Autor Wątek: Fotelik przedni dla dziecka  (Przeczytany 18656 razy)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: Fotelik przedni dla dziecka
« 30 Mar 2021, 11:20 »
Rozumiem. Myślałem, że on jakoś przeskakuje przez dziecko jak zsiada z roweru :)

Qbab: w jakim wieku ostatecznie wsadziłeś dziecko do fotelika przedniego?
« Ostatnia zmiana: 30 Mar 2021, 11:25 miki150 »

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 30 Mar 2021, 15:17 »
Login, na jak długie wycieczki jeździłeś z tym fotelikiem? Będzie dużo mniej wygodny dla dziecka niż przyczepka, jeśli by jeździć cały dzień?

Nie rozumiem za bardzo tego fragmentu,

Siodełko musiało być ustawione dość wysoko żeby przerzucić ciało nad siedzącym dzieckiem

W którą stronę to przerzucanie miało miejsce?  :)

Przy jeździe całodniowej fotelik będzie mniej wygodny i dla dziecka i dla rodzica, tym bardziej przedni fotelik.

Fotelik jest ok przy jeździe na krótkie dystanse, do sklepu, przedszkola itp. Przy dłuższej jeździe niemal pewne jest, że dziecko zaśnie. Wtedy największy problem jest z głową, która majta się na wszystkie strony. Ja miałem Hamax Siesta z możliwością pochylenia a i tak głowa skakała i układała się w różnych pozycjach, przy foteliku przednim nie pochylisz go.

Dodatkowo im dłużej jedziesz tym więcej postojów, roweru z dzieckiem śpiącym w foteliku nie oprzesz o ścianę. Z przyczepką nie ma tego problemu, możesz ją nawet odpiąć i wejść np. do sklepu po zakupy.

Generalnie fotelik nie zastąpi przyczepki. Do godziny jazdy jest ok, chociaż jak kupiłem przyczepkę to nasz fotelik poszedł w całkowitą odstawkę, sprzedałem go jako niemal nówkę tej wiosny za prawie tyle samo ile wydałem:)
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 31 Mar 2021, 12:03 »
Rozumiem. Myślałem, że on jakoś przeskakuje przez dziecko jak zsiada z roweru :)

Qbab: w jakim wieku ostatecznie wsadziłeś dziecko do fotelika przedniego?

Mały miał 7 m-cy jak bo wziąłem na fotelik, ale byłem z nim tylko kilka razy i na bardzo krótkich przejażdżkach. Rok później czasami go brałem na przedni fotelik i czasami na tylny, i w tym samym roku sam wybierał już fotelik tylny. Tylny (Hamax Siesta) ma lepszą amortyzację i pochylanie oparcia więc to tez dodatkowy plus.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum