Autor Wątek: Czy na dłuuugą wyprawę rowerową sakwy przednie są konieczne?  (Przeczytany 15678 razy)

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
IMO otrlieby są... może nie tyle przereklamowane, ile ich cena jest niewspółmierna do jakości i zalet. Już się nawet na przednie przymierzałem w grudniu w Niemczech- ale ok. 100E + bagażnik... jak dla mnie małe trochę były (chyba 25L)

[ Dodano: Nie Lut 15, 2009 3:46 pm ]
Źle sformułowałem. W zasadzie do ich jakości nie mam zastrzeżeń, ale Eksperty prezentują się prawie na równi
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
Wszystkim dzięki za podpowiedzi, biorę low-ridera crosso oraz experty fronty i jakby kto miał słonia do przewiezienia to dajcie znać.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Cytat: "MaciekPaciek91"
IMO otrlieby są... może nie tyle przereklamowane, ile ich cena jest niewspółmierna do jakości i zalet

Eksperty prezentują się prawie na równi

ja to bym takimi stwierdzeniami nawet w PW nie rzucał, można się narazić ;)
zawczasu uciekaj Maciek!!!! Uciekaj, na WSCHÓD!!!!! (na zachodzi też mogą chcieć Cie za to spalić :) )

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Cytat: "vagabond"
ja to bym takimi stwierdzeniami nawet w PW nie rzucał, można się narazić ;)
zawczasu uciekaj Maciek!!!! Uciekaj, na WSCHÓD!!!!! (na zachodzi też mogą chcieć Cie za to spalić :) )

A ja uważam, że dobry produkt sam się obroni i jako posiadacz ortliebów wcale się nie czuję "dotknięty" Słowami Maćka :) Mało tego, nie wykluczam, że ma on rację, bo nie znam sakw crosso expert na tyle dobrze, by móc porównać. Co mi nie przeszkadza cieszyć się z moich rollerów classic każdego dnia :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Robert

czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie z przednią sakwą Crosso zawieszoną na bocznej ramce bagażnika? Chodzi mi o coś takiego jak tu i oczywiście o przedni bagażnik
http://crosso.pl/media/produkty/els.jpg

Proszę o to gdyż chciałbym zobaczyć czy w przednim bagażniku haczyk też w całości znajduje się poniżej paska mocującego, bo jeśli tak jest to przypuszczam że sakwa będzie się odchylać na boki, minimalnie, ale obawiam się że może być to uciążliwe w czasie jazdy

Offline MaciekPaciek91

Łojejku- jest cały i jeszcze ciut :mrgreen:
http://img187.imageshack.us/my.php?image=hpim2275sj2.jpg
Proszę... btw, ale Wy, na tym forum to leniwi jesteście. Aż ja musiałem zdejmować z szafy i fotki robić. Nieładnie :wink:
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna Robert

phi... nie odwrócone.. niech wrzuci kto inny  :lol:
dziękuje Maciek.
Właśnie o to mi chodzi (mam tak samo przy Dry) że hak znajduje się duużo poniżej paska mocującego przy spodzie sakwy - nie spowoduje to zbytnich odchyleń sakwy np. podczas skręcania? czy po mocnym naciągnięciu gumy nie będzie kłopotów? Czy ja panikuje? :P

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
vagabond, nie ma co panikować  :wink: . Też tak mam sakwę zawieszoną i wszystko gra  :D .
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

Offline MaciekPaciek91

Cytat: "vagabond"
Czy ja panikuje? :P

Na 100% nie panikujesz, bo z definicji panikować nie można w pojedynkę- do tego potrzebna jest grupka ludzi. Ty po prostu masz strach w oczach :lol:

[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 10:32 am ]
albo próbujesz wprowadzić panikę na forum :P

Offline Mężczyzna tomeko

• Miasto: Radzików
  • Na forum od: 11.01.2008
Dzisiaj zamówiłem Crosso Expert front plus low-rider, dzięki za sugestie raz jeszcze. Jak dostanę mogę wrzucić jakieś zdjęcia zanim zamontuję. Jakieś życzenia?

[ Dodano: Pią Lut 20, 2009 12:54 pm ]
No i mam, przyszły przed chwilą. Pierwsze wrażenie na plus to to, że nie są takie bardzo bardzo wielkie. Spodziewałem się, że będą ogromniaste ale nie, są dość zgrabne. Jeśli się wykuruję to w weekend zamontuję low-ridera i zobaczę jak leżą te nowe fronty. Także ja mam już za sobą dylemat czy fronty są potrzebne, czy lepiej ortlieby/tubus czy crosso? Mam nadzieję, że będę zadowolony z wyboru.

[ Dodano: Pią Lut 20, 2009 12:57 pm ]
Jeszcze jedna uwaga co do realizacji zamówień przez Crosso, jak widać realizacja była bardzo szybka, kontakt telefoniczny również bardzo dobry. To już moje drugie zamówienie u nich i ponownie mam pozytywne odczucia.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Pochwalę się, że zakupiłem komplet DRY na low-riderze od Crosso :)
Nie wiem czy w zeszłym roku przesadziłem z ciężarem na tylnym bagażniku czy to on tak lipny jest bowiem rozpadł się podczas podroży i trzeba było go ratować chałupniczymi sposobami. :)
Nie planuje ultra wypraw ale chciałbym poczuć się jak to jedzie się tirem..;)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Najlepiej jedzie się czołgiem - mam na avatarze.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Dla mnie to wygląda na przegubowiec..;)

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Hałasuje jak czołg.