Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1282751 razy)

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
Spakowałem rower do bagażnika auta i mam pomysł wrócić nim z pracy do domku

Offline Mężczyzna wujek Włodek

• Miasto: wieś W-wka.
  • Na forum od: 28.05.2019
Wyczyściłem napęd w traktorze (29''/2.25?) z Rodziny i przeprowadziłem wizję lokalną łożysk prawego pedału. Z fakapów: urwałem główkę imbusa w śrubce przerzutki. Może wyjdzie z kawałkiem doklejonego plastiku, a może pójdzie w ruch wiertarka.

Przedwczoraj po rower pobiegłem do właściciela do pracy, a dziś z rańca odprowadziłem, ciągnąc w lewej łapie swój pojazd. Podskakiwał okrutnie, dwa razy oberwałem pedałem w nogę, raz zaczepiły się kierownice. Bez końsekwencji. ("No tak było.. nie zmyślam")

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
Pojechałem rowerem do lekarza.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
... poskarżyć się na ból kolana i nadgarstków.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Pętelka po okolicy - jakieś 20 wieczornych km, plus wyścig z jakimś potwornie szybkim typem na góralu. Aż się wziąłem i zasapałem i o mało co nie skosiłem jakichś okrutnych pajaców na czołgach ("rower do wypożyczenia") - bulwa nać, ścieżka przy ezgegewu, jechali zajmując chodnik i ścieżkę - czwórka i wszyscy obok siebie, 15 km/h jak wiatr w plecki zawieje i jest z górki.

Jak będę miał 75 lat, też tak się będę wozić; ale nie będzie mnie czterech, carramba!

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
... poskarżyć się na ból kolana i nadgarstków.

Hihihi... na szczęście nie 😉

Offline Mężczyzna grzesiu

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 16.09.2018
Z czynności typowych dla rowerzysty wypiłem dziś osiem piw.

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
Odebrałem rower po serwisie przed Wisła. Nowe opony na razie cieszą tylko oko
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

bikera

• Gość
Przejechałem 73 km. Pierwsza część rekreacyjnie, a druga bardziej sportowo.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Na forum od: 14.02.2017
W ramach serwisu Ogra stwierdziłem, ze rozbiorę tylną piastę Novatec D042SB bo miałem wrażenie, że ciężkawo chodzi i dodatkowo przejechała od fabryki 3000km więc warto sprawdzić czy łożyska są ok. Jestem na koniec jednak lekko rozczarowany. Łożyska były w dobrym stanie, oczyściłem je i nasmarowałem świeżym smarem do łożysk Shimano. Jednak znaczącej różnicy nie ma. Mam wrażenie, ze piasta kręci się ciężej niż "konusowe" piasty Shimano.
Zastanowiło mnie że fabrycznie dosyć mocno był posmarowany wieniec piesków. Myślałem, ze tam smaru daje się symbolicznie?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Zastanowiło mnie że fabrycznie dosyć mocno był posmarowany wieniec piesków. Myślałem, ze tam smaru daje się symbolicznie?
Ten smar wycieka tam z łożysk. W nówce jest mało.

My home is where my bike is.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Wróciłam z wypadu w Bory Tucholskie. W połowie wyjazdu zorientowałam się że narzędzia i dętkę owszem posiadam, ale pompki zapomniałam spakować. Modliłam się więc by nie złapać gumy, szczególnie że poruszałam się bardzo mało uczęszczanymi drogami :D Obeszło się bez gumy, było cudnie, polecam ;)

Offline Mężczyzna olesz

• Na forum od: 06.08.2012
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 10 Cze 2019, 19:25 »
W ramach serwisu Ogra stwierdziłem, ze rozbiorę tylną piastę Novatec D042SB bo miałem wrażenie, że ciężkawo chodzi i dodatkowo przejechała od fabryki 3000km więc warto sprawdzić czy łożyska są ok. Jestem na koniec jednak lekko rozczarowany. Łożyska były w dobrym stanie, oczyściłem je i nasmarowałem świeżym smarem do łożysk Shimano. Jednak znaczącej różnicy nie ma. Mam wrażenie, ze piasta kręci się ciężej niż "konusowe" piasty Shimano.
U mnie koło na tej piaście zrobiło ponad 32 tys km i w tamtym roku zostało sprzedane z rowerem. Pewnie przejedzie jeszcze następne tyle samo.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum