Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1282155 razy)

RDK

• Gość
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 31 Mar 2019, 13:38 »
nie potrafię stać pod czerwoną lampką, gdy dookoła pusto i wiem, że nikomu nie zrobię problemu jeśli przejdę te pięć kroków.
Mi wiele lat zajęło nauczenie się tego w jakimś stopniu, a i tak wielokrotnie mam opory i stoję jak taka sierota, gdy droga pusta, a sygnalizator chyba się zaciął lub reaguje tylko na ciężar auta, bo ktoś nie przewidział, że na rowerze też ktoś może chcieć w takim miejscu przejechać i można by pół nocy stać w jednym miejscu, oczekując, aż jakiś się pojawi :P

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 31 Mar 2019, 16:43 »
/.../
Chyba nikt z nas nie jest święty, /.../

= świętych nie ma pośród nas

/.../ a sygnalizator chyba się zaciął lub reaguje tylko na ciężar auta, bo ktoś nie przewidział, że na rowerze też ktoś może chcieć w takim miejscu przejechać i można by pół nocy stać w jednym miejscu, oczekując, aż jakiś się pojawi :P

A to jest db. - takie skrzyż. miałem, w przypadku którego zielone wskakiwało tylko wówczas, gdy kamera identyfikowała auta gabaryt. Rankiem, bez aut w tym samym kier., rowerem na tej ul. stojałem, stojałem, stojałem.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 31 Mar 2019, 18:56 »
Dzis pociagiem do Kortrijk potem rowerem juz na kolach w okolice Ypres , zwiedzanie cmentarzy ,bunkrow, cmentarzy . Udalo odnalezc miejsce gdzie w 1914 roku mial miejsce najslynniejszy rozejm bozonarodzeniowy . Potem kawalek Francji , Lille i powrot do Kortrijk . Wyszlo ok 120km i gdyby nie wiatr pod koniec wycieczki bylo by naprawde milo.

Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
« 31 Mar 2019, 20:10 »
Testy nowego uginacza

w takich okolicznościach przyrody

Efekty nader zadawalające. Ale po sztywniaku to wszystko co się ugina jest super :))

Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

RDK

• Gość
« 31 Mar 2019, 20:27 »
Piotr1975 - a to nie lepiej do działu wycieczki? :)

« 31 Mar 2019, 20:32 »
RDK ok , jak bede mial troche czasu to wstawie i opisze zdjecia

Offline Mężczyzna lechulysy

• Miasto: Międzylesie
  • Na forum od: 21.01.2019
« 31 Mar 2019, 22:10 »
W normalnych skrzyżowaniach drogowych z sygnalizacją świetlną, sygnalizatory są montowane przed skrzyżowaniem (z oczywistych względów). W moim świętym mieście, sygnalizator na przejściach dla pieszych i DDR'ach jest często montowany za. U siebie, w swoich miastach, też macie to tak popiermandolone? Przecież to może być niebezpieczne.
chyba inaczej nigdy nie widziałem: dla samochodów przed skrzyżowaniem, żeby nie wjeżdzać, dla pieszych i DDR za przejściem chyba żebyś widział, że kończy ci się zielone i musisz popylać żeby cię nie rozjechali :) śmieję się, ale zdarzają się w Wawie takie szerokie ulice, że to migające zielone na opuszczenie przejeścia jest tak krótkie, że nie da się idąc normalnym krokiem zdążyć i kończysz na czerwonym
natomiast czemu dla DDR jako wydzielonego pasa ulicy czerwone światło (ma taki specjalny znaczek, że to dla rowerów) zapala się się 3-4 sek wcześniej niż dla samochodów nie mogę zrozumieć - ja już staję a oni sobie spokojnie przejeżdżają
Leszek

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
Umyłem rower i wymieniłem dętkę.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
Z racji tego, że chcę przy rowerze jak najwięcej robić samemu to dzisiaj postanowiłem zmienić owijkę. Pierwszy raz w życiu :) Fabrycznie założona była cienka i mało komfortowa. To postanowiłem sobie komfort zwiększyć. I chyba przesadziłem w drugą stronę. Dałem podkładki żelowe Pro i owijkę bodajże 3,5 mm czyli grubą. Faktycznie teraz jest grubo i bardziej miękko, ale co dalej to się okaże po kilku jazdach.

Offline Mężczyzna Andrzej mtb

• Miasto: Włocławek
  • Na forum od: 25.12.2015
 :) Zmieniłem opony z zimówek na letnie. :)

W weekend przejechałem 230 km pieszy szlak turystyczny Airborne Pad pomiędzy belgijskim Lommel a holenderskim Arnhem.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 10 Kwi 2019, 13:05 »
Paczkmaty wprowadziły właśnie nową funkcjonalność. Już nie ma konieczności wpisywania numeru talefonu ani kodu. Po prostu podjeżdżasz pod paczkomat i bierzesz przesyłkę, która leży sobie na ziemi.

Polecam tę usługę. Nie zamawiajcie tylko gdy zapowiada się deszcz - niestety może być to trudne jeśli paczka idzie tydzień i nie ma żadnego powiadomienia, gdy dotrze.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 10 Kwi 2019, 14:08 »
Paczkmaty wprowadziły właśnie nową funkcjonalność. Już nie ma konieczności wpisywania numeru talefonu ani kodu. Po prostu podjeżdżasz pod paczkomat i bierzesz przesyłkę, która leży sobie na ziemi.

Polecam tę usługę. Nie zamawiajcie tylko gdy zapowiada się deszcz - niestety może być to trudne jeśli paczka idzie tydzień i nie ma żadnego powiadomienia, gdy dotrze.
Co Ty piszesz. Dobrze, że tydzień temu tego nie kliknąłeś.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

« 10 Kwi 2019, 17:11 »
Paczkę odebrałem. Zawartość pasowała.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 12 Kwi 2019, 23:04 »
Założyłem sobie rowerowego fejsika ;) Coś się motam między bikestatsem, stravą, stronę zapuściłem całkiem... Ale jest w tym wszystkim jakiś sens. Ukryty  ::)

6 500km w tym roku  8)

https://www.facebook.com/Wax-na-dwóch-kółkach-311263176223019
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum