Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1250617 razy)

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 30 Kwi 2017, 23:24 »
Wyprawowiec skończony..! <fanfary>

Owściekałem się z mocowaniem przedniego bagażnika i i tak nie wyszło całkiem poziomo, ale przynajmniej się trzyma. Zamontuję jeszcze nóżkę i na dniach sesja zdjęciowa.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
1300km zrobione w weekend w tym ponad 500 rowerem ;)

Obis

• Gość
Byłem z szosą na bikefittingu  8) 8) 8)

Kiedyś myślałem że to głupota dla rowerowych snobów, ale po tym jak dwa lata temu nie przejechałem Kurnika z powodu kolana, a rok temu po MP też mi kolana zaczęły doskwierać postanowiłem zrewidować swoje poglądy.

Czy było warto?

Zobaczymy po tegorocznym MP  :icon_twisted:
Też mam problem z kolanami, ale podniosłem kapkę siodełko (ale bez przesady) w górę i nie odczuwam tego piekącego bólu co wtedy. Trochę jeszcze boli w prawym, ale głównie, że za mało ją wypinam z pedałów.

Siodło to najczęściej drugorzędny powód bólu kolana. Głównym sprawcą są źle ustawione bloki, albo złe nawyki kadencyjne.

Obis

• Gość
Głównym sprawcą są źle ustawione bloki,
Coś w tym może być, bo lewą wypinam się łatwo a prawą z lekkim oporem.

Sprężyny to kwestia komfortu. Mi raczej chodziło o ustawienie bloków na podeszwie. Regulacja siodła przód - tył też działa na kolana.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Przypadkiem z jakiegoś programu o rowerach usłyszałem taki przykład, że jakby do swoich super wygodnych butów (zwykłych) położyć grosik, to będzie on wyczuwalny a potem chodzenie będzie bardzo niewygodne. To teraz trzeba sobie wyobrazić na początek co trzeba zrobić na rowerze by najpierw dojść do tej wygodnej pozycji tylko na poziomie ustawienia bloku, gdzie każdy milimetr robi wielka różnicę.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Ja teraz załatwiłem się tak - prawy pedał niedomaga i ledwo idzie się wpiąć. Aż mnie kostka zaczęła boleć od używania siły.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
Wczoraj o 22"20 bandyta, łobuz, złodziej z pieskiem (na monitoringu widziałem że był z psem) ukradł mi rower :(. Pies nie był świadomy w czym bierze udział, więc do niego nie mam żalu ;)
Moja ukochana Merida >:(

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Road Maraton - dzisiejsza czasówka w Żmigrodzie

Super zdjęcie!

A ja pojechałem na wycieczkę do Kopenhagi. Wiatr, który przez Niemcy pomagał, potem za Lubeką wymęczył mnie okrutnie.

Marek

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Wróciłem z gminnej wycieczki. Tym razem trasa prowadziła z Leszna do zachodniej granicy i z powrotem. Najciekawsze przyrodnicze miejsce to Park Mużakowa. Szkoda, że mogłem tam być tylko przejazdem. Polecam!!! Przy okazji można zaliczyć najrzadziej odwiedzane gminy Wymiarki, Lipinki Łużyckie, Niegosławice a nieco dalej Pęcław.

https://ridewithgps.com/users/675541/activities

Na trasie którą wyrysował mi RWPGS wyjątkowo dużo kostki i bruku, szutrów i gruntowych dróg. No i powrót pod wiatr. Na bocznych drogach pustynia - nie ze względu na ilość piasku ale brak śladu wody. Tu chyba nie padało. Zapomniałem o najważniejszym - 32 nowe gminy
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 61%]

Nasmarowałem bruksa mazidłem i będę odciskał w nim tyłek. Ciekawe ile to zajmie.

I zrobiłem sesję nowemu koledze:

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=17199.msg356557#msg356557
« Ostatnia zmiana: 2 Maj 2017, 17:12 Siara_iwj »

Wczoraj o 22"20 bandyta, łobuz, złodziej z pieskiem (na monitoringu widziałem że był z psem) ukradł mi rower :(. Pies nie był świadomy w czym bierze udział, więc do niego nie mam żalu ;)
Moja ukochana Merida >:(

Rower odzyskany!!! :)

Offline Mężczyzna __

• Miasto:
  • Na forum od: 08.12.2013
To jak już nas zaciekawiłeś warto napisać co i jak.

Wieczorem 1maja podjechałem do sklepu, rower zostawiłem nie zapięty, bo na chwilę  ;)
Właściciel sklepu to mój kolega, więc pogadaliśmy sobie parę minut, co jakiś czas wyglądałem przez drzwi rower stał, ale do pewnego momentu...
Sprawdziliśmy monitoring na którym widać jak podchodzi gość z psem, bierze rower i jazda. Było ciemno więc twarzy nikt by nie rozpoznał, ale złodzieja zdradził pies który zachowuje się jakby miał ADHD ciągle skacze i biega w kółko. Kolega powiedział że kojarzy go bo jak on jest w sklepie, to pies dobija się do drzwi.
Pojechaliśmy na policje zgłosić kradzież, przyjęto i powiedzieli że jutro sprawdzą monitoring.
Na drugi dzień pojechałem na komendę i umówiłem się z policjantem, że sprawdzimy inne kamery które są w pobliżu miejsca kradzieży. W jednym sklepie na początku byłem sam i powiedzieli że nie ma szefowej, a to ona musi wyrazić zgodę, jak pojawiłem się z policjantem to i szefowa się znalazła i po wielkich męczarniach udostępniła nagranie, na których nic nie było. (zachowanie szefowej i obsługi sklepu, taka niechęć żeby komuś pomóc dla mnie nie zrozumiała, i dlatego stracili klienta)
Później z policjantem poszliśmy do sklepu znajomego, który zapytał się ekspedientki czy kojarzy ''gościa z psem'',
 a ona: tego co tak skacze?
Więc trop był dobry, i jeszcze powiedziała że on tu jest nawet trzy razy dziennie.
Policjant zostawił jej swój nr. telefonu i kazał dzwonić jak się pokaże. Wyszliśmy ze sklepu ja wsiadłem na rower i jeździłem po osiedlu w nadziei że się trafi, po około 20min. podjeżdżam pod sklep znajomego, a tam trzech policjantów i mówią mi że był złodziej, ale niestety już wyszedł jakieś 3min. wcześniej. Przynajmniej  mieliśmy nagranie jego twarzy i mogliśmy ustalić kto to jest. Znajomy w tym czasie pojechał po hurtowni i powiedział że będzie po 17 i udostępni monitoring. Ja cały czas patrolowałem osiedle  ;).
O 17 podjechał policjant  zgrał nagranie monitoringu, a ja zrobiłem zdjęcia ekranu na którym była morda oprycha. W między czasie do sklepu przyjechał inny patrol bo chcieli zobaczyć czy mamy już zdjęcie złodzieja. Policjant zabrał nagranie i powiedział, że pokaże je na odprawie.
Ja powiedziałem że będę chodził po osiedlu i pokazywał jego zdjęcia ludziom i mówił o co chodzi  czy wiedzą gdzie mieszka i spróbuje go namierzyć, policjant powiedział mi: p. Pawle tylko on nam jest potrzebny w jednym kawałku ;D. Około 19  mniej więcej ustaliłem miejsce zamieszkania sprawcy, pojechałem na komendę podzielić się moją wiedzą. Jak wszedłem dyżurny powiedział, że już wiedzą kto to jest i że jest on im dobrze znany. Wyszedłem z komisariatu i dostałem telefon od kolegi, że właśnie ktoś podrzucił rower z tyłu sklepu, wróciłem i mówię policjantowi, a on stwierdził że złodziej się przestraszył bo ktoś mógł go poinformować że jest nagrany jak kradnie rower.
Dziś rano byłem na przesłuchaniu i policjant powiedział, że podejrzany stwierdził:
 że zabrał rower bo był nie zapięty i chciał go przechować w piwnicy, a na drugi dzień zwrócić ;D
I tak to się szczęśliwie zakończyło.
ps. bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie policja, a szczególnie zaangażowanie jednego z funkcjonariuszy który prawie cały dzień zajmował się tą sprawą. I widać było że wszyscy chcą działać na prawdę a nie na niby.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum