Autor Wątek: bagażnik na zacisku piasty  (Przeczytany 6534 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Odp: bagażnik na zacisku piasty
« 16 Lis 2017, 11:04 »
ale czymś w góry muszę się udać z sakwami właśnie
Jedno i drugie w zasadzie wyklucza się. Jeśli chcesz pojeździć po górach (w terenie, nie po asfaltach poprowadzonych przez góry) na mtb to torby do bikepackingu są o wiele wygodniejszym rozwiązaniem. Słabo przenosi się w ciężkim terenie rower z sakwami na bagażniku.
Ja raz montowałem do swojego mtb bagażnik za pomocą uchwytów tubusa na oś, a górę do obejmy na sztycę (nie mam w ramie żadnych otworów montażowych). https://www.bikeman.pl/adapter-tubus-z-zaciskiem,3,17904,4282
Nic złego się nie dzieje, można ładować tyle ile wytrzyma bagażnik, mocowanie stabilne, ale jak już wspomniałem w górach bardzo niepraktyczne.
« Ostatnia zmiana: 16 Lis 2017, 11:10 Ricardo »

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: bagażnik na zacisku piasty
« 16 Lis 2017, 13:17 »
Można jeździć w terenie po górach z sakwami. Mnie się nawet zdarzyło wybrać osakwioną szosówką ;D ;D Tylko więcej było noszenia niż jazdy, pod górę bez przerwy prowadziłem rower.

Torby bikepackingowe to zdecydowanie lepszy wybór. Po przejechaniu niewielkiego dystansu przestaje się czuć, że rower jest załadowany. Trzeba jednak dobrze przemyśleć ekwipunek i czasem trochę dopłacić za mniejsze wymiary.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum