Autor Wątek: stojak serwisowy  (Przeczytany 21509 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: stojak serwisowy
« 2 Lut 2014, 18:46 »
Rzeczywiście łapie, źle się wyraziłem. Mam tylko wątpliwości czy będzie wystarczjąco stabilny.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 2 Lut 2014, 18:52 »
tyshek, tutaj niestety nie pokręcisz sobie korbą, więc np. o regulacji przerzutek możesz zapomnieć.

Lidlowy idealny nie jest. Nie da się złapać za rurę podsiodłową, w przypadku gdy linki są na górnej byłoby to lepszym rozwiązaniem. Nie jest to wielka wada bo wystarczy nie zapinać ramy i dalej są ruchome.
Nawet jak linki biegną dołem czy górą i złapiesz uchwytem ramę za poziomą rurę, linki są nadal ruchome.
A stojak łapie też za pionową rurę ramy. Oczywiście trzeba odpowiednio zapiąć aby chwyt się o coś  zaparł bo rower ma tendencje z zsuwania w dół.
Sam stojak jest bardzo stabilny, ma bardzo szeroko rozstawiane nogi.Nie zawsze nawet w pełni je rozkładam.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 2 Lut 2014, 19:17 »
Miałem okazję korzystać z lepszego stojaka, który był decydowanie bardziej stabilny. Nie mam warunków do pełnego rozkładania nóg bo robi się już bardzo ciasno. Jednak na warunki domowe (zwłaszcza jeśli ktoś mieszka w bloku) jest wystarczający, do tego po złożeniu nie zajmuje dużo miejsca.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 2 Lut 2014, 20:38 »
tyshek, tutaj niestety nie pokręcisz sobie korbą, więc np. o regulacji przerzutek możesz zapomnieć.

no popatrz, ja jakoś kręcę :D

Ciężko to nazwać stojakiem serwisowym, ale do regulacji hamulców, przerzutek, wymiany napędu i innych drobiazgów się nada. Aczkolwiek wygody wiele nie zapewnia, tak czy owak trzeba się do niego schylać. Ot stojak, wygodniejszy i praktyczniejszy niż ściana i tyle :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 2 Lut 2014, 20:50 »
Lidlowy stojak był w u nas Lidlu w przecenie noworocznej za 89 zł. Trzeba mi było zainwestować i teraz handlować ;)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 3 Lut 2014, 00:07 »
Dziś zamówiłem taki z Allegro ,najtańszy,zobaczymy jak się sprawdzi do serwisowania naszych dwóch kółek.Fajnie że jest całkowicie składany i posiada regulacje,akurat od 20''-28''.

Plecy bolą...

Offline Mężczyzna hongi

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 26.01.2014
« 3 Lut 2014, 18:19 »
Pewnie że można kręcić korbą  :D no hello  :P
Wcześniej miałem podobny.Nie potrzebuje nic lepszego,taki mi wystarczy.Na stojak profesjonalny nie mam miejsca,mieszkam w bloku  :icon_neutral: moim warsztatem jest mały przedpokój. Co do bólu pleców to nie zamierzam serwisować rowerów pół dnia  :lol: ileż można rozkuwać czy smarować łańcuch  :P choć pewnie duży stojak jest zdecydowanie wygodniejszy ,z tym się zgodzę.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 3 Lut 2014, 18:23 »
Porządny po złożeniu zajmuje tyle samo miejsca co ten. A jak jest rozstawiony z rowerem to ciut więcej.

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=9405.msg181015#msg181015

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 7 Wrz 2016, 12:26 »
Podbiję i przychylę się do poleceń stojaka z Lidla. Zakupiłem go w pierwszym rzucie jakoś koło 2011 roku. Do dziś przeszło przez niego kilkanaście rowerów, łącznie z obwieszonymi czym się da trekingami, jeździł w bagażniku na etapówki, gdzie służył za lotny punkt serwisowy i nie licząc pękniętej podstawki na śrubki (moja wina, nie rozkręciłem przed włożeniem do bagażnika), to sprawuje się wyśmienicie. Myślę, iż 5 lat bezproblemowego użytkowania jest najlepszą możłiwą rekomendacją. Szczególnie gdy wziąć pod uwagę fakt, iż dostałem go za 109 PLN.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
« 13 Wrz 2016, 20:56 »
Ja próbuję go upolować od 2 lat...jednak u mnie ludzie tak się rzucają na te stojaki że zawsze odchodzę z pustymi rękoma.

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
« 14 Wrz 2016, 08:02 »
Ja próbuję go upolować od 2 lat...jednak u mnie ludzie tak się rzucają na te stojaki że zawsze odchodzę z pustymi rękoma.

Może trzeba zrobić akcje forumową, a potem dystrybucję ;) Hmm u mnie dało się to kupić bez problemy ostatnim razem, ale nie wiem jak będzie teraz. Sam niestety nie mam, ponieważ nie bardzo mam miejsce by taki wielki stojak rozkładać.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
« 14 Wrz 2016, 11:44 »
Sugerujesz że wkrótce się znowu pojawią ;-)?

Offline Mężczyzna gkeb

• Miasto: Kórnik
  • Na forum od: 11.08.2016
« 14 Wrz 2016, 11:52 »
A macie gdzieś zdjęcia jak on wyglądał? Ten z lidla, bo jakoś go nie kojarze.

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
« 14 Wrz 2016, 12:11 »

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
« 14 Wrz 2016, 12:33 »
Sugerujesz że wkrótce się znowu pojawią ;-)?

Sugeruję, że pojawia się regularnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum