Autor Wątek: Wiedeń - Dunaj - Stambuł [Wakacje 2013]  (Przeczytany 3656 razy)

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
  • Miasto: Warszawa/Radom
  • Na forum od: 27.08.2012
Dobra, kolejna przeróbka :) i update na pierwszej stronie:

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=tpfwyrxjbwsbxsrv

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Na moje oko zdecydowanie ciekawiej.

Teraz tylko sobie odpowiedz na pytanie czy naprawdę chcesz jechać do Bukraesztu?
Może zamiast tego lepiej z Braszowa pociągnąć na wschód i pojechać przez Dobrudżę, albo i Deltę Dunaju?

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
Bukareszt to tylko wariant, proponowany przez towarzyszy podróży, ja tam nie przepadam za zwiedzaniem miast, a już na pewno nie Europejskich

Offline Mężczyzna Grzesio

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 12.01.2012
Mam rozumiec ze kwota podana przez Ciebie nie obejmuje powrotnej drogi czyli ? Pociagiem,autokarem czy samolotem powrot? Jak to rozwiazaliscie?
Nie wiem czy tyle wolnego dostane i czy wogole na pierwszy raz podolam takiemu wyzwaniu ale do odwaznch swiat nalezy :)

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
Kwota(2kzł) jak najbardziej obejmuje i powrót, zakładając same noclegi na dziko, albo przynajmniej 80% i dzienny wydatek max 40zł(co wydaje mi się i tak jest dużą kwotą, zdaje się, że Rumunia i Bułgaria wybitnie drogimi krajami nie są) zostaje ponad 500zł na powrót :) a jak wrócimy to chyba nikt tego nie wie, nastawiłem się już na improwizacje: ciężarówki, autokary, pociągi  ;D

Co do podołania, tyle się już książek naczytałem i dzienników, że wnioski są proste - wystarczy naprawdę chcieć!

Ja tez sie naczytalem i powiem...wystarczy miec urlop LOL. Pytam o powrot bo wlasnie trzeba sie zdeklarowac,ze bede na umowiony czas i konoc gadania.
Praca to praca a wiadomo,ze okres wakacyjny jest ciezki.

Najchetniej to bym caly czerwiec poswiecil na wyjazd albo wrzesien wlasnie..nyle by nie okres wakacji.

Sledze watek i mamy kontakt chyba ze gdzies ktos w innym terminie bedzie jechal.

Nawiazujac to mozliwosci fizycznych- nikt chyba nie chce byc maruderem w grupie. Chociaz mozna zabrac krede i rysowac slady na skrzyzowaniach a kazdy w swoim tempem jechac :P

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
Cześć ! Recon pisałem w tym wątku że byłbym chętny na tą wyprawe , lecz wyszła taka sytuacja że mam zerwane więzadła i uszkodzoną łękotke (kontuzja na meczu piłki nożnej z września ) a w grudniu miałem rezonans i to wszystko dopiero teraz wyszło i prawdopodobnie czeka mnie operacja  więc ja odpadam z wyjazdu .    :( :(

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
Up! Mamy w sumie 3 osoby(jeśli wszyscy do końca pozostaną nieugięci:) ) jeśli by ktoś reflektował, to i czwarte miejsce się znajdzie.

KOPIA 1 POSTA, dla leniwych :P

Witam, nieśmiało zaczynam poszukiwania partnera/partnerki/partnerów do wakacyjnej wyprawy! Mam 23lata i mieszkam w Radomiu, studiuję w Warszawie. Trasa jaką planuję mniej więcej pokonać plus minus w linku: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=tpfwyrxjbwsbxsrv  a więc Rumunia, góry Fogarskie, Transylwania, Morze czarne i Stambuł, a może jak będą dobrze km leciały to i trochę za :P

Nie zamierzam gonić, dystanse dzienne 90-160km, zależy od warunków i ew zwiedzania  Noclegi raczej w namiocie ew korzystając z uprzejmości ludzi. Cała wyprawa raczej w skromnych warunkach, byle się czymś najeść i jechać dalej. Jestem także otwarty na lekkie modyfikacje trasy i pomysły. Generalnie lubię sobie pozwiedzać, lubię podziwiać naturę i kulturę.

Jeśli chodzi o mnie to na razie mam za sobą jedną większą wyprawę na Słowację, i ciągle zaliczam jedno-dwu dniowe wyprawki. Spokojnie robię nawet 150km dziennie, wiek nie gra większej roli, no może z wyjątkiem jakiś tam kolosalnych różnic  Nie wymagam wielkiego doświadczenia i kondycji, bo i sam nie jestem doświadczony, oczekuję tylko otwarcia na przygodę! Na wyprawę myślę, że najlepiej będzie jechać w 2-4 osoby. Jeśli ktoś jest zainteresowany, zapraszam, można pisać na pm i tutaj

No gościu kusisz  :o
Ja też bym preferował dziko spać.....zresztą na wiele masz podobne podejście.
Obawiam sie powrotu bo ok 2tys to pewnie wystarczy ale trzeba mieć odpowiedni zapas jakby coś..

Na razie skupiam sie na "przyziemnych" rzeczach a póżniej na wyprawie.
A może sie uda i sie wybierzemy. :)

Offline Mężczyzna glukoz

• Miasto: Gdańsk/Poznań
  • Na forum od: 24.04.2012
Hej!

Ostatecznie udało mi się załatwić wolne na cały lipiec! Tak więc piszę się jako czwarty na wyprawę :)

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
glukoz --> Super! Witamy w ekipie!

Grzesio --> 2k za mało?! Ludzie za 700zł całe Bałkany objeżdżali, zakładając dzienne 40zł na jedzenie (co jest opcją bardzo rozrzutną), dostajemy 1200zł za miesiąc podróży, a pewnie i mniej, powrót też nie musi być taki drogi.

Offline kamil20

• Miasto: Rabka
  • Na forum od: 17.07.2010
Witam;-) z racji niespodziewanej możliwości uzyskania urlopu skromnie pytam czy jest opcja dołączyć do waszej wyprawy czy nie ma szans ?:-D
Mimo pięknego uśmiechu na twarzy każdy ma w sercu swoje sekretne morze łez..

Offline Mężczyzna Recon

• Go Hard or go Home ^^
Hej! Muszę wypytać pozostałych o potwierdzenie 100-procentowe wyjazdu, wtedy będę mógł coś powiedzieć, napisz coś o sobie na pm :)

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Cześć, jestem Kuba, mam 23 lata, od 2 jeżdżę na wyprawy rowerowe i w tym roku myślałem o zwiedzeniu mniej więcej tych okolic, również w lipcu :-) Ale pewnie piątego/szóstego uczestnika wyprawy nie chcecie, bo to już za dużo? ;-) Dla mnie jednak istnieje pewne ograniczenie czasowe - prawdopodobnie będę mógł ruszyć szóstego lipca, gdyż piątego (jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem) składam papiery na studia II stopnia.
Tak więc załapię się na wasze towarzystwo czy już nie bardzo? A może ktoś inny byłby chętny?

Offline Mężczyzna althought

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.06.2012
Rolf, napisałem ci wiadomość na pw, odezwij się to może się dogadamy

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum