Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1250556 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
u mnie podobnie - ani chybi, ktoś nam te rowery psuje...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Poddałem się i zamówiłem nowy napęd do szosy. Od BBT nie mogę zlokalizować źródła trzasków. Nic nie przeskakuje, ale co obrót trzeszczy. Zimą jakby mniej przeszkadzało, ale teraz to już nawet koleżanka małżonka kazała mi wymienić (wystarczyła jedna, wspólna przejażdżka ;D ).

To niby nie jest nic rowerowego, ale... w czystym garażu rowerom stoi się jakby przyjemniej
To jest coś bardzo rowerowego. Ja też w sobotę posprzątałem piwnicę rowerową.

Marek

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Piękne lato mamy tej wiosny.

Prognozy były pyszne, na sobotę zaplanowałem więc króciutką trasę, aby w pełni napawać się słoneczkiem na dłuugim biwaku.
Dziś trochę więcej kręcenia, ale tylko trochę.

Podsumowanie-mizerny dystans, pierwsze w tym roku ognisko, pierwszy biwak nad akwenem, pierwsza jazda bez koszulki, pierwsze mandaty za jazdę po peronie (dzieciakowi darowali). :icon_redface: :lol:

Pierwszy raz w tym roku szukaliśmy cienia na uzupełnianie płynów. (o co niełatwo, bo liści brak)
Pomyśleć 1 i 2 kwietnia. Mnie tam te fenomeny pogodowe mocno podchodzą.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Byłem na maratonie MTB w Rydzynie k/Leszna, zrobiłem ponad 130 km :)
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
Ciepło, plaża i bulwary wiślane, food traki, leniwe 26 km.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Młodsza córka osiągnęła rowerowy sukces. Samodzielnie nauczyła się ruszać i zatrzymywać. Cel został osiągnięty podstępem poprzez obniżenie siodełka, co by łatwiej było. Teraz sukcesywnie siodełko zacznie iść w górę. Przejechaliśmy razem 8,5km. Rower, paplanina dziecka i słońce. Piękny dzień.
Rozebrałem starą szosę Motobecane na stalowej ramie 20/40 przytarganą od teściowej. Dzisiaj serwis objął przednią piastę. Może ktoś chce ją kupić? Na mnie jest ciut za duża. Zresztą, po co mi szosa?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Byłem na maratonie MTB w Rydzynie k/Leszna, zrobiłem ponad 130 km :)

Suuper są takie imprezy!!!
Kiedyś przypadkiem napatoczyliśmy się na podobną pod Mławą.
My nad zalew Ruda, a tam identyczne klimaty.
A to seniory, a to niemal oseski na swych rydawnach. Mega sympatyczne klimaty, zwłaszcza wzruszyli nas organizatorzy nad zapobiegliwie usuwający nas z trasy i nakazując najwyższą ostrożność.
Serce rośnie na takie widowiska.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Zaplotłem koła i jutro niosę do naciągnięcia. Niedługo przyjdzie paka z Niemiec z pierdółkami i jak przyjdzie jakieś wolne ze trzy dni, zaczynam to wszystko składać.

Poza tym kupiłem wreszcie bańkę na paliwo, którą napełniłem 4L benzyny, żeby mi do śmierci nie zabrakło do czyszczenia łańcuchów.

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
Po pięknym weekendzie, kiedy to miałem przeprowadzkę i nie było kiedy iść na rower...wczoraj go chociaż umyłem i zmieniłem opony na Sammy Slick.
Dziś, mam nadzieję, próba opon.
"Never argue with idiots"

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Przetestowałem nowy napęd pod lipcowy Everesting.  Drogowa przerzutka Sora z krótkim wózkiem (sic!), 34t z przodu i 11-36 z tyłu :)

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
Udało sie rzutem na taśmę, po pracy zrobić jakieś 46km..

"Never argue with idiots"

Samochód oddałem na wymianę amortyzatorów. Żona zabrała drugi. Więcej nie posiadam. Zatem na wieczorne, oficjalne spotkanie o 18.00 pojechałem w garniaku na rowerze. Po wyjściu ze spotkania, kiedy odpinałem rower od ogrodzenia parku (bo oczywiście stojaki rowerowe to taki wynalazek z Marsa) zostałem okrzyknięty bohaterem prowadzącym "NAPRAWDĘ zdrowy tryb życia". Siedzę teraz. Piję piwo. Rozkoszuję się - jak rodzą się PRAWDZIWE legendy.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Oddałem 450 ml krwi a potem w ramach odpoczynku 92 km rowerku i niechcący KOMa zrobiłem.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Wczoraj późnym wieczorem nocna jazda w terenie (25 km), dzisiaj rano powrót. W nocy przytrafiła mi się minikolizja z innym rowerzystą. Wyskoczył z jakiejś bocznej drogi (jeszcze w mieście), w szalonym pędzie i z papierosem w zębach. Przez ułamek sekundy wahałem się, hamować, czy przyśpieszyć. Wybrałem to drugie i poczułem jak otarł się przednim kołem o moją tylna oponę.
Nie zatrzymałem się, ale usłyszałem za plecami "przepraszam". Niewiele brakowało...

Chciałem zmienić łańcuch w rowerku do pracy i okazało się, że wózek za krótki. Kupiłem 114 ogniw a tam jest 118. Zonk. Ciekawe czy można kupić ogniwa na sztuki :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum