takie siedzenie jak sęp na Stravie i tylko branie od innych, gdy samemu nic się nie raczy od siebie wrzucić. A gdybyś tylko chciał to mógłbyś wrzucić naprawdę sporo wartościowych informacji. I to nie kosztuje prawie w ogóle czasu, wystarczy dodanie śladu i paru zdjęć, ewentualnie paru zdań. Mniej to na pewno czasu Ci zajmie niż wrzucenie zdjęć do posta na forum, gdzie każde zdjęćie trzeba ręcznie dodawać.

Offline PABLO

« 18 Lip 2025, 15:36 »
Skoro jesteś taki pomocny to pomóż ludziom, co Cię na Stravie już dawno pytali o rady praktyczne co do powrotu z Tallina

Chciałbyś, jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie...
Tylko dlatego, że to Ty mnie kiedyś pytałeś o ten powrót - to nie odpowiem. Właśnie ze względu na Twoje podejście, podejście osoby, która sama takich praktycznych rad nigdy nie daje. Wrzucałeś tu mnóstwo zdjęć z wycieczek, ale nigdy nie wrzuciłeś trasy, choć Cię wielu ludzi o to prosiło. I nie ma tu znaczenia czy nagrywasz ślad na bieżąco, bo wystarczy wrzucić narysowaną trasę. Ale skoro Ty wolisz zazdrośnie strzec takich informacji - to nachalne naleganie żeby inni ludzie Tobie tego typu informacje dawali zakrawa o bezczelność. Jak możesz od innych ludzi wymagać coś, czego sam nigdy nie raczysz zrobić? I to Tobie mogą podziękować inne osoby, którym tej informacji nie udzielę.

To naprawdę jest słabe takie siedzenie jak sęp na Stravie i tylko branie od innych, gdy samemu nic się nie raczy od siebie wrzucić. A gdybyś tylko chciał to mógłbyś wrzucić naprawdę sporo wartościowych informacji. I to nie kosztuje prawie w ogóle czasu, wystarczy dodanie śladu i paru zdjęć, ewentualnie paru zdań. Mniej to na pewno czasu Ci zajmie niż wrzucenie zdjęć do posta na forum, gdzie każde zdjęćie trzeba ręcznie dodawać.

Na szczęście wystarczy użyć wyszukiwarki aby znaleźć wystarczająco wielu przewoźników autobusowych wożących rowery do/z Prybałtyki.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 18 Lip 2025, 16:12 »
Na szczęście wystarczy użyć wyszukiwarki aby znaleźć wystarczająco wielu przewoźników autobusowych wożących rowery do/z Prybałtyki.

Jak wystarczy to po co się pytasz?
Ja Ci tylko pokazuję, ze mało fajnie się zachowujesz. Sam szeroko czerpiesz z praktycznej wiedzy innych czy tutaj czy na Stravie, natomiast do dzielenia się to już jesteś bardzo niechętny. To samo odnośnie połączeń kolejowych, np. na Adriatyk, gdzie jechałeś parę razy i wiele razy się w wątkach kolejowych wypowiadałeś. Ale zawsze to są same ogólniki, bez żadnych konkretów owych połączeń.

Tak więc zdaj sobie sprawę, że są ludzie, którzy widzą to jak się w tym zakresie zachowujesz. I jak napisałem, jeśli nie chcesz się dzielić - to przynajmniej daruj sobie teksty wykazujące Twoją wyższość typu "zajrzyj do map i przewodników". Bo, gdy taki tekst dostaję od sępa, który sam tylko bierze, a dawać od siebie nic nie chce to już jest zwyczajnie słabe. A ja akurat należę do ludzi którzy całkowicie bezinteresownie masę pracy wkładają w dzielenie się wieloma informacjami.

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
« 21 Lip 2025, 21:08 »
wycieczki widokowo kulinarne cd
po okolicach
polskie lato jest przepiękne ..
warto dodać że komarów nadal brak , dla równowagi .. kleszczy już wyciągnąłem 6 ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 21 Lip 2025, 21:14 »
Ekstra klimaty!
Tegoroczne lato też mi się podoba - nie ma jakiś wielkich upałów, tak w sam raz.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 21 Lip 2025, 22:44 »
Mam dokładnie te samo spostrzeżenie co Ty. Komarów brak, kleszczy dużo. Zresztą jestem w trakcie brania antybiotyku przez te małe dziadostwo, na słońce muszę uważać i wqrwia mnie to niesamowicie.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 22 Lip 2025, 08:03 »
To chyba te wszystkie komary znad Roztocza na Śląsk przyleciały :)
W okolicach Pszczyny, w lasach, to zatrzymanie się na siku w przydrożnych krzaczorach równa się oddanie co najmniej pół litra krwi ;-)

A kto próbował się pozbywać komarów w trakcie tej czynności - ten się w cyrku nie śmieje.

• Miasto:
« 25 Lip 2025, 12:57 »
żniwa pełną parą..

Offline PABLO

« 25 Lip 2025, 13:31 »
żniwa pełną parą..

Lato, lato i po lecie. jeszcze chwila i bociany odlecą.

• Miasto:
« 27 Lip 2025, 14:43 »
rowery , bagażniki .. torby GPS-y ..
poleżeć też lubię …

( ale przyjechałem tu rowerem , od tego się jednak nie da uciec )

• Miasto:
« 1 Sie 2025, 16:14 »
malutkimi kroczkami zbliża się najpiękniejsza pora roku …

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum