masz moze spis gmin z podziałem na województwa(tzn na pewno masz)
tak przy okazji, jakoś nie kojarze twoich wyjazdów po Polsce a jak widac kawał już zwiedziłeś, przy jakich okazjach?
widze że na pd o Krakowa biała plama, zapraszam do siebie ułozymy jakąś fajną trasę i zrobimy je w 2-3 dni. Mówie poważnie. Być giermkiem Człowieka Gminy- co wiecej potrzeba do szczęścia?
Cytat: "mk"tak przy okazji, jakoś nie kojarze twoich wyjazdów po Polsce a jak widac kawał już zwiedziłeś, przy jakich okazjach? No przecież kilka wypraw jest opisanych na stronie. A inne okazje? Ja już stary jestem, więc sporo tego było Taka chociażby podróż poślubna. Bazę mieliśmy w niejakim Gdowie...
W Małopolsce słońce swieci zawsze a temperatura nie spada poniżej 16*. Gminy nie znikają a i ja nie powinienem znknąć
Straszne braki masz w moim regionie na Lubelszczyźnie
A teraz info dla Remigiusza (choć już pewnie o tym wiesz ): 1 stycznia 2010 r. powstanie nowa gmina (Jaśliska w powiecie krośnieńskim) oraz 6 miast (Kołaczyce, Łaszczów, Przecław, Radłów, Szepietowo, Tychowo)
Ja za to rzadko wybieram najkrótszą drogę nie dlatego że "kolekcjonuję" cokolwiek, ale dlatego że wlaśnie z dala od głównych traktów, rozpromowanych miejsc można poznać prawdziwe oblicze i życie regionu (nie dotyczy to oczywiście tylko Polski)
Ja proponowałbym w takich przypadkach uznać gminę jednak za niezaliczoną (co innego gdyby się wcześniej przejechało przez nowo wytyczone terytorium).
Obawiałem się takiej wykładni. Surowe reguły.