Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1250211 razy)

Offline Mężczyzna LXVII

• Miasto: Ostrów Wlkp.
  • Na forum od: 01.07.2015
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 11 Kwi 2020, 10:09 »
Mam wrażenie, że akurat stoperan nie jest tu języczkiem u wagi.

L

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 11 Kwi 2020, 10:16 »
Generalnie w takim ukąłdzie to żadnego numeru im nie podam bo nie pamiętam. Niech sobie psiarnia ustala. A jak ustali to połączy się z portiwrnią i firmą ochroniarską, która nie ma pojęcia kto pracuje. Jak połączą się dalej to co się dowiedzą, ze jestem pracownikiem. A kto wie czy akurat jadę do i z pracy? Nikt.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Mariobiker

• Gość
« 11 Kwi 2020, 11:08 »
Całe szczęście że mój "zakład" pracuje w systemie non stop :)
Moja Pani Prezes (triathlonistka :) ) wystawiła mi zaświadczenie że pracuję w systemie zmianowym i jeżdżę do pracy rowerem :D

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 11 Kwi 2020, 11:30 »
Mam wrażenie, że akurat stoperan nie jest tu języczkiem u wagi.

L
Dokładnie.

Na portiernię to sobie mogą dzwonić. Nie ma mnie nigdzie na liście bo nie mam zatrudnienia w szpitalu a i kluczy nie pobieram bo mam swoje ze sobą, podobnie jak kartę wejścia na teren szpitala i oddziały z danymi typu kim jestem, jakie mam stanowisko i w jakiej klinice pracuję.

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 11 Kwi 2020, 12:19 »
Trudno mi sobie wyobrazić to dzwonienie do pracy.

Do kogo zadzwoni policja?

Stąd było moje zdziwienie na relację:

Rowerzystów na ddr-ach. Wszystkich co jadą  trzepią (...) dzwonią do pracy i potwierdzają, że jedziesz do lub z pracy.

Moim zdaniem pytają. Jak odpowiedź jest wiarygodna - koniec sprawy, jak nie, wniosek do sądu i niech sąd sobie ustala czy to rzeczywiście był wyjazd do pracy. Ewentualnie wniosek do Sanepidu, ale wtedy kara jest z automatu, a delikwent sam w odwołaniu musi udowodnić po co wyszedł z domu.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 11 Kwi 2020, 14:14 »
Od czwartku obowiązek zakrywania ust i nosa wszędzie poza miejscem zamieszkania. Ciekawe jak się jeździ albo biega na dłuższym dystansie w maseczce, gdy jest 30 stopni :|

Chyba trzeba samemu sobie uszyć taką z moskitiery.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 11 Kwi 2020, 14:19 »
Da się jechać spokojnie, ja tak musiałem jechać podczas przeziębień na wyścigach, cienki buff nie jest tak upierdliwy

Offline Mężczyzna Damsik

• Miasto:
  • Na forum od: 30.07.2018
« 11 Kwi 2020, 18:40 »
Szybkie 70km bez zbędnych postojów. Chyba nigdy w swoim życiu nie widziałem tak pustej Jury.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 11 Kwi 2020, 18:47 »
Szybkie 70km bez zbędnych postojów. Chyba nigdy w swoim życiu nie widziałem tak pustej Jury.

Nocami jest pusta. Teraz spory ruch aut jest... Dlaczego jest tak mało artykułów o kontrolach i zatrzymywaniu za rekreacyjną jazdę samochodem/odkurzaczem?
« Ostatnia zmiana: 11 Kwi 2020, 19:34 qbotcenko »

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
« 11 Kwi 2020, 19:28 »

Nocami jest pusta. Teraz spory ruch aut jest... Dlaczego jest tak mało artukułów o kontrolach i zatrzymywaniu za rekreacyjną jazdę samochodem/odkurzaczem?

Dokładnie miałem to napisać . U mnie wysyp motocyklistów , często jezdżacych całymi grupami i raczej wątpie aby jechali po zakupy albo do pracy . Szlag mnie trafia bo ja sie boje wyjsc na rower żeby 30 k nie zapłacic , a tu święte krowy jeżdzą motorami oraz autami dla przyjemności.
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
« 11 Kwi 2020, 19:47 »
Ja bym chciał w święta odwiedzić ojca w Bolesławcu bo mieszka sam i się zastanawiam czy te 100km mogę przejechać na legalu czy lepiej wyjechać po północy :D
Jak na razie po Wrocławiu jeżdżę codziennie, mijam sporo radiowozów - czy to policji , czy też straży miejskiej - póki co nie miałem żadnych nieprzyjemności.
Może te wszystkie wieści o zatrzymaniach to tylko fake newsy, a może po prostu policja na Dolnym Śląsku jest bardziej wyluzowana. Mimo wszystko, szkoda by było stracić 500zł i chyba pojadę pociągiem

Mamy takie zagęszczenie polniaków że bez większych problemów powinieneś dojechać nimi do Bolesławca a na wiosnę mocno wyładniały, sama radocha z transportowania się.

Codziennie mykam do sklepu z dala od wiosek i żywej duszy poza sarnami nie spotykam. Zborze jest jeszcze niskie więc dochodzą do tego ścieżki technologiczne po ciągnikach.

Dzisiaj do sklepu pojechałem po ryby na świąteczny stół ale nie wytrzymałem i zeżarłem je w drodze powrotnej. Spotkałem ze 20 saren dwie wiewiórki w zalotach, ludzi brak z asfaltu nie korzystałem.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 11 Kwi 2020, 19:58 »
Na dzisiejszej wycieczce spotkałem WIOSNĘ!

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 11 Kwi 2020, 23:12 »
Wjechałem po raz 14 na Św. Krzyż rowerem ;)

Taka bida z ciekawymi trasami na tej Kielecczyźnie?

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 12 Kwi 2020, 06:34 »
Tras nie brakuje, ale ta jest krótka i solidna ;) 32km, 520m w górę, więc sam raz na szybką przebieżkę.
Te 14 razy to na przestrzeni lat, choć w tym roku już chyba też jakieś 5 razy się uzbiera ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum