Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1250214 razy)

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Też miałem taką myśl, że jakimś cudem wyskoczyła. Oby to było pierwszy raz i ostatni. Musze gagatka obserwować.

Może być wina opony ale może być też felerna dętka. Nie wiem czy wszystkie  tak mają ale bywa, że dętki zawierają w sobie 0% gumy. Kiedyś miałem dętki z naklejonymi kilkunastoma łatkami. Teraz dziura pod łatką potrafi się rozłazić i taka dętka nadaje się tylko do wyrzucenia.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 61%]

Offline Mężczyzna gimak

• Miasto: Nowy Sącz
  • Na forum od: 07.05.2017
Kiedyś miałem dętki z naklejonymi kilkunastoma łatkami. Teraz dziura pod łatką potrafi się rozłazić i taka dętka nadaje się tylko do wyrzucenia.
Mnie się zdarzyło, chyba ze cztery razy, że na łatce, dokładnie nad dziurą w dętce, zrobiła się dziura. Za każdym razem wyglądało to tak, jakby łatka od środka ulegała rozerwaniu.
Wcześniej jak łatki robiłem z kawałka dętki, nigdy mi się coś takiego nie przydarzyło.     

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Wiele ta fotka Wam nie powie. To kawałek budowanej DDRki w moim mieście. Bardzo miły obrazek, który nas cieszy. Rozwiązania tej drogi są poprawiane wobec projektu przetargowego w efekcie dialogu Miasta z naszym stowarzyszeniem #RowerowePabianice. Będzie lepiej. Nie będzie idealnie. Wdrażamy powoli nową świecką tradycję - konsultowanie projektów rowerowych, zanim trafią do dokumentacji przetargowej a drogowcy zaczną lać asfalt i ustawiać krawężniki. Jesteśmy na dobrej drodze.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Znowu czuję się jak bym miał dziesięć lat i poznawał najbliższe okolice.
Kombinuję jak mogę żeby w drodze do sklepu znaleźć jakieś nowe krzaki i nawet się udaje, dziurawa pamięć też w tym mocno pomaga;)

Przez chwilę było jak w Hiszpanii.

A i różowy super księżyc się napatoczył.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Pola. Boczne asfalty, szutry, gruntowe drogi, piaski, bezdroża. Gdy nie było sensu objeżdżać skróty przez lasy. Ogólnie bezpiecznie, kto miałby pilnować lasów 20-30 km od miasta. Prawie 8 godzin jazdy i tylko 130 km.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 61%]

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Jak co dzień chaszczowa jazda po zakupy.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Ogólnie bezpiecznie, kto miałby pilnować lasów 20-30 km od miasta.

Wszędzie jesteśmy obserwowani.

Las na północ od Szczawina województwo łódzkie.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odkryłem, dlaczego nagle, z dnia na dzień, zaczął strasznie piszczeć przedni hamulec. Jakiś idiota, wieczorem, odwrotnie włożył klocek hamulcowy  ;D

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
Zamknięto wątek o interwencjach policji w czasie jazdy. Bezsensownie i przedwcześnie.
Cóż, odniosę się tutaj do tego wątku i postaci ministra zdrowia, która była szeroko dyskutowana.

Minister zdrowia trenuje boks. Ta szlachetna dyscyplina sportu niszczy jednak te strefy umysłu, które zawiadują inteligencją.  Jak mantrę powtarza on, że należy siedzieć w domu. No cóż, w domu można sobie potrenować boks, a to:
- bijąc żonę, z tym że dla zachowania ducha sportu, gdy małżonka po solidnym ciosie przez 10 sekund leży na podłodze, należy zaniechać bicia i ogłosić się zwycięzcą,
- walcząc z cieniem (najlepiej od razu z całym gabinetem cieni),
- waląc gruchę - cokolwiek miałoby to oznaczać.

Dziś rano 20 km do pracy (brak policji), po południu 80 km do domu (dwa radiowozy w zasięgu wzroku, jeden w Marcinowicach, drugi w Świdnicy, bez reakcji z ich strony).

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
Dzisiaj krótkie 20km. Zero Policji. Za to połowa drogi pod wiatr. Jutro może z 40-stka? Chyba że będzie padać to wtedy 50-tka. ;D
Paweł.

Offline Kobieta Weronika

• Miasto: Wychódźc
  • Na forum od: 26.01.2020
    • Dawne podróże - pamiętnik z początku XXI wieku
- walcząc z cieniem (najlepiej od razu z całym gabinetem cieni),

Patrząc po awatarze - z tobą?

Offline Mężczyzna szalonykolarz

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 29.01.2017
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 10 Kwi 2020, 00:35 »
Ja bym chciał w święta odwiedzić ojca w Bolesławcu bo mieszka sam i się zastanawiam czy te 100km mogę przejechać na legalu czy lepiej wyjechać po północy :D
Jak na razie po Wrocławiu jeżdżę codziennie, mijam sporo radiowozów - czy to policji , czy też straży miejskiej - póki co nie miałem żadnych nieprzyjemności.
Może te wszystkie wieści o zatrzymaniach to tylko fake newsy, a może po prostu policja na Dolnym Śląsku jest bardziej wyluzowana. Mimo wszystko, szkoda by było stracić 500zł i chyba pojadę pociągiem

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 10 Kwi 2020, 16:02 »
Wsiadłem na rower pierwszy raz od 1,5 roku  :icon_smile2: :)

Offline Kobieta Weronika

• Miasto: Wychódźc
  • Na forum od: 26.01.2020
    • Dawne podróże - pamiętnik z początku XXI wieku
« 10 Kwi 2020, 16:14 »
Z czego wynikała taka długa przerwa?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: