Wszystkie będą pasowały, tym się nie sugeruj. But dobieraj według zastosowania, a nie pedałaDwa pierwsze modele to modele szosowe, niewygodne w chodzeniu ze względu na twardość podeszwy (6 pkt w skali którą podaje Shimano) jak i brak protektora. W teren się nie nadają, a i do turystyki raczej słabo. Chyba, że śmigasz tylko po asfalcie i mało chodzisz.SH-MT44 but turystyczny z miękką podeszwą (3 pkt). Da się w nim wygodnie chodzić nawet cały dzień. Ma przewiewną konstrukcję z siatki. Ma sznurówki zamiast rzepów, ale w praktyce one trzymają całkiem ok, trzeba poprawiać może raz dziennie.SH-M064 to byty MTB. Podeszwa jest bardziej miękka od modeli szosowych (5 pkt) i ma protektor. Bardziej sport niż turystyka, ale już można w nich pojechać na wyprawę jeśli nie planujesz dłuższych spacerów.Wybieraj pomiędzy dwoma ostatnimi. Jak chcesz but bardziej do jazdy i przeżyjesz mały dyskomfort w czasie chodzenia, bierz M064. Jak chcesz but uniwersalny to MT44.Co do rozmiaru to generalnie zasada rozmiar większe się sprawdza, ale dla pewności zrób tak:Albo po prostu przymierz w sklepie, tak jak pisze voit.
Co to są protektory?
mniejszy komfort zakładania w porównaniu do tych na rzepy
Na dalsze wyjazdy proponuję te buty: http://krolestworowerow.pl/p/1684/760/buty-shimano-spd-sh-mt43l-buty-mtb-buty-rowerowe-odziez-rowerowa.htmlMam takie i super w nich się chodzi, natomiast do jazdy w teren mam najprostsze buty MTB z 3 rzepami: http://cokupic.pl/produkt/Shimano-Sh-M077-Mtb-Ciemno-Szare
Shimano MT41 kupiłem 5 lat temu (16 kwietnia 2009 r.). Nadal w nich jeżdżę i chodzę. Jak chcesz mogę pokazać jak wyglądają obecnie.
Cytat: Hannibal w 25 Kwi 2014, 09:24Co to są protektory?Wikipedia: "protektor – głęboko żłobiona podeszwa zabezpieczająca przed ślizganiem"Cytat: Ricardo w 25 Kwi 2014, 09:35mniejszy komfort zakładania w porównaniu do tych na rzepyButy zakłada się raz dziennie i sznurowanie trwa 3 sekundy więc to słaby argument. Z rzepami chodzi o to, że lepiej trzymają i but nie luzuje się w czasie jazdy.Buty szosowe to kiepski pomysł, bo blok SPD wystaje całkowicie z podeszwy i w czasie chodzenia stajesz na nim, co jest bardzo niewygodne i dodatkowo łatwo się pośliznąć. Zobacz jak to wygląda: http://mccraw.co.uk/shimano-r078-r088-road-shoes-review/W bucie MTB blok jest schowany w podeszwie i stajesz na gumie na nie na bloku, co poprawia komfort i przyczepność. Dlatego lepiej kup buty MTB. Są modele z twardszą podeszwą od tych szosowych które pokazałeś.
Te twardsze modele mtb w jakich cenach są?
Cytat: Hannibal w 25 Kwi 2014, 12:45Te twardsze modele mtb w jakich cenach są?Wejdź sobie na stronę Shimano Polska. Tam jest katalog butów z podanymi twardościami. Na szybko masz zestawienie.W niektórych sklepach są sprzedawane zestawy: buty + pedały (najczęściej są to właśnie PD-M520). Poszukaj, może wyjdzie Cię taniej.
Buty zakłada się raz dziennie i sznurowanie trwa 3 sekundy więc to słaby argument. Z rzepami chodzi o to, że lepiej trzymają i but nie luzuje się w czasie jazdy.
MT41 po 5 latach. Kilometrów około 30k.
Mocno odradzam szosowe buty do innych zastosowań niż jazda typowo szosowa kurcze ale urodziłem. Blok w takim bucie masz nakręcony na podeszwę, jest całkowicie na wierzchu. Bardzo niewygodne jest chodzenie, czubki butów "idą" do góry. Na mokrym podłożu podparcie butem podczas jazdy, może być niebezpieczne ze względu na śliskość. Poruszanie się na dworcu, po kamiennych schodach, nic przyjemnego.Napaliłeś się, widzę. Ale naprawdę dobrze się zastanów. W sumie możesz później kupić drugie, turystyczne czy MTB.Buty radzę przymierzyć przed zakupem. Shimano wypadają mniejsze numer, czasami nawet dwa. Większość modeli jest stosunkowo wąska. Ja musiałem kupić 46 a normalnie noszę w rozmiarze 44.
rower stawiałem w "drzwiach", wsiadałem na niego, łapałem się rękoma futryny i wpinałem się i wypinałem aż do znudzenia - chodziło mi o nauczenie się ruchu skręcania piętą w bok - mi pomogło - przez 3 lata zaliczyłem tylko 3 gleby
Powiedz że żartujesz Przecież gleba nie jest kwestią umiejętności wypinania butów z pedałów.
No to teraz Hannibal życzę Ci jak najmniej zaliczonych gleb . Jak uczyłem się wypinania z SPD w warunkach domowych zimą, to robiłem to tak:rower stawiałem w "drzwiach", wsiadałem na niego, łapałem się rękoma futryny i wpinałem się i wypinałem aż do znudzenia - chodziło mi o nauczenie się ruchu skręcania piętą w bok - mi pomogło - przez 3 lata zaliczyłem tylko 3 gleby
Cytat: Rado w 25 Kwi 2014, 20:18rower stawiałem w "drzwiach", wsiadałem na niego, łapałem się rękoma futryny i wpinałem się i wypinałem aż do znudzenia - chodziło mi o nauczenie się ruchu skręcania piętą w bok - mi pomogło - przez 3 lata zaliczyłem tylko 3 gleby Powiedz że żartujesz Przecież gleba nie jest kwestią umiejętności wypinania butów z pedałów.Hannibal, mocno przykręć bloki do butów, to bardzo ważne.
Cytat: Hannibal w 25 Kwi 2014, 18:41Tak chcę właśnie zrobić, teraz kupiłem szosowe, a w drugiej kolejności zainwestuję w jakieś MTB albo trekkingowe . Napaliłem się aż tak bardzo, że przed chwilą wróciłem ze sklepu i już mam je w domku!No właśnie widać, że napaliłeś się tak, że zamiast spokojnie pomyśleć od razu poleciałeś do sklepu. Kupowanie butów szosowych, żeby je używać z blokami SPD to nieporozumienie; buty szosowe kupuje się tylko po to by je używać z blokami szosowymi (bo te są tylko wystające i tylko do takich butów pasują). Używając typowych SPD w porównaniu do butów MTB nic nie zyskasz, natomiast stracisz dużo, bo o ile w butach z blokami szosowymi jeszcze da się jako-tako iść (bo bloki są plastikowe), to chodzenie z wystającymi metalowymi blokami to już zupełnie do niczego, szczególnie po glazurze i podobnych nawierzchniach, które często są w sklepach.
Tak chcę właśnie zrobić, teraz kupiłem szosowe, a w drugiej kolejności zainwestuję w jakieś MTB albo trekkingowe . Napaliłem się aż tak bardzo, że przed chwilą wróciłem ze sklepu i już mam je w domku!
Zgadzam się z Wilkiem. Z roweru czasem się zsiada i wtedy zobaczysz o czym mówimy. A tak wyglądają bloki szosowe
Da się wpiąć butami szosowymi do pedałów M520? Próbowaliście jeździć w takim zestawieniu? Szkoda, że wcześniej nikt mnie nie poinformował o tym, a wręcz pisaliście, że wszystkie buty będą pasować..
Mnie nie interesuje to, co się dzieję w momencie zejścia z roweru. Najważniejsza jest jazda.Da się wpiąć butami szosowymi do pedałów M520? Próbowaliście jeździć w takim zestawieniu?
Szkoda, że wcześniej nikt mnie nie poinformował o tym, a wręcz pisaliście, że wszystkie buty będą pasować..
Cytat: Hannibal w 26 Kwi 2014, 09:05Mnie nie interesuje to, co się dzieję w momencie zejścia z roweru. Najważniejsza jest jazda.Da się wpiąć butami szosowymi do pedałów M520? Próbowaliście jeździć w takim zestawieniu? Jeśli tak stawiasz sprawę, to odpowiem. Da się. Tylko sensu nie ma w tym żadnego.Cytuj Szkoda, że wcześniej nikt mnie nie poinformował o tym, a wręcz pisaliście, że wszystkie buty będą pasować..Akurat kiedy podałeś te 4 modele, które brałeś pod uwagę to pisano Ci że 2 pierwsze opcje to buty szosowe.Ale Ty się uparłeś i teraz zachowujesz jak dziecko.Napiszę ci tak do roweru górskiego da się założyć kierownicę baranka i wąskie opony slicki, korbę 2 rzędową z blatem 52, tylko po co
Cytat: Hannibal w 26 Kwi 2014, 09:05Da się wpiąć butami szosowymi do pedałów M520? Próbowaliście jeździć w takim zestawieniu? Szkoda, że wcześniej nikt mnie nie poinformował o tym, a wręcz pisaliście, że wszystkie buty będą pasować..Nie wpinają się buty tylko bloki. Buty które kupiłeś są przystosowane do obu typów bloków, wystarczyło przeczytać opis na stronie sklepu.Są również buty SPD Shimano SH-M088 przystosowane tylko do bloków SPD które różnią się podeszwą i wagą a z punktu widzenia jazdy są identyczne. Ponieważ pedały M520 są przystosowane tylko do bloków SPD takich właśnie butów potrzebujesz.
Dać sie da ale gdzie tu sens Chyba jedynie jak sie ma więcej par butów pod spd i jeździ się na jednym rowerze, żeby nie przekręcać pedałów.
Jak zrobisz mamie dziurę w podłodze tymi wystajacymi blokami to zrozumiesz.
PS: Jak żyją szosowcy skoro w ich butach nie da się chodzić?
Jeżeli coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Więc skoro masz pedały jednosystemowe to po co ci buty dwusystemowe? Poza tym jeśli masz zamiar bawić się w turystykę rowerą to tylko ci się wydaje że nie będziesz w nich chodził. Cytat: yoshko w 26 Kwi 2014, 12:48PS: Jak żyją szosowcy skoro w ich butach nie da się chodzić? A nie widziałeś ile samochodów z butami na zmianę jeździ za peletonem?
Weź czerwone, są najszybsze.
Pisałem już wielokrotnie, że na ten moment potrzebuję buty tylko do jazdy, bo i tak nie mam co liczyć na żadną wyprawę.. Napiszę jeszcze raz, ale tym razem wielkimi literami.POTRZEBUJĘ BUTÓW DO JAZDY PO OKOLICY, EWENTUALNIE NA JAKIEŚ TRASY JEDNODNIOWE, DŁUŻSZE, NIE BĘDĘ ZWIEDZAŁ, CHODZIŁ, BIEGAŁ, SKAKAŁ!!!
Cytat: Hannibal w 26 Kwi 2014, 13:48Pisałem już wielokrotnie, że na ten moment potrzebuję buty tylko do jazdy, bo i tak nie mam co liczyć na żadną wyprawę.. Napiszę jeszcze raz, ale tym razem wielkimi literami.POTRZEBUJĘ BUTÓW DO JAZDY PO OKOLICY, EWENTUALNIE NA JAKIEŚ TRASY JEDNODNIOWE, DŁUŻSZE, NIE BĘDĘ ZWIEDZAŁ, CHODZIŁ, BIEGAŁ, SKAKAŁ!!!Gorzej jak będziesz musiał w stanie wyższej konieczności dobiec do klozetu po mokrych kafelkach.
Kiedy będziesz przykręcał bloki do butów, na śrubki nałóż trochę pasty miedzianej lub smaru. Co jakichś (dłuższy) czas przmiennie luzuj i dokręcaj śruby. Jeśli skręcisz na sucho, możesz mieć problem z odkręceniem i wymianą zużytego elementu.
Tak czy siak wymieniam buty na M088, mam nadzieję, że nie będę żałował.Szkoda tylko, że nie są tak ładne jak R088.
Cytat: Hannibal w 26 Kwi 2014, 13:48Tak czy siak wymieniam buty na M088, mam nadzieję, że nie będę żałował.Szkoda tylko, że nie są tak ładne jak R088.Rozważ to jeszcze, bo te M088 bardzo brzydkie są.
Cytat: voit w 26 Kwi 2014, 14:54Cytat: Hannibal w 26 Kwi 2014, 13:48Tak czy siak wymieniam buty na M088, mam nadzieję, że nie będę żałował.Szkoda tylko, że nie są tak ładne jak R088.Rozważ to jeszcze, bo te M088 bardzo brzydkie są.Już była celna uwaga Janus, po co kolejna?Hannibal , wybierając SPD robisz bardzo dobrze. Udanej jazdy.
Dla moich kolan wygodniejsze są pedały bez luzu
Podkleja się pod wkładką w miejscu gdzie jest blok żeby woda się nie dostała od dołu, ale raczej to nic nie daje
Do przejścia się po mokrej trawie wystarczy :-) Wczoraj się właśnie w ten sposób przekonałem, ze warto je jednak nalepić.
Ktoś tu ostatnio dawał fajny sposób by dziury zakleić od środka warstewką sylikonu budowlanego. Jak ma się trochę zacięcia to można się w to bawić. Ja może się skuszę w kolejnych butach Teraz mi się nie chce
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Reanimuję wątek, bo może coś doradzicie.Jeżdżę - póki co - szosą w pedałach SPD M540 czyli raczej nie na szosę. Ale w takich jeżdżę, podobnie zresztą rzecz się ma z butami. Pytania zatem są dwa. Czy powinienem przejść na pedały szosowe (czemu? jakie z tego są korzyści? weź pod uwagę iż często uczestniczę w imprezach oznaczonych haszem "sól kolarstwa*)?Jeśli przechodzić na szosowe, to na jakie i jakie buty do tego (cena gra rolę)?
Z drugiej strony jak trzeba rower prowadzić (ale nie paręnaście metrów na bufecie tylko na prawdę kawałek) to jest dramat. Nie daj sobie wmówić że w butach szosowych da się chodzić.
Czytałem, że twarde szosowe buty załatwiają sprawę. Faktycznie?
No nie, wyścigi mnie nie interesują. Pytam o takie pedały / buty w kontekście ew. problemów z drętwieniem stóp. Bo BBT trochę mnie to męczyło, pewnie gdybym podjechał te sztajfy na MP 2017 to mogłoby być podobnie (a tak bikewalking wymasował mi stopy i nie miałem problemów).Czytałem, że twarde szosowe buty załatwiają sprawę. Faktycznie?
Popatrz jak buty biegowe wyewoluowały przez ostatnie lata: dla stopy supinującej, pronującej, neutralne. Sztywny zapiętek, miękki zapięte, podparcie... w teren, na asfalt, na bieżnię, do długich biegów, treningowe, startowe... generalnie cuda na kiju.
ale mi to wygląda raczej na wyewoluowanie się marketingu
Natomiast specjalizacja i dopasowanie pod konkretne zastosowanie to raczej odpowiedź na zapotrzebowanie rynku zarówno amatorskiego jak i wyczynowców. Podobnie przecież jest z rowerami.