Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1250213 razy)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 10 Kwi 2020, 16:51 »
40km po okolicach w poszukiwaniu lata - w pewnym momencie licznik pokazywał 32°C

Podejrzanie pustawo, jak na dzień przed świętami... Czyżby szukali krzyża?

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 10 Kwi 2020, 17:29 »
Z czego wynikała taka długa przerwa?

Z wyjazdu do Australii, gdzie nie miałem roweru. Po mieście i tak nie lubię jeździć, a dalsze wypady robiliśmy z plecakami, więc nie chciało mi się kupować na tak krótki czas.

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
« 10 Kwi 2020, 20:27 »
Myknąłem do sklepu, przy okazji kukając na chwilowo niedostępne dla mnie Sudety.
Od lewej Ślęża, Góry Sowie, Pyszczyńskie Wzgórze, Góry Wałbrzyskie

« 10 Kwi 2020, 20:41 »
Achtung! Verboten! W Poznaniu łapanka.

Ale łapanka czego i czemu?

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 10 Kwi 2020, 20:53 »
Radfahren streng verboten!!! In Festung Breslau auch. 
Musiałem uciekać przez ... park. Jest strach, jest adrenalina. W końcu wejściówka po 30000 PLN.

Zachodni Wrocław - łapanka za mostem na Bystrzycy w kierunku Wilkszyna. Samotny rowerzysta też został dojechany, musiałem się przykleić do lewego boku autobusu.
Jednak przejrzystość powietrza najlepsza, jaka pamiętam w całym długim życiu. Z Brzeziny widać z niezwykła plastyką i szczegółowością Wzgórza Trzebnickie.

« 10 Kwi 2020, 21:06 »
Musiałem uciekać przez ... park. Jest strach, jest adrenalina. W końcu wejściówka po 30000 PLN.

Toś z zagramanicy przybył niedawno?
Ja codziennie przemierzam park w dwie strony.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 10 Kwi 2020, 21:07 »
Jak Cię stać - czemu nie.

W sprawie czapeczki rowerowej musicie jednak przyznać, że przygotowany jestem do zarazy:
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi 2020, 21:23 MCsubi »

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 10 Kwi 2020, 22:16 »
Rowerzystów na ddr-ach. Wszystkich co jadą  trzepią, ale nie chodzi o trzeźwość :) Portier się nastał w kolejce na Śródce, dzwonią do pracy i potwierdzają, że jedziesz do lub z pracy. Jak ja wracałem to były 4 patrole, ale akurat za każdym razem jezdnię obok. A piąty - pieszy - był odwrócony i nie zdążył zareagować. U mnie były łapanki po kolei ulice: Serbska, Niestachowska, Reymonta, Arena. Celowane w rowerzystów, samochody jadą bez kontroli. To gruba akcja.

(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 10 Kwi 2020, 22:17 »
Rowerzystów na ddr-ach. Wszystkich co jadą  trzepią (...) dzwonią do pracy i potwierdzają, że jedziesz do lub z pracy.

W tym tygodniu (pn-pt) codziennie wypadło mi po ponad 150 km po mieście (W-wa). Mijałem wiele patroli, na niektóre wręcz wjeżdżałem. Zero zainteresowania. Na szczęście. Choć nie twierdzę, że to może być reguła.

Wcześniej, w niedzielę zatrzymywali mnie trzy razy, po trzecim razie zacząłem omijać patrole.

Codziennie rano było pustawo, ale po południu, w niektórych miejscach robiło się ciasnawo - sporo spacerowiczów typu rodzinki lub pary na rowerach. Poza tym oczywiście cała masa joggingowiczów.

Trudno mi sobie wyobrazić to dzwonienie do pracy. Musieliby sami ustalać numer, wiedzieć z kim gadać, itp. Przecież, jeżeli to ja miałbym podawać numer, to podałbym do kogoś, kto potwierdzi wszystko o co zapytają.

Offline PABLO

« 10 Kwi 2020, 22:24 »
Rozwozisz pizzę?

Nie. Ale zastanawiałem się nad jeżdżeniem z atrapą plecaka dostawcy, gdyby obostrzenia miały się nasilić. Niestety te plecaki muszą być cholernie niewygodne.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Kwi 2020, 23:04 »
Pablo się najwyraźniej zawziął, żeby Woźniaka na BS załatwić, już ma 12tys w tym roku; trzymam za Ciebie kciuki!  :P

Offline PABLO

« 10 Kwi 2020, 23:21 »
Na taki wynik nie ma szans. Potrzebuję ruchu, więc staram się w tym celu wykorzystać każdą okazję w miarę moich bardzo skromnych możliwości. Padło na rower, bo bieganie zbytnio mnie nudziło. Ale, ani z podróżami rowerowymi, ani ze sportem, to nie ma żadnego związku.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 10 Kwi 2020, 23:25 »
No raczej nie ma, bo to by trzeba całe życie pod rower podporządkować i właśnie z wypraw w Twoim typie zrezygnować, bo tam za mało jest kilometrów  ;). A cały rok trzymać w takim reżimie to jest bardzo ciężko, mi to by zabiło przyjemność z jazdy, to już dla ludzi co niewiele poza rowerem mają.

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 11 Kwi 2020, 07:19 »

Trudno mi sobie wyobrazić to dzwonienie do pracy. Musieliby sami ustalać numer, wiedzieć z kim gadać, itp. Przecież, jeżeli to ja miałbym podawać numer, to podałbym do kogoś, kto potwierdzi wszystko o co zapytają.

Też się nad tym zastanawiam. Ja mam zatrudnienie na Uniwersytecie, pracuję w szpitalu, mój budynek jest uczelni, teren szpitala. Powiedzmy, że jest niedziela i jadę do pracy (mam do tego prawo). Do kogo zadzwoni policja? Do dyrekcji szpitala? Do rektora? Do kadr? Do mojego szefa na numer prywatny?
Dla mnie to jakiś absurd i żeby sobie oszczędzić niepotrzebnego stresu jutro i w poniedziałek siedzę na d... w domu. Ewentualnie krótki wypad po stoperan.

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 11 Kwi 2020, 09:20 »
Ewentualnie krótki wypad po stoperan.

Lekiem oryginalnym jest Laremid. Lepszy i tańszy, bo mniej znany. Stoperan to taka rozreklamowana podróba.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum