Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1256932 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 13 Kwi 2018, 19:43 »

Fajne ( :) ).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 13 Kwi 2018, 19:56 »
Mam inne rowery, ale one nadają się na dojazdy do sklepu, nie do jeżdżenia. Taki że tak...
Pozostało Ci zaopatrzyć się w takie akcesorium i podjechać jednak do sklepu.

A póżniej, no wiesz ...
Przetrwasz jakoś :)
« Ostatnia zmiana: 13 Kwi 2018, 20:07 sinuche »

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 13 Kwi 2018, 20:20 »
Dużo rozebrałem. Nic nie zmontowałem.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Viracocha

• Miasto: Piemont
  • Na forum od: 11.04.2007
« 13 Kwi 2018, 20:37 »
Pojechałem do zaprzyjaźnionego sklepu rowerowego z żoną, a tam stała czarna Sequoia. Żona orzekła, że to byłby idealny rower dla mnie. Jakby nie był w rozmiarze dla kurdupli, to kto wie, czy bym się z babą kłócił...

« 13 Kwi 2018, 21:35 »
Żona orzekła, że to byłby idealny rower dla mnie.
... świat się kończy...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 14 Kwi 2018, 00:01 »
Mój Triban 520 trafił do serwisu w Decathlonie na naprawę gwarancyjną. Wytarł się wielowpust w ramieniu korby i przy mocniejszym depnięciu, oba pedały znajdowały się w tym samym położeniu - na dole. Ponieważ samej korby mi wymienić nie mogą, muszą wymienić cały mechanizm korbowy z obu stron, plus suport. I to mi się bardzo podoba! Ale ten zestaw naprawczy trzeba ściągać z Francji i do 18 kwietnia mam przymusową przerwę od rowerowania. I to mi się nie podoba. Mam inne rowery, ale one nadają się na dojazdy do sklepu, nie do jeżdżenia. Taki że tak...

Decathlon ma świetną obsługę klienta, ale jakąś badziewną korbę musieli dać, bo to jest kuriozalna awaria, żeby od zwykłego używania się wielowpust rozwalił.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 14 Kwi 2018, 07:20 »
Jeśli to korba HT2, to musieli zwyczajnie nie dokręcić ramienia. Raz mnie kumpel zagadał przy zmianie supportu, wkręciłem śrubki przy korbie 105 tylko na lekko i zapomniałem dokręcić na fest... następnego dnia wyjechałem z domu i fruuu, z pięknym terkotem oba ramiona korby ustawiły się na jedną godzinę.... Ale czekaj, czekaj, jaki zestaw naprawczy z FR? Mi wystarczył młotek, deska i imbus....  ::)

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
« 14 Kwi 2018, 19:32 »
Dotarłem dziś do połowy drogi na trasie Ziemia-Księżyc. No i co teraz? Jechać dalej czy już wracać...?

« 14 Kwi 2018, 21:08 »
Prowadziłem dzisiaj, jako komandor, rajd rowerowy z okazji Światowych Dni Wody. Jakimś cudem ogarnęliśmy 650 osób, które stawiły się na starcie. Pojechali w dwóch grupach na 30km i "rodzinnie" na 15 km. Niestety wczorajsze ulewy zmusiły do porannej modyfikacji tras na szybko. Poszło nadspodziewanie gładko: 6 gum, 2 łańcuchy, 1 przerzutka, kilka błotników i parę niegroźnych upadków, 2 delikwentów odwiezionych z trasy przez wsparcie oraz jedna karetka. W sumie to jak nic przy tej masie rowerów.
Jednak jestem szczęśliwy, ze to już za mną. Gorzej, że obiecałem fotki, a byłem tak zagoniony, że nie zrobiłem żadnej :(
Jutro jadę dla siebie szlakiem punktów dowodzenia OPL okręgu Łódź.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 14 Kwi 2018, 21:14 »
Debiut w maratonie mtb. Trass giga czyli 76 km :-D trasa była trudna technicznie, było sporo ścianek o nachyleniu 15% i trochę błota. Pod względem techniki straszne drewno ze mnie, ale dramatu nie było. Do podium straciłem niecała godzinę. Najlepsi mieli średnią ok. 23 km/h, ja wymęczyłem 17,5 ale na mecie musialem chwilę dojść do siebie :-D zupełnie inny rodzaj zmęczenia niż po ultra.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 14 Kwi 2018, 23:54 »
Prowadziłem dzisiaj, jako komandor, rajd rowerowy z okazji Światowych Dni Wody. Jakimś cudem ogarnęliśmy 650 osób, które stawiły się na starcie. Pojechali w dwóch grupach na 30km i "rodzinnie" na 15 km. Niestety wczorajsze ulewy zmusiły do porannej modyfikacji tras na szybko. Poszło nadspodziewanie gładko: 6 gum, 2 łańcuchy, 1 przerzutka, kilka błotników i parę niegroźnych upadków, 2 delikwentów odwiezionych z trasy przez wsparcie oraz jedna karetka. W sumie to jak nic przy tej masie rowerów.
Jednak jestem szczęśliwy, ze to już za mną. Gorzej, że obiecałem fotki, a byłem tak zagoniony, że nie zrobiłem żadnej :(
Jutro jadę dla siebie szlakiem punktów dowodzenia OPL okręgu Łódź.

Trochę deszczu a šwięto wody by się nie odbyło....

W temacie:

300-
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

« 15 Kwi 2018, 19:15 »
W temacie:

300-
Nie kumam  :icon_cry:

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
« 15 Kwi 2018, 21:04 »
Rower rozebrany na części pierwsze, wyczyszczony, a potem poskładany. Założona nowa kaseta, łańcuch, korba i suport (zmiana na HT2) oraz pancerze przerzutkowe.
Zmieniony koszyk na bidon i lampki.
A dodatkowo złożony drewniany stół roboczy (warsztatowy) do prac różnych, na którym ustawiłem własnoręcznie wykonany (również dzisiaj) drewniany stojak serwisowy na rower. Ta - dam  ;D. Wygląda tak sobie ale spełnia swoją funkcję. Sprawdzony podczas regulacji przerzutek.
Paweł.

« 15 Kwi 2018, 21:13 »
Objechałem z ludźmi z oddziału łódzkiego PTTK schrony OPL z lat II wś (blisko 100km po opłotkach Łodzi, ciekawe doznanie). Fajna sprawa dla kogoś kto lubi takie klimaty - militaria. Wszystkie schrony dostępne do penetracji.  Odnaleźć je w terenie samodzielnie to jednak wyzwanie. Szkoda, że właściwie nie dbamy o zachowanie tego fragmentu naszej historii. Może warto się pogodzić z faktem, ze na naszej ziemi nie pisaliśmy jej tylko my sami (takie małe marzenie o racjonalizm, ech)

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
« 15 Kwi 2018, 21:15 »
65km do 12. Potem lenistwo niedzielne.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....