Autor Wątek: Kamera GoPro  (Przeczytany 25166 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Odp: Kamera GoPro
« 23 Lut 2014, 07:11 »
Jak  oceniasz tego Mobiusa w porównaniu do Innovv (o ile Ci już doszła)? Ten szeroki kąt jednak kusi.

Jest opcja zmiany proporcji obrazu (szerokości kąta) w tych kamerkach?

http://sebekfireman.bikestats.pl/1089300,Miasto-test-nowego-gadzetu-kamery-Mobius-ActionCam.html#comments

Lepsze te kamerki będą, od tej z biedry? :P
« Ostatnia zmiana: 23 Lut 2014, 07:30 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna sebekfireman

• Miasto: Trzemeszno k/Gniezna
  • Na forum od: 09.03.2011
    • http://www.rowersebek.xt.pl
« 23 Lut 2014, 09:06 »
Jak  oceniasz tego Mobiusa w porównaniu do Innovv (o ile Ci już doszła)? Ten szeroki kąt jednak kusi.

Jest opcja zmiany proporcji obrazu (szerokości kąta) w tych kamerkach?

Innovv już mi dotarł i zrobiłem chwilowe testy w domu, ale nie zaskoczył mnie tak bardzo jak Mobius. Innovv ma szerszy kąt widzenia (150*), ale jakość obrazu wydaje mi się jakby była troszkę gorsza - na pewno zdjęcia z Innova wychodzą gorzej. Poza tym w HD nagrywa tylko w 60 fps co mi się nie podobało bo komputer mi przymula przy takim klatkowaniu. Mobius daje wybór 30 lub 60 fps.
W Mobiusie jest możliwość zmiany proporcji obrazu - można wybrać wide i narrow. W Innovv tego nie ma.

W porównaniu do tej kamery z biedry to obraz w Mobiusie na pewno jest zdecydowanie lepszy jakościowo.

Offline Mężczyzna rebel_dgl

• Miasto: Głogów
  • Na forum od: 03.06.2013
« 22 Sie 2014, 21:31 »
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem  GoPro 3+ Black Edition.... Jednym słowem petarda. 1599zł ,ale bez akcesoriów, które no cóż... kosztują. Na szczęście są dobrej jakości zamienniki. Teraz kwestia softu i ogień :)
Zespół Konsultacyjny ds. Infrastruktury Rowerowej

Offline Mężczyzna Neno

• Miasto: Zambrów
  • Na forum od: 09.01.2011
« 25 Sie 2014, 11:05 »
Ciekawe w jakiej cenie Hero4 będzie u nas dostępne. No i kiedy.
Podobno premiera już była.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 25 Sie 2014, 16:56 »
Zamocowałem gopro na kierownicy, używając statywu za 3zł, zrobionego z chińskiego zacisku warsztatowego.
Jakość - sami zobaczcie. A warto nadmienić, że wybrałem do tego eksperymentu bardzo równy odcinek drogi.

PS: Łańcuch nasmarowałem kawałek dalej :)

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
« 26 Sie 2014, 06:42 »
Najlepsza stabilizacja obrazu:

Offline Mężczyzna yanis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 06.09.2020
« 26 Maj 2021, 08:53 »
Odświeżę wątek po latach... :) Kilka dni temu stałem się właścicielem kamerki GoPro 9. Jest to mój pierwszy sprzęt tego typu. Generalnie wszystko ładnie śmiga. Jednak w ciągu tych kilku dni miałem już ze 3-4 razy problem z włączeniem kamerki. Nie reagowała na wciśnięcie przycisku Power. Pomagało jedynie wyciągnięcie akumulatora. 2 razy zdarzyło się, że po włączeniu miałem na ekranie głównym takie coś jak na fotce. To normalne w tego typu sprzęcie? Czy trafił mi się jakiś bardziej wadliwy egzemplarz? Nie uprawiam sportów ekstremalnych. Nie rzucam tym, nie topię w jeziorze... W zasadzie robi u mnie na kierownicy za kamerkę bezpieczeństwa na wypadek niespodziewanych zdarzeń losowych... Dodam tylko, że sterowniki urządzenia mam, oczywiście, zaktualizowane.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 26 Maj 2021, 09:01 »
Według internetów czasem pomaga wgranie najnowszego firmware, ale najpewniejszą metodą pozbycia się tego problemu jest wymiana urządzenia (to popularna przypadłość GP8 i trochę rzadsza w GP9).

Offline Mężczyzna yanis

« 26 Maj 2021, 09:11 »
Według internetów czasem pomaga wgranie najnowszego firmware, ale najpewniejszą metodą pozbycia się tego problemu jest wymiana urządzenia (to popularna przypadłość GP8 i trochę rzadsza w GP9).
Właśnie zastanawia mnie "powszechność" tego zjawiska w tym modelu. Czy jest to przypadek jednostkowy (kamerka do wymiany) czy ogólny błąd np. gdzieś w software, który może z czasem zostanie wyeliminowany... Wysłałem foto do sklepu, gdzie kupiłem kamerkę. Zobaczę jeszcze, co oni mi odpiszą.
Jakiegoś pecha mam do tej "rowerowej" elektroniki. Mio Cyclo 215, zakupione po wspaniałych recenzjach w sieci, po roku użytkowania poszło w śmieci bo wieszało się po przejechaniu około 20km. Okazało się, że według dystrybutora marki w Polsce, "wieszanie się" urządzenia nie jest wadą. Dopiero jak zetknąłem się osobiście z tym problemem, znalazłem w sieci info, że nie tylko ja miałem z tym problem. Ech...

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
« 26 Maj 2021, 09:41 »
Ilość tematów na forum gopro skłania ku tezie o dość częstym występowaniu podobnych przypadłości.

Offline Mężczyzna yanis

« 27 Maj 2021, 07:35 »
Póki co, info od dystrybutora otrzymałem takie, że powinienem wgrać sterowniki ręcznie (ściągnąć na kartę pamięci od kamerki, która sobie je stamtąd pobierze). Ja robiłem update bezpośrednio z sieci. Poza tym zrobić format karty pamięci bezpośrednio w kamerce. Cóż... Najbliższe dni pokażą, czy to coś da...

Offline Mężczyzna bastard

• Miasto: Kaszuby
  • Na forum od: 19.05.2020
« 3 Gru 2021, 14:09 »
A czy ktoś z Was miał do czynienia z kamerami: Akaso Brave 7 (LE), Akaso V50, Lamax W9.1.

Zastanawiam się nad zakupem kamerki w celu archiwizowania, rejestrowania wypadów rowerowych, może czasami jako rejestrator w aucie. Zdaję sobie sprawę, że GoPro jest na topie, że to dobra kamera. Ale 1500 zł na chwilę obecną to dla mnie za dużo, chciałbym przeznaczyć na to 600-800 zł. Nie mam zapędów jutubowych, no chyba że w celu udostępnienia znajomym. Chciałbym aby jakość stabilizacji i obrazu była przyzwoita, aby ktoś kto to ogląda nie dostawał ataku epilepsji. Czy to w ogóle możliwe za tę cenę, czy będą to pieniądze wyrzucone w błoto?
\m/

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
    • Pokój z Tobą
« 3 Gru 2021, 18:37 »
Przez chwilę miałem V50 PRO, ale udało się zwrócić bez konsekwencji, najlepsza z V50, ale Brave 7 LE lepsza, bo nowsza. W temacie lamaxa, to polecam leczenie filmami tego gościa -

Z tanich rzeczy jest jeszcze Rollei 9s.

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 3 Gru 2021, 18:54 »
chciałbym przeznaczyć na to 600-800 zł. Nie mam zapędów jutubowych, no chyba że w celu udostępnienia znajomym. Chciałbym aby jakość stabilizacji i obrazu była przyzwoita
Zerknij jeszcze na SJCAM 8. Rozpatrywałem ją swego czasu. Skończyło się na GoPro8 właśnie ze względu na stabilizację (wykorzystałem sporą promocje rok temu na Black Week). Może będą jakieś przeceny na starsze modele GoPro.

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 4 Gru 2021, 16:09 »
@bastard kup używaną GoPro7, albo Session 5 - cena powinna być taka jak szukasz, a sprzęt nadal bardzo dobry (o ile nie zniszczony itp).

np: https://www.olx.pl/d/oferta/gopro-hero-5-session-gratisy-CID99-IDMPgAg.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=4
« Ostatnia zmiana: 4 Gru 2021, 16:17 ramzes »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum