Dobrze, niech będzie "termos". Jak go użyjesz żeby polać metal? Przechylisz? Na ile łatwo takie coś się transportuje i używa w warunkach polowych?
Ja nie mam innego ogniwa na kłódkę, inne modele również niekoniecznie. Łańcuch można bez problemu skrócić odpowiednio go owijając lub przypinając, zatem nie widzę tu żadnego problemu.
Powtórzę też wcześniejsze pytanie: Ile czasu trzeba poświęcić na to by dostatecznie zmrozić grube ogniwo lub mocnego u-locka? Moja ciekawość nie zna granic .
Przed kim złodziej ma uciekać na rowerze z dyndającym przy ramie u-lockiem? Przed żądnym krwi tłumem, który postanowi wymierzyć mu sprawiedliwość?
Medawc:Masz na tyle siły żeby 2 łomami sforsować porządny łańcuch?Niezły atleta musi być z Ciebie .
Co do "skracania" łańcucha: jak łańcuch ma wystarczająco miejsca wewnątrz ogniwa, by wsadzić tam grubą kłódkę, to aż się sam prosi, by zamiast kłódki wsadzić 2 łomy i łańcuch ukręcić.
Na youtubie jest otwieranie starego modelu kryptolocka, więc to co piszesz, jest nieprawdą. Zamki zostały poprawione, już nie ma okrągłych kluczy do tych zapięć..A po co? To napisz mi, po co się kradnie?