Autor Wątek: czy warto MSR Whisperlite?  (Przeczytany 6278 razy)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
czy warto MSR Whisperlite?
« 29 Cze 2015, 07:35 »
witam

mam tylko jedno pytanie. Czy kuchenka MSR Whistperlite jest dobrą kuchenką? Jakieś  opinie? Jest to najprostszy model firmy MSR na benzynę, a mogę ją mieć za 250 zł. Nie uprawiam turystyki zimą w górach, a jak mam okazję to się zastanawiam czy nie skorzystać. Ale najpierw upewniam się a propo jej niezawodności.

dziękuję

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Odp: czy warto MSR Whisperlite?
« 29 Cze 2015, 08:35 »
Mam inny model MSRa i używam intensywnie od 8 lat bez awarii. O ile faktycznie potrzebujesz kuchenkę na benzynę, za taką cenę możesz brać bez wahania.

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 29 Cze 2015, 08:40 »
Używam bezproblemowo czwarty rok.
Najlepiej sprawuje się z benzyną ekstrakcyjną. Chociaż działa i z 92 tylko wtedy trochę brudzi.

Zaletą jest duży palnik dający szeroki płomień, oraz łatwy dostęp części zamiennych (z których ja jeszcze nie korzystałem)
Wadą, niezbyt precyzyjna regulacja płomienia, która wymaga pewnej wprawy i doświadczenia.

Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 1 Lip 2015, 08:16 »
właśnie, czy jest mi faktycznie potrzebna, to przemyślę.
Ale dziękuję za opinie, bo akurat tego modelu na naszym forum w dziale testów  nie ma.
A zwróciłem uwagę i chciałem rozwiać wątpliwości.

pozdrawiam

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
« 17 Cze 2016, 18:43 »
Ja serdecznie odradzam whisperlite'a. Badziewna pompka! W 2013 zakupiona, w 2014 kuchenka użyta kilkanaście razy, w 2015 podczas dwumiesięcznej wyprawy - wyzionęła ducha po jakichś 6 tygodniach. Nie dało się zakręcić dopływu benzyny. Co ciekawe, przy próbie reklamacji w USA przekierowano mnie do Cascade Designs w Irlandii, z Irlandii z kolei - do polskiego Pakera, gdzie na początku obiecali nową kuchenkę. Później zadzwoniono do mnie z Pakera z informacją, że JEDNAK nie dostanę nowej kuchenki, gdyż, uwaga uwaga, pompka uległa NATURALNEMU ZUŻYCIU i mogę co najwyżej kupić pompeczkę w promocyjnej cenie 160 pln! Oczywiście się nie ej zgodziłem, i po dość długiej wymianie e-maili ostatecznie zdecydowano, że pompeczkę nową dostanę. Więc czekam na nią - już od początku kwietnia. Podobno wczoraj wysłano... Tak czy owak, nie polecam, szkoda nerwów!

Offline kasiaiprzemo

• Miasto: Fort Augustus
  • Na forum od: 19.09.2012
    • Kasia i Przemo
« 5 Lis 2016, 21:20 »
Fakt, nam też zaczęła benzyna wyciekać...ale po ponad roku intensywnego używania niemal codziennie (choć to żaden argument). Musieliśmy kupić nową pompkę online za 30 gbp. Nie wiem czy ta różnica w wadze jest warta plastikowej pompki?
Jeśli pominąć ten fakt, to jest to bardzo dobry palnik, za który my zapłaciliśmy kilka lat temu ponad dwa razy więcej, niż za ile masz okazję kupić. Cicha i pali na prawie wszystko ;).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?