Głosów w sumie: 24
Głosowanie skończone: 14 Wrz 2009, 23:30
Tak, jak najbardziej, oburzam się! Bo nie są potrzebne ani finansowane studia, ani finansowana służba zdrowia, ani finansowane SCIEŻKI ROWEROWE
olo, Twój wywód na temat powiązania scieżek rowerowych ze zdrowiem uważam za groźny. Jak ktoś zaczyna analizować w ten sposób to można wmówić ludziom po prostu wszystko. Wystarczy przemycić do wypowiedzi jedną fałszywą treść (tutaj: "bo jeżeli założymy że ścieżki rowerowe przyczyniają się do tego, że więcej ludzi jeździ na rowerach") i dalszą treść wynikającą z tego założenia można pięknie, logicznie udowodnić, nieważne jak absurdalna by nie była. Masz zadatki na polityka
Cytat: BigMuthaBiker w 9 Maj 2012, 23:32No tak, tylko właśnie nie powinno tak być.Chyba czegoś nie rozumiem. Jak nie powinno być?
No tak, tylko właśnie nie powinno tak być.
Takie pytanie do Was panowie, po jakiego kija tkwicie tu, w Polsce? Borer, masz niezły tytuł naukowy, z tym wykształceniem znajdziesz wszędzie pracę. I tu pytanie, na AGH studiowałeś za swoje pieniądze? Czy może dziennie, za pieniądze wszystkich?
Worek, co do kościoła, chodziło mi o to, ile MY (my, jako nie-państwo, tylko każdy z osobna)dajemy, a ile z tego mamy. Poza tym, co oczywiście powinno być za darmo, czyli tam modlitwa i inne tego typu sprawy, jakie daje niektórym kościół.
Co do zysków, to zwyczajnie pieprzysz z tą korzyścią dla ludzi, bo pisałeś o kosztach przejazdu pro persona:)
A co jest moją misją.. Widzisz, nie znasz mnie, więc kpisz, czy o drogę pytasz?
(...) jednak ciężko Ci się do tego odnieść w kwestii tego, że gdyby DDR nie było, to, jak to mówisz, dobrobyt by nie wzrósł
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
No tylko to, z całym szacunkiem, ociera się już o hipokryzję
gdzie tu dyskusja i kto ma wobec Tego zadatki na polityka? ;-)
Modlić się możesz w domu. Możesz się nawet nie modlić. Pieniędzy też możesz nie dawać.
Może ociera, może nie. Nie wiem, mało mnie to obchodzi. My rozmawiamy tutaj o kwestii czy jest to sprawiedliwe czy też nie.