Autor Wątek: [samolot]Rower w bagażu rejestrowanym  (Przeczytany 2583 razy)

Offline Mężczyzna Mikan

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 24.06.2013
[samolot]Rower w bagażu rejestrowanym
« 18 Kwi 2014, 17:46 »
Witam,
szukam informacji na temat możliwości transportu roweru w bagażu głównym. Rower + ciuchy ważą poniżej 20kg (dopuszczalny limit w cenie biletu) a na stronie nie ma żadnej wzmianki dotyczącej rozmiarów czy dopuszczalnej zawartości. Konkretnie chodzi mi o linie Pegasus, ale jeśli ktoś robił podobny manewr z innymi liniami lotniczymi to chętnie posłucham jak to się skończyło.

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
też lecę pegasusem i zgłaszam rower dla spokoju 40e

Offline Mężczyzna Mikan

To 40 euro jest za cały lot w jedną stronę, czy jeśli jest międzylądowanie to płaci się x 2?

Offline Mężczyzna Mikan

racja chodziło mi o lot z przesiadką, konkretnie Berlin - Stambuł - Biszkek

Offline wokulsky

• Miasto:
  • Na forum od: 25.07.2012
... czy udało się komuś na forum odnaleźć promocyjne bilty do Kirgistanu w maju lub później? [mam na mysli wczesniejsze lata]
 i czy można czymś tanio polecieć w tamte strony czymś oprócz Pegasusa?

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl

Lecieliśmy pegasusem. Jeśli masz przesiadkę ale nie zmieniasz przewoźnika płacisz za lot tylko raz. Jeżeli będą dwie różne linie to 2 razy niestety.

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
szukam informacji na temat możliwości transportu roweru w bagażu głównym. Rower + ciuchy ważą poniżej 20kg (dopuszczalny limit w cenie biletu) a na stronie nie ma żadnej wzmianki dotyczącej rozmiarów czy dopuszczalnej zawartości.
Rower to rower i trzeba płacić za rower, próbowałem już kiedyś tego numeru w innych liniach i musiałem wyskoczyć dodatkowo z opłata rowerową!
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Rower to rower i trzeba płacić za rower, próbowałem już kiedyś tego numeru w innych liniach i musiałem wyskoczyć dodatkowo z opłata rowerową!
To zależy od linii.

Offline Mężczyzna Mikan

Lecieliśmy pegasusem. Jeśli masz przesiadkę ale nie zmieniasz przewoźnika płacisz za lot tylko raz. Jeżeli będą dwie różne linie to 2 razy niestety.
Całość lecimy Pegasusem, dzięki, to bardzo dobra wiadomość :)
a na jakiej trasie Wy lecieliście?

To zależy od linii.
Możesz rozwinąć swoją myśl? Jakieś dowiadczenia z konkretnymi liniami?

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Całość lecimy Pegasusem, dzięki, to bardzo dobra wiadomość
Na wszelki wypadek upewniłabym się dzwoniąc do biura tych linii albo sprawdzając regulamin na stronie. Pegasusem nie leciałam, ale w zdecydowanej większości linii opłata za bagaż sportowy jest pobierana za każdy odcinek lotu.

Możesz rozwinąć swoją myśl? Jakieś dowiadczenia z konkretnymi liniami?
Póki co leciałam z rowerem liniami: WizzAir, Norwegian, Icelandair, Iceland Express i Emirates. W pierwszych czterech (podobnie jak w prawie wszystkich liniach lotniczych) obowiązuje specjalna opłata za bagaż sportowy. Jednak są wyjątki - na przykład w Emirates nie ma opłaty za bagaż sportowy, jest on traktowany jako część bagażu rejestrowanego. Można zabrać bagaż o wadze do 30 kg; nie interestuje ich, czy to jedna walizka czy trzy, czy może karton z rowerem i dodatkowa torba. Zazwyczaj wszystko jest dokładnie opisane w regulaminie przewozu bagażu na stronie danych linii - wystarczy poszukać.

Jeszcze jedna uwaga - nawet w przypadku konkretnych linii lotniczych opłaty za bagaż i dopuszczalne limity często zależą od długości/kierunku ("strefy") lotu (i potrafią się przez to znacznie różnić), więc warto to sprawdzić.

Offline m+k

[/quote]
[/quote]

My lecieliśmy z Berlina do Stambułu. Na temat tego lotu dużo napisałam w tym wątku:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=11688.msg214962#msg214962
Pozdrawiamy

Offline Mężczyzna Mikan

My lecieliśmy z Berlina do Stambułu. Na temat tego lotu dużo napisałam w tym wątku:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=11688.msg214962#msg214962
Pozdrawiamy
Z Berlina do Stambułu pegasus leci bezpośrednio. Moje pytanie było o lot z przesiadką...

Btw. Do Pegasusa pisałem maila, oczywiście bez odpowiedzi..

Offline m+k

Wiem, że z przesiadką. Nawiązałam się tylko do wątku, w którym opisuję jak przedstawiał się nasz kontakt z Pegasusem. Może po roku relacja z klientem uległa poprawie, czego życzę :).
Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Mikan

@m+k: pisaliście

W takim razie skoro nie leciałeś z przesiadka to skąd masz powyższą informację?

Drążę ten temat bo zamierzam wkrótce kupić bilet i zależy mi na potwierdzonej informacji. Jeszcze sie upewnię, mówimy o przesiadce, nie międzylądowaniu ;)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
Jeżeli nie zmieniasz przewoźnika (lecisz cały czas Pegą) i masz bilet na cały ten odcinek, to płacisz za cały ten odcinek. Czyli przesiadasz się z jednej Pegi do drugiej Pegi, ale za rower płacisz raz w drodze do Bisza niezależnie od tego że zmeiniasz samolot (ale nie przewoznika!) w Stambule, a drugi raz jak będziesz wracał z Bisza.

(tak na moje).
Ja bym próbowała dzwonić i wymusić przysłanie mailem potwierdzenia.:)

Mikan, myslę że mamy tu kłopot z definicją;) Co nazywasz przesiadką?
Bo ja rozumiem, że chcesz kupić bilet na pegasusa, na osoborower, do Biszkeku i powrotny z Biszkeku. (?)

http://www.flypgs.com/en/faq/baggage.aspx
rower w zakładce Special baggage and equipment

« Ostatnia zmiana: 22 Kwi 2014, 11:13 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum