Pierwszy i ostatni raz byłem na Bike Expo w Warszawie
Było aż tak źle?
Cytat: sombra w 26 Mar 2018, 11:47Było aż tak źle?Przyjechałem ponad godzinę wcześniej i wszystko było jeszcze zamknięte. Wiem, trzeba było być na czas otwarcia, ale jak ktoś nie jest z Warszawy albo z okolic i jedzie 6 godzin to myślałem, że przynajmniej gdzieś kawę będzie można wypić a tak pozostało spacerowanie wokół stadionu. Zresztą takich osób było więcej .Gdy już otwarli bramy to musiałem 3 razy jeździć tam i z powrotem bo nie mieli opasek na rękę dla osób z biletem dwudniowym. Zakupiłem bilet przez internet, żeby nie stać w kolejce do kasy, a skończyło się na tym, że musiałem czekać z 20 min aż dostarczą opaski. Stoiska firm okrążyłem w 1,5 godz. i myślałem, że to nie koniec, ale niestety w następnym pomieszczeniu było wszystko dla biegacza. Jak na taką ogólnopolską imprezę liczyłem na więcej wystawców. Testy rowerów na płycie stadionu ok, ale mało rowerów szosowych, głównie po jednym modelu danej firmy np. Trek miał pełną rozmiarówkę Emondy ale już Domane nie widziałem, podobnie Giant. Więcej chyba było rowerów mtb. Coś słabo jak na zachęcenie potencjalnych nabywców. Myślałem, że chociaż sobie coś kupię może koszulkę czy spodenki ale Quest tylko pozwolił dotknąć i poczuć jaki to zaawansowany technologicznie materiał zastosowali w skarpetkach, które nie śmierdzą nawet po kilku dniach. Organizacyjnie wypadło to słabo, modeli rowerów tegorocznych bardzo mało. Ogólnie to była promocja Decathlonu, Krossa i Pana Czesława.
Zanabyłem podsiodłówkę Blackburn Outpost. I po co mi to? Nie wiem. Na razie...
Już po 50% różnicy w cenie wiem że warto Poza tym przymierzałem tańszego / mniejszego klona (poniżej): idea oraz design wyciąganego drybag-a bardzo do mnie przemawiają. Kumpel jeździ z takim na codzień i bardzo chwali. Dzięki tej klapie z tyłu można jeszcze wcisnąć sporo nadmiarowych ciuchów, obok worka. https://www.rosebikes.com/article/rose-travel-saddle-bag/aid:2658517
Hmm, ciut się spóźniłes - 15 minut temu robiłem zamówienie w Rose
Kupiłem lampę pod dynamo - Supernova E3 pro 2 za 250 zł (nowa) :-)
Bo to sakwa na pustynię -- byle mżawka i będzie basen.