Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1279347 razy)

Offline Mężczyzna marbut

• Miasto: wejherowo
  • Na forum od: 16.10.2018
bylem w paczkomacie, wlaczylem endomondo
rekord

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
Przyjechałem rowerem do pracy po 6 tyg. od artroskopii. Powolutku, ale do przodu. :)

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
Przyjechałem rowerem do pracy po 6 tyg. od artroskopii. Powolutku, ale do przodu. :)

Moja Pani jest po takim zabiegu (nadgarstek).

U Ciebie dotyczył kolana?
Jest wynikiem jego urazu?

Jeśli miałbyś ochotę podzielić się "wrażeniami" to proszę o info na priva, bądź tu.
Chodzi mi o kwestie związane z powrotem do pełnej sprawności stawu i rowerowania.

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
U mnie kolano. Do pełnej sprawności jeszcze trochę musi minąć czasu.

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
Po wczorajszych szaleństwach MTB po leśnych pagórkach, dzisiaj musiałem wymienić wykręcony o 180 st. łańcuch i zerwaną linkę tylnej przerzutki. Ale zabawa była przednia  ;D

Offline Mężczyzna gimak

• Miasto: Nowy Sącz
  • Na forum od: 07.05.2017

Moja Pani jest po takim zabiegu (nadgarstek).

U Ciebie dotyczył kolana?
Jest wynikiem jego urazu?

Jeśli miałbyś ochotę podzielić się "wrażeniami" to proszę o info na priva, bądź tu.
Chodzi mi o kwestie związane z powrotem do pełnej sprawności stawu i rowerowania.

Wprawdzie pytanie nie do mnie, ale odpowiem jak to było w moim przypadku.
Z 14 lat temu miałem usuwaną część łakotki w prawym kolanie. Już na drugi dzień chodziłem chodziłem o kuli, a w trzecim dniu wsiadłem do samochodu i pojechałem do pracy, a na następny wybrałem się samochodem w 200 km trasę do Nowego Sącza. Na rower siadłem po tygodniu, ale nie szarżowałem po wertepach. Na to zdecydowałem się dopiero po miesiącu.
Parę lat temu (3-4, nie pamiętam) w odstępach 1 roku miałem poszerzaną cieśń nadgarstka w obydwóch rękach i w obydwóch przypadkach, na trzeci dzień, już siedziałem na rowerze i jeździłem po mieście i na działkę, a po tygodniu, po zdjęciu szwów, pozwalałem sobie na jazdę terenową wzdłuż koryta Dunajca.
Przy kolanie i później przy nadgarstkach nie miałem żadnych komplikacji.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
Sprzedałem rower
Ten rower:

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Sprzedałem rower
Ten rower:
A co pojawi się w stajni? Karbon z tarczami?
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna skaut

W stajence już wiosną pojawił się źrebaczek.
Na klaczkę długo kupca nie było.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
ale przecinak, wow  ;D

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe

No widzisz jak trafiłeś!  :P
W dupach się poprzewracało, niedługo moja szosa z obręczowymi hamulcami to będzie relikt ;)
U nas to jeszcze, ale na Zachodzie to na długich ultra tak na oko z 70-80% szosówek jest z tarczami.

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
W stajence już wiosną pojawił się źrebaczek.
Na klaczkę długo kupca nie było.

Szanuję za wierność tej wspaniałej marce. :)

W dupach się poprzewracało, niedługo moja szosa z obręczowymi hamulcami to będzie relikt
U nas to jeszcze, ale na Zachodzie to na długich ultra tak na oko z 70-80% szosówek jest z tarczami.

Myślę, że to trochę z oszczędności też. Patrząc na to ile koła szosowe potrafią kosztować, to szkoda obręczy po prostu. Przy szczękach, to to jest moment w deszczu, jeden zjazd i obręcz przeszlifowana  :P

Offline Mężczyzna skaut

@Wilku, jesteś dla mnie nieustającą inspiracją w dziedzinie ultra- i dlatego się dziwię, że Ty jeszcze nie na tarczówkach.
@Żubrze, wierność marce została doceniona przez samą markę w postaci rabatu

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012

No widzisz jak trafiłeś!  :P
W dupach się poprzewracało, niedługo moja szosa z obręczowymi hamulcami to będzie relikt ;)
Następny, który złożę też taki będzie :P Dodatkowo będzie na stożkach, z elektryczną grupą, wagą koło 7kg. Jednak szybko to nie nastąpi, choć zbieram już części. Mam nawet pierwszą; adaper to baterii shimano montowanej w sztycy...bo ze sztycą był jak kiedyś kupiłem  :P
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
@Wilku, jesteś dla mnie nieustającą inspiracją w dziedzinie ultra- i dlatego się dziwię, że Ty jeszcze nie na tarczówkach.

Ja niestety w złym momencie robiłem zmianę roweru, jak kupowałem moją szosówkę to tarcze w szosach dopiero wchodziły i ceny były kosmiczne. A teraz nie będę kupował drugiego roweru żeby tylko system hamulców zmienić, aż tak bardzo mi to potrzebne nie jest. A obręczowe hamulce też mają swoje zalety, łatwość serwisu i regulacji to ich wielka zaleta; hamulce szosowe reguluje się banalnie prosto, a z tarczami różnie bywa.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum