Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1248238 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Na razie nie ma co. Czekać trza na kuriera.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Na razie nie ma co. Czekać trza na kuriera.
Zatem czekamy :)
"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
A ja zreanimowałem rower.

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
Coś te linki to nie wyszły za bardzo.

Poprawiłam (chyba)
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
Pękłem ramę. Miała być pierwsza setka, a wyszedł poranny spacer. Fotka w wątku technicznym.
Swoją drogą coś od tygodnia, może dwóch trzeszczało - myślałem że to pręty w siodełka.

Świeć Panie nad jej duszą :(

taa, najlepiej spawarką  ;D

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Kupiłem rower

Nie gadaj... Ja też. :)

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
A nawet i spawarką.

Wróciłam od internistki, byłam po skierowanie do ortopedy. Stwierdziła co najmniej dwa boczne skrzywienia kręgosłupa. Nie dość, że była oburzona samym moim wejściem do gabinetu, to praktycznie kazała zrezygnować z roweru, stwierdziła, że to już nie jest uleczalne. Obym trafiła na lepszego ortopedę, który będzie chociaż trochę chciał mnie naprostować...

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
To może już nie być do naprostowania, co nie znaczy, że powinno się ludziom roweru zabraniać...
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Słyszałem o takich, którzy pomimo zakazu od lekarza jeżdżą na rowerze i wychodzi im to na zdrowie.

Natomiast jeszcze nie słyszałem o takich, którym wizyta u pierwszego lepszego lekarza coś pomogła. Jak nie pójdziesz do specjalisty, najlepiej lekarza sportowego, oczywiście odpłatnie bo na publiczną służbę zdrowia nie ma co liczyć, to szanse na uzdrowienie masz podobne jak przy klepaniu różańca.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
Jakbym zrezygnowała z roweru, to czeka mnie szybka śmierć ze względu na brak porządnego rozładowywania napięć i stresu (jestem kłębkiem nerwów). Ogólnie wyczytałam dziś, że plecy też bolą od tego, kręgosłup i ścięgna obrywają, wady postawy mogą mieć w tym podłoże.

Zamierzam pójść prywatnie, ale jeszcze nie wiem gdzie. Jest takie coś jak Osteon w Świdnicy, ale kto z rodziny ode mnie tam nie pójdzie, to zawsze zapisują glukozaminę jako remedium na wszystko...trochę to dziwne.

Ja bym potrzebowała zestaw ćwiczeń dobrany do skrzywień. Ortopeda nie wyleczy, tylko moja własna ciężka praca nad mięśniami pleców.

Na razie za 3-4 tyg wizyta nfz.

Znacie jakiegoś pro ortopedę? Wrocław?

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Wróciłam od internistki, byłam po skierowanie do ortopedy. Stwierdziła co najmniej dwa boczne skrzywienia kręgosłupa. Nie dość, że była oburzona samym moim wejściem do gabinetu, to praktycznie kazała zrezygnować z roweru, stwierdziła, że to już nie jest uleczalne. Obym trafiła na lepszego ortopedę, który będzie chociaż trochę chciał mnie naprostować...
Spoko, nie przejmuj się opinią pierwszego lekarza i to internisty. Niestety większość ludzi mierzy wszystko miarą swoich obaw, wyobrażeń i lęków, lekarze nie są wyjątkami.

Oczywiście każdy z nas jest inny, ale mnie z kolei tak neurochirurg, jak i lekarz od rehabilitacji powiedzieli po operacji żebym nie rezygnował z jazdy. Neurochirurg dodał tylko (zapytany miesiąc po operacji) że wolałby żebym się na razie nie przewracał  ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Na szczęście coraz mniej jest lekarzy, którzy wychodzą z założenia: "boli mnie jak tak robię" - "nie robić!"
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Jelona odpowiednie ćwiczenia potrafią zdziałać cuda. Taki przykład. Mam koleżankę, której w dzieciństwie groziła operacja kręgosłupa ze względu na ciężkie skrzywienia. Po operacji miała mieć zalecony gorset. Ryzyko powikłań było bardzo duże, rodzicie nie zgodzili się więc na operację. Pod koniec studiów zapisała się na karate, nasz sensei po obejrzeniu wcześniejszych i aktualnych zdjęć rentgenowskich opracował jej specjalny zestaw ćwiczeń. Po 2 latach (ćwiczyła naprawdę sumiennie) była bardzo widoczna poprawa. Koleżanka nadal trenuje karate, jeździ rowerem, nadal ćwiczy a jej stan (mimo, że jest już po 30-tce) nadal się poprawia. Oczywiście nie można generalizować bo każdy przypadek jest inny. Ale z pewnością nie warto opierać się na opinii tylko jednego lekarza.

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
To jest skolioza czy coś innego? Znajoma 19-latka miała ostatnio bardzo 7daną operację na skoliozę. Wiem, że to brzmi drastycznie, ale ją przywróciło do pełnej sprawności.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum