Autor Wątek: Bagażniki minimalistyczne dedykowane do roweru - TREK 1120  (Przeczytany 2818 razy)

Offline Mężczyzna Adrian S.

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.03.2016
Chciałoby się napisać "bikepacking", ale narzuca się to samo przez siebie.

Trek prezentuje rower na bazie Staszka, przeznaczony wraz z dedykowanymi bagażnikami do turystyki minimalistyczhej. Dla mnie osobiście jest to dość ciekawe, bo stanowi nieco rozwiniętą kalkę moich pomysłów, które od kilku miesięcy rosną w głowie. Ta firma wymyśliła coś podobnego, nieco bardziej rozbudowanego, no i oczywiście pasującego tylko do ich roweru. Bagaż mocowany zwyczajowo do kierownicy oraz pod siodełkiem tutaj można przewieźć nieco niżej i w nieco bardziej stabilny sposób, jest też miejsce na dwa kolejne worki mocowane po bokach tylnego bagażnika.

https://www.trekbikes.com/us/en_US/bikes/adventure-touring-bikes/1120/f/F254/

P.S. Może pochwalę się moimi pomysłami, zanim kolejna firma je "ukradnie": wg mojej koncepcji przedni bagażnik byłby mocowany u góry do specjalnej podkładki pod mostkiem, dzięki czemu można by go łatwo odłączać. Dolny koniec opierałby się o koronę widelca.
Adrian Socho.

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
Mi to wygląda na ewolucje "bikepakingu" w kierunku "sakwiarstwa"

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
P.S. Może pochwalę się moimi pomysłami, zanim kolejna firma je "ukradnie": wg mojej koncepcji przedni bagażnik byłby mocowany u góry do specjalnej podkładki pod mostkiem, dzięki czemu można by go łatwo odłączać. Dolny koniec opierałby się o koronę widelca.
Tubus  miał podobny system montażowy, ale to dotyczyło dziwacznego lowridera model Swing tej firmy.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum