Mapa fajnych dróg w okolicy chodzi mi po głowie, może kiedyś...
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
A chcesz sugestii kolejnych dróg, czy chcesz oprzeć się tylko na swoich doświadczeniach?
Może lepiej byłoby zrobić taką mapę w jakimś oprogramowainu GIS.
@Turysta mogę wykorzystać Twój system oznaczeń bo może z nudów pomaluje troszkę województwo lubelskie
jak zrobić taką mapkę?
Maluję w Google Earth, zapisuję jako kml i umieszczam na dropboxie.
wkurzające jest to, że jak na dużym zoomie kliknę na odcinek w górnej części mapki to okienko ze szczegółami i zdjęciem tak się otwiera że go widać w części i muszę przesuwać mapę by móc go wyłączyć.
wkurzające...
no i na dropboxie chyba płynniej śmiga
Turysto, Super sprawa z tą mapą nawierzchni!
Gruntowe dla rowerów tzn?
przydałoby się zrobić coś takiego dla całego kraju ;-)
Jakby jeszcze cała Polska tak była omapowana :-)
Z racji obecnej formy mapy tę pomoc widzę w postaci podsyłania plików kml, które będę dodawał do mapy.Zainteresowanych proszę o kontakt na PW.
Swoją drogą jestem ciekaw jak to u Ciebie wygląda W trakcie wycieczki zatrzymujesz się i zapisujesz na którym kilometrze nawierzchnia się zmieniła?
Cytat: Turysta w 24 Kwi 2012, 21:39Mapa fajnych dróg w okolicy chodzi mi po głowie, może kiedyś...Zacząłem przelewać swoje doświadczenia rowerowo-drogowe na mapę. Może się komuś przyda przy planowaniu trasy.Legenda:Mapa sukcesywnie się zapełnia. Skupiłem się głównie na rodzaju nawierzchni, ale starałem się też wspomnieć o intensywności ruchu samochodowego czy innych aspektach. W dalszej kolejności zamierzam dodać zdjęcia dróg.Wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane. Sam nie wiem, czy taka forma prezentacji jest najbardziej odpowiednia, ale na tę chwilę tylko tak potrafię.
Jak technicznie robiłeś tą mapę.
Dziękuję za te rady, jednak to projekt bardziej autorytarny niż open-source'owy, więc jest i będzie po mojemu.
zielone (droga wolna) - ddry i inne szczególnie wskazane do jazdy rowerem- czerwone (stój) - trzymaj się z daleka- różowe (oho! cos tu się dzieje) - zwrócić uwagę (bruki, meby)- brązowe - kolor ziemi
Cytat: Turysta w 7 Sty 2018, 11:41Dziękuję za te rady, jednak to projekt bardziej autorytarny niż open-source'owy, więc jest i będzie po mojemu. Przeczytaj sobie kiedyś o takim gościu jak Linus Torvalds. Pomimo, że Linux jako projekt to opensource, to jednak dalej trzyma to pod swoim panowaniem.
W 2017 roku do projektu dołączyły kolejne osoby, które rysują trasy w swojej okolicy. Dołączył twórca serwisu Mapa Nawierzchni...
Turysta, czy to znaczy, że dane z Twojej mapy trafiły tam?
Dodajecie te dane do OSM, czy to kolejny serwis chomikujący dane sam dla siebie?
To prawie taka sama dyskusja jak z projektem UMP. Tytaniczny trud commiterów, ale dane wprowadzane w archaiczny i zamknięty sposób.
To dawaj znać i będziemy działać Swoją drogą jestem ciekaw jak to u Ciebie wygląda W trakcie wycieczki zatrzymujesz się i zapisujesz na którym kilometrze nawierzchnia się zmieniła?