jak co dzień po robocie kawałek jechałem DK B-stok - Augustów
Tak w Polsce, w mojej Polsce.
Cytat: stanlej w 7 Lip 2015, 05:17Pierwsza stówka ever! Tzn. pierwsza stówka ever (3.5h) w 11 dniu Amoksycyliny (2x1g, wersja z acidum clavulanicum) i w 22 dniu zapalenia krtani i tchawicy. Pozdrawiam swojego Laryngologa! Widać, nie tylko ja zwariowałem. Od środy do piątku Macromax, a wczoraj udało się zrobić stówę po okolicy.
Pierwsza stówka ever! Tzn. pierwsza stówka ever (3.5h) w 11 dniu Amoksycyliny (2x1g, wersja z acidum clavulanicum) i w 22 dniu zapalenia krtani i tchawicy. Pozdrawiam swojego Laryngologa!
Za kilka dni będę jechał DK Augustów - Sztabin...dokładnie w poniedziałek.
Dlatego to już nie jest moja Polska, ale Polska ich:)
Całe szczęście, że nic ci się nie stało.
Wybrałem, nr 997, przeprowadziłem rozmowę.
Policja zupełnie nimi się nie zajmuje, za prędkość, stwarzane realne zagrożenie nie zatrzymuje,
/.../To po co numer 997? Co miała dać rozmowa?
Kiedy funkcjonariusz zaczął mi wciskać, że nie mają środków, możliwości - sprawnie wytknąłem mu kit, jaki chciał mi wżenić. Ponagliłem do roboty.
Dom sprzedaliśmy, bowiem ileś razy nas prawie zabili (podczas dojazdów autem do i z roboty). Po 4 latach. Sąsiedzi życie stracili. Później następni.
W takiej sytuacji zmuszenie rosyjskich i litewskich kierowców (którzy stanowią zdecydowaną większość na tej drodze) do zwykłego przestrzegania przepisów - jest czymś całkowicie naturalnym. Ale policja zamiast się wziąć do roboty to szuka łatwych usprawiedliwień tak jak napisał Łatoś po rozmowie z nimi. Wystarczyłoby 2-3 tygodnie akcji z wysokimi mandatami i szybko by zaczęli jeździć tak jak powinni.
[...]Pokonałem bezwładność bezsilności, poinformowałem właściwe służby - zwyczajowa procedura świata ucywilizowanego. W takim chcę żyć (ten muszę więc starać się współtworzyć).[...]Nie pozostałem obojętny - mój kraj, moja sprawa!Kraj, świat chcę opuścić lepszym.