Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1248789 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 29 Mar 2016, 19:54 »

wallace: ad. ps.1: dobra robota! :)

W temacie: w odp. wątku dot. c'pek napisać chciałem, by tym wszystkim porykującym, którzy metę 5oo+ przekroczą za pierwszą uczestniczką, rozporki zaszyć przynajmniej na 4o dni.

Szczęśliwie się powstrzymałem.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 29 Mar 2016, 20:06 »
Wróciłam od ortopedy na NFZ ;)
Wyrok zapadł - 8-9 stopnia skrzywienia kręgosłupa. Jest to SPORO. I stwierdził, że dla mojego kręgosłupa jest to obojętne czy jeżdżę na rowerze, czy nie. No i powiedział, że najlepiej to by było gdybym jeździła na szosie. Ale z kolei za duże pochylenie może oddziaływać na mięśnie jakieś zginająco..coś tam przy biodrach. Lekarz stwierdził, że mogłam się naprostować, tyle że do 9 roku życia (kiedy wtedy miałam małe to skrzywienie - były przesiewy w szkole,  ale wszyscy w sumie to bagatelizowali, jeden lekarz nawet powiedział, że nie mam żadnego skrzywienia. I w sumie to się nie da tego poprawić. No i nic nowego nie powiedział oprócz tego, że powinnam chodzić na basen nawet nie po to żeby popływać, jak się boję, a posiedzieć w wodzie, brać hydromasaż. I mam nie dźwigać.

I jak tu się kiedyś autostopem się wybrać, jak przy 7kg noszonym kilka g mi plecy wysiadają? :P

Dostałam hydromasaż, masaż klasyczny i jakiś TENS. Leczenie przeciwbólowe. A ćwiczeń to mi nie chciał w ogóle dać, stwierdził, że to nic mi nie da, a potem powiedział, że mam się prostować. Wysłał do rehabilitanta. U nas na wsi czeka się do rehabilitanta podobno 4 miechy, ale mam Sokołowsko niedaleko i tam podobnoż czeka się tylko 1 miesiąc. Moją piłeczkę fitness tak trochę obśmiał. Ogólnie młody lekarz i w porządku, ale nie sądze, żeby ćwiczenia nic nie dawały, bo przecież mam już małe rezultaty.

Offline Mężczyzna MarqoBiker

• http://za-miedza.pl/
  • Miasto: Stalowa Wola
  • Na forum od: 16.01.2013
    • [URL=https://imageshack.com/i/0lrcroj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/21/rcro.jpg[/IMG][/URL]
« 29 Mar 2016, 20:10 »
Wczoraj 89 km a dziś kupiłem nowe pedały .

Offline Kobieta mrr

• czarny mustang
  • Miasto:
  • Na forum od: 05.03.2015
« 29 Mar 2016, 20:24 »
14 km - do garażu i z powrotem - żeby sprawdzić co da się zrobić ze starą ramą huragana /nic/. nadal mogę kręcić tylko jedną nogą :'(

Jelona mi pani ortopeda /na skrzywiony kręgosłup/ zakazała jeździć, a jeśli już to krótko a nie po jakieś sześć godzin - wolałam przemilczeć co miałam na myśli mówiąc, że lubię jeździć długo :lol:

miałam TENS + ćwiczenia - kilka miesięcy czekania, a plecy i tak mnie zaczęły znowu boleć przy pierwszej jeździe pod wiatr i pod górę ;). przy czym właśnie ćwiczenia były wskazane jako najskuteczniejsza metoda, więc liczę na to, że jeszcze mi się poprawi...

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Mar 2016, 21:18 »
Wróciłam od ortopedy na NFZ ;)
(...)
A ćwiczeń to mi nie chciał w ogóle dać, stwierdził, że to nic mi nie da, a potem powiedział, że mam się prostować. Wysłał do rehabilitanta.
I dobrze że nie chciał dać ćwiczeń, bo pewnie na tym się w ogóle nie zna.
Poszukaj DOBREGO rehabilitanta, najlepiej sportowego. Nie pierdoły typu rehabilitacja na NFZ (tzn seria 10 ćwiczeń, powtarzanych tak samo, pod okiem pań które Cię nawet nie dotkną, nie sprawdzą niczego itd, co może i lepiej bo i tak nie wiedzą o co chodzi).

Jak pójdziesz do fachowca to cię najpierw posprawdza (żeby nie powiedzieć wymaca  ;)), sprawdzi co potrafisz (zasięg, siła, przykurcze itd), potem poćwiczysz przy nim/z nim, dostaniesz zadania domowe i wrócisz za tydzień. Wtedy znowu sprawdzą co z Tobą, poćwiczysz, dostaniesz zadania domowe i wrócisz za 2 tygodnie. Potem za miesiąc i tak pomału do sprawności, albo co najmniej do stanu kiedy się polepszy, a Ty będzie wiedziała co ćwiczyć i jak żeby to utrzymać.

Odłóż, zaoszczędź, zrezygnuj ale skorzystaj, tylko się dowiedz najpierw do kogo warto, bo do byle kogo to lepiej kup piwo i ciesz się życiem.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
« 29 Mar 2016, 21:40 »
@Borafu Co mi dał za darmo to biorę :D Na hydromasaż w wodzie leczniczej się doczekam po wyprawie albo po BBT, to akurat będzie miły prezent :D

Na NFZ też pójdę bo może ktoś coś powie ciekawego. No i wychodzi na to, że pójdę też do rehabilitanta prywatnego, tylko właśnie jest potrzebne zorientowanie, teraz każdy sobie może ładną stronę internetową założyć i pisać, że jest światowym specjalistą...

@mrr - a to TENS to nie jest coś w stylu pasów do robienia mięśni z TV MANGO? Tak sobie to wyobrażam :P 10 zabiegów na pewno nic nie zmieni.

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 29 Mar 2016, 21:41 »
Dziś 50 km, z czego ostatnie 2 km w deszczu, gradzie i burzy z piorunami - nawet podobało mi się ;D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Kobieta mrr

• czarny mustang
  • Miasto:
  • Na forum od: 05.03.2015
« 29 Mar 2016, 22:09 »
nie jestem pewna jak wyglądają pasy z tv mango, oglądanie reklam jest ponad moje siły :P tens

rehabilitacja w taki sposób jak opisał Borafu rzeczywiście miałby większy sens. ja miałam ćwiczenia 'grupowe' ::) tyle dobrego, że po tych 10 dniach faktycznie czułam, że wzmocniłam mięśnie... brzucha ;)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 29 Mar 2016, 22:21 »
@Borafu Co mi dał za darmo to biorę :D Na hydromasaż w wodzie leczniczej się doczekam po wyprawie albo po BBT, to akurat będzie miły prezent :D
Nie, no przecież nie chodzi o to żebyś nie brała, bez przesady  ;)

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 29 Mar 2016, 22:33 »
W Wielką Sobotę pokręciłem się trochę po Zagłębiu Miedziowym. Przyszła wiosna, trzeba było to wykorzystać  :)

http://rmk.bikestats.pl/1441598,Zaglebie-Miedziowe.html

Katedra Świętych Apostołów Piotra i Pawła w Legnicy.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 29 Mar 2016, 23:40 »
Kupiłem 33 stopki do maszyny do szycia ;D
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
« 29 Mar 2016, 23:46 »
Po jednej na każdą ze szprych i jedna na zapas?   ;)

Offline Mężczyzna siendziaty

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 04.02.2014
« 30 Mar 2016, 09:17 »
Pojechałem do lidla po stojak serwisowy. Powrót z "bagażem" był ciekawy :)

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 30 Mar 2016, 21:37 »
W lany poniedziałek odwiedziłem najdłuższy, żelazny kolejowy most w Europie. Robi wrażenie :)

http://rmk.bikestats.pl/1441996,Najdluzszy-zelazny-most-kolejowy-w-Europie.html

Najdłuższy, żelazny kolejowy most w Europie, Bobrowniki - Stany.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 31 Mar 2016, 11:45 »
Dziś robiłem zamówienie na allegro. 22 przedmioty.. Nie mieści się w koszyku, na aplikacji mobilnej nie da się zapłacić za wszystko, bo limit to 20. Na PC w ogóle nie wyświetla mi wszystkich przedmiotów. Mam prawo wszystko wysłać jedną przesyłką kurierską za darmo, tylko, że za dwa przedmioty muszę płacić osobno i nie da się im wybrać innej bezpłatnej opcji niż odbiór osobisty. Dramat.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum