Nie wiem czy komukolwiek z Was przytrafiło się coś takiego jak mi - kupując namiot. Wybrałam taki jaki wybrałam - Alta 2. Niski, lekki (jak dla mnie), dwa wejścia, dwa przedsionki (!) i niedrogi. Super. Odebrałam, cała w skowronkach lecę go rozstawić i .... już myślałam, że ze mną coś nie gra. No ale nie.
Sypialnia to faktycznie model alta, ale tropik to już zupełnie inna bajka, podejrzewam model berg.

Za dwa dni wyjeżdżam. Namiotu nie mam... Kiepsko. Zadzwoniłam do firmy - poprosiłam o zwrot pieniędzy i odebranie tego czegoś. OK. No problem. (tzn okaże się jak dostane kasę na konto).
A ja tymczasem śmignęłam do dechatlonu (całe 60 km zapieprzałam - autem

).
I kupiłam to:

Mam nadzieję, że to co kupiłam nie zawiedzie mnie.
To wszystko działo się wczoraj, a dziś do mnie dzwoni Pani firmy zaproponowała, że wyślą mi model Bora Loap - bez dopłaty, no ale cóż.... kupiłam QH i nie jestem pewna czy chciałabym tego Bora.
Poza tym nie mam gwarancji, że zdążyłby "przyjechać" do mnie na czas.
ehhh.
Ja nie wiem... jak tak się zaczyna ta moja wyprawa to ... sama nie wiem.
aaaaa. Dla syna kupiłam namiot Fresh&Black, dwójka czyli jedynka dla rowerzysty z sakwami:

Generalnie namiocik spoko - przetestowałam w sobotnią noc z mężem, tyle że sakwy na zewnątrz były obok rowerów - nie ma szans na ulokowanie ich wewnątrz tego "apartamentu". A fakt iż namiot jest zaciemniony śpi się w nim wybornie, choć jest nieco chłodniej niż w "zwykłym" namiocie.
Wracając do tego Quick Hiker'a - rozkłada się w mig, pałąki dwa "przyczepione" do tropiku wsuwa się w te tunele, cztery - sześć śledzi i namiot stoi z podwieszoną już w środku sypialnią. Zobaczmy co i jak na wyprawce.
Kosztował 259 zł.
Jeżeli ma ktoś doświadczenie z tym namiotem - proszę o informacje co i jak. Jak nie - to ... odliczam godziny do wyjazdu