Ale to mi chyba pogrubi chwyt? Poza tym 1cm to troszkę mało...
Mam ramę crossową, więc od mtb wiele się chyba nie różni? Jak już wywalać kasę to na taką typowo pod baranka
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Cytat: Młody w 25 Mar 2017, 23:11Ale to mi chyba pogrubi chwyt? Poza tym 1cm to troszkę mało... Zgadza się, jest wyraźnie grubsza. Dla mnie to akurat plus, bo można fajnie ułożyć nadgarstek, nie ma dzięki temu też punktowego nacisku - jest miękko. Wizualnie jest ok, tylko właśnie trzeb owiną tak żeby ze stożka zrobił się walec.
CytujMam ramę crossową, więc od mtb wiele się chyba nie różni? Jak już wywalać kasę to na taką typowo pod baranka Wejdą szersze opony, można wsadzić widelec carbonowy lub amortyzator.Ramy mtb nie różnią się aż tak znacznie od tych pod baranka. Rowery z kołami 29" mają wysoko kierownice, więc założenie baranka jest łatwiejsze niż dawniej. Osobiście wolałbym zwykłą mtb od np. framesetu Salsa Fargo, bo jest dla mnie zbyt krótka
Mam porównanie z szosą i różnica w geometrii jest choć nie jakaś diametralna.
Może kawałek rurki do środka wsadzić to się chwyt przedłuży? Tylko jak go przymocować
...Teoretycznie idealny byłby metakrylowy Technicqll, bo pozwala na bardzo cienką warstwę spoiny. Mnie się chyba trafił wadliwy, bo nie zastygał odpowiednio i w efekcie był gumowaty (złe warunki przechowywania??).
Uprząż na kierownicę brałeś pod uwagę?