Autor Wątek: siodełko Brooks'a ze sprężynami czy bez ??  (Przeczytany 25881 razy)

Offline Mężczyzna andreas37

• Wiara Czyni Cuda..
  • Miasto: szczecin
  • Na forum od: 12.11.2011
Do Brooks-a trzeba się przekonać. I obojętne jest czy z sprężynami czy też nie. Sam używam Flye-ra od 2002 roku - jest już ułożone. Jeżdzi się wyśmienicie. Co do B-17 Brooksa to jest to samo  co Flye-r tylko bez sprężyn.
Bardzo ważną rzeczą jest umiejętne podejście do konserwacj skóry oraz do regulacji naciągu i w tym przypadku nie należy przesadzać..
Ze swej strony z czystym sumieniem mogę przekonać , że kasa wydana za zakup tegoż siodełka nie jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto..

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
ponieważ wątek ma tytuł dokładnie taki jak moje pytanie więc go wznawiam. W takim razie od początku. W poprzednim roku kupiłem używane siodełko Brooks Conquest żeby sprawdzić stosunkowo tanio czy ten typ siodła jest dla mnie. Przejechałem na nim około 2000 km i teraz wiem, że tak. Jeździłem z nim w tym rowerze i tak to wyglądało   
teraz przyszła pora na zakup nowego Brooksa do tego roweru
i tu pojawia się pytanie B17 czy Flyer ? Czy wygoda Flyera tak bardzo odbiega od B17, że warta jest dodatkowych 350g? Czy sprężyny na przyszłość będą mi mogły ograniczać możliwości troczenia ? Zaznaczam, że jazda tym rowerem nie ogranicza się do szosy. Mam nadal Nordkappa i dodatkowo rower mtb, ale w tej chwili najczęściej poruszam się Fuji (po prostu bardzo go lubię). Podpowiedzcie mi ze swojego doświadczenia co byście wybrali. Po przewertowaniu forum zauważyłem wiem, że obu wersji używali Pablo i Waxmund. A może ktoś jeszcze tylko nie wychwyciłem. Z góry dzięki za poświęcony czas  :) 
"Oko za oko i wszyscy będziemy ślepi" - Gandhi

„ W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu” - Vivian Green

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Jakbyś chciał B17 w bardzo dobrym stanie to mam na zbyciu.
Fotki w razie zainteresowania.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
Borafu jest zainteresowanie  :D. Dzięki za propozycję. Wysyłam PW.

„ W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu” - Vivian Green

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 26 Sty 2017, 19:35 PABLO »

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
dziękuje Pablo za odzew zdaję sobie sprawę, że doopa to jak racja stanu w naszym kraju. Każdy nie dość, że ma inną to jeszcze przede wszystkim swoją, swojszą i najswojszą. Wolę jednak spytać tych co przerabiali temat,w końcu to trochę kosztowna próba  :D

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
Czasami coś tam strzeli, ale ostatnio użyłem tzw białego smaru (czasem zwany "suchy smar") i psiknąłem na wszystkie połączenia meta-metal i jest poprawa.

Offline klimkr

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.06.2011
Mój Flyer skrzypiał od nowości, co nawet było pewną zaletą - każdy słyszał, że mam Brooksa. Psikałem CX-80 parę razy i teraz jest idealnie cicho.
Rysiek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum