Trudno jednak powiedzieć, jaki wzrost ma człowiek demonstrujący namiot.
Ostatnio za 250 zł nabyłem coś takiego:http://www.testyoutdoorowe.pl/testy-2/namioty/rockland-namiot-soloist-new/Rockland SoloistMam za sobą dopiero 6 noclegów, jednak wszystkie na sucho, więc nie wiem jak się spisze przy ulewach. Do samego spania jest wystarczająco komfortowy. Nie nadaje się jednak do dłuższego biwakowania, bo jedynie w najwyższym punkcie można usiąść i to z lekko pochyloną głową (mój wzrost 181 cm). W przedsionku jest miejsce na buty, jakieś zakupy itp.Niestety nie jest samonośny, a samo rozbicie zajmuje chwilę bo mamy aż 14 śledzi i trzeba wykorzystać wszystkie, żeby odpowiednio naciągnąć całość.Za tę cenę jestem jak dotąd zadowolony. Zajmuje mało miejsca. Same pałąki bardzo leciutkie, więc sprawiają wrażenie delikatnych. Są jednak wstępnie lekko wygięte, dzięki czemu nie trzeba ich bardzo naginać podczas składania.
W Solisie za 280 zł "kupuję" 1,8 kg i mam dwa namioty.
1,8kg to dalej nie jest mało. Nie lepiej zakupić Chińczyka, który zejdzie w okolice 1kg, a cena nie będzie wiele wyższa?
Ja kupiłem sobie soloista jako tanią i małą opcję.Niby działa, ale wrażenia z dwóch spędzonych w nim nocy jednak słabe - dla mnie za ciasno, za nisko, kłopot z wejściem i wyjściem, gdy pada...Raczej więc jako opcja bardzo awaryjna - na co dzień wolę dołożyć te półtora kilo i spać w Tordisie.
kłopot z wejściem i wyjściem, gdy pada...
Który bardziej maskujący? Może widziałeś któryś z autopsji?
Ciekawy. Coś czytałem o nim wczoraj - pozytywnego generalnie. Te dwa "zielone" kolory różnią się o 20$. Oba są zielone? Który bardziej maskujący? Może widziałeś któryś z autopsji?CytujJa kupiłem sobie soloista jako tanią i małą opcję.Niby działa, ale wrażenia z dwóch spędzonych w nim nocy jednak słabe - dla mnie za ciasno, za nisko, kłopot z wejściem i wyjściem, gdy pada...Raczej więc jako opcja bardzo awaryjna - na co dzień wolę dołożyć te półtora kilo i spać w Tordisie.Tego się właśnie obawiam.
Ciekawy. Coś czytałem o nim wczoraj - pozytywnego generalnie. Te dwa "zielone" kolory różnią się o 20$. Oba są zielone? Który bardziej maskujący? Może widziałeś któryś z autopsji?