Ok, przygotowuję pewnie trasę. I jak to zamienić na slad?
W praktyce wszystko sprowadza się pliku z listąwspółrzędnych (waypointów), przez które prowadziodbiornik.
Szy - wszystko zależy od tego jaką masz mapę.Jeśli posiada routowalną mapę terenową to nie musi włączać opcji "Bezdroża".
Można zapisać zaplanowaną trasę do GPS tak, aby był widoczny jako ślad.Ok, przygotowuję pewnie trasę. I jak to zamienić na slad?
Cytat: Freud w 1 Lip 2013, 21:48Szy - wszystko zależy od tego jaką masz mapę.Jeśli posiada routowalną mapę terenową to nie musi włączać opcji "Bezdroża".No jak? Skoro mapa mieć będzie routing, a Martwa nie wyłączy prowadzenia po drogach, to jak GPS będzie miał prowadzić po bezdrożu po azymutach?
Najprościej: ślad jest po, trasa przed wycieczką ;]
routowalną mapę terenową
Cytat: szy w 1 Lip 2013, 20:47Najprościej: ślad jest po, trasa przed wycieczką ;]Ok, rozumiem, ale pisaliście, że mozna to zapisac jako slad i wtedy nie bedzie fiksować, tak? Ta forma zapisu to ekport do gpx?
Cytat: Freud w 1 Lip 2013, 20:48routowalną mapę terenowąO jasna Anielko, co to znaczy:D i gdzie sprawdzić czy to mam:DEj, ale piszecie w momencie kiedy ja zadaję pytanie i juz sie nie moge połapać;)
szy: mapy to ruskie sztabówki, rastry. I pewnie jakies inne jeszcze, ale to nie wiem...
Tylko wspomnę jeszcze raz: GPS (przynajmniej 62-ka) posiada opcję blokowania przeliczania trasy w przypadku zjechania.
No ok, ja teraz pojmuje to tak, skoro mam raster, a na tym wektor (trasę lub ślad) no to one sobie wzajemnie przecież nie przeszkadzają, tak?