Autor Wątek: Torba na kierownicę ULTIMATE 6 M CLASSIC  (Przeczytany 829 razy)

Offline tudorka

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 23.12.2010
Jak w temacie. Zamocowałem wg instrukcji na kierownicy, uchwyt siedzi jak przyspawany i można by się cieszyć ale torba się telepie na uchwycie. Czy to tak wszyscy mają czy tylko ja mam takie szczęście ? pod tym linkiem zamieściłem film jak to wygląda https://www.dropbox.com/s/m2z5d88ue30cimu/2014-01-16%2015.47.10.mp4

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Jak na mój gust nie powinno tak telepać. U mnie w MSX siedzi w uchwycie idealnie.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ortlieb nie jest aż tak sztywny jak MSX, ale takie luzy bym chyba zauważył :o
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
Nie przypominam się by u mnie takie telepanie występowało - ale mam trochę inny model

Offline Mężczyzna Camellus

• Miasto: Jankowice k/Krakowa
  • Na forum od: 23.10.2012
Reklamuj

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
a na pewno dobrze włożyłeś? może zatrzask na uchwycie jest zamknięty? spróbuj pokombinować kluczykiem. jak nie, to reklamuj. Ortlieb uznaje gwarancje bez problemu ;) O ile nie okaże się oczywiście, że jednak źle ją zamontowałeś.... :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline tudorka

Jak się zamknie kluczykiem to nie da się założyć torby, bo trzeba nacisnąć właśnie na "kluczyk" żeby zapadka pod spodem się obniżyła i umożliwiła włożenie uchwytu. Na razie sprawa stanęła na tym, że sklep wysłał ten filmik do dystrybutora i czekam na odpowiedź.

Offline tudorka

Polski dystrybutor stwierdził, że nowa wersja toreb oznaczona cyfrą 6 ma taki luz   technologiczny , wymiana nic nie zmieni. Przejechałem parę kilometrów po różnych nawierzchniach i specjalnie nie zauważyłem problemów w czasie jazdy. takich ruchów               na boki torba nie wykonuje tylko przód-tył drga w minimalnym zakresie na nierównościach.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum