Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1250176 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
założyłem córce tajne konto na endo pod fałszywymi danymi  8)

doniesie się odpowiednim służbom... przestępstwa wszak zaczynają się od drobnych kwestii...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
I w tajny sposób będziesz jej wrzucał do kieszeni włączonego, tajnego smartfona?
NIe!
będę uploadował te części kiedy jedziemy wspólnie z gpxa, bo wstyd się przyznać ale nie puszczam córki samej na rower ani na treking :)

a statystyki być muszą ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
a statystyki być muszą
Nie no, racja, będzie miała te kilkanaście lat (jak rozumiem jest jeszcze młodsza) i zapyta "Tato, a gdzie moje staty?".

To może jeszcze Stravę załóż na wszelki wypadek.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline vooy.maciej

czyli jednak do lekarza najpierw iść?

PS Rozpisałem sobie treningi na najbliższe 4 tygodnie, wiec właśnie zaczął padać śnieg, a w sb ma być -11 :)
« Ostatnia zmiana: 2 Sty 2017, 14:38 vooy.maciej »

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
OOOOO jak miło :)
Tak, w dodatku was kojarzyli z opowieści Kasi i jej męża, którzy gościli ich w Warszawie w ramach warmshowers. Nie byli jednak pewni, czy to onich Kasia wspominała czy jednak o kimś innym z Polski... W każdym razie "Podręcznik...: jest fajny nawet, kiedy nie zna się języka, którym jest napisany :D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
I w tajny sposób będziesz jej wrzucał do kieszeni włączonego, tajnego smartfona?
NIe!
będę uploadował te części kiedy jedziemy wspólnie z gpxa, bo wstyd się przyznać ale nie puszczam córki samej na rower ani na treking :)

Nie lepiej zapisywać daty i zrobić to hurtem jak sama kiedyś do tego dojrzeje?
Swoją drogą, nigdy nie czekasz na szczycie góry?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Zrobiłem chlapacz.

Z braku materiałów użyłem starej dętki, którą po prostu rozciąłem po długości żeby chlapacz był szerszy. Niestety było to nieskuteczne, bo dętka się zwijała na zgięciu. Na szczęście przypomniałem sobie o wałówce jaką przywiozłem z domu gdy byłem na Świętach. Szpikulce po zrazach mogą mieć różne zastosowania :D

Przetestowałem dziś w boju i działa dobrze. Może jeszcze żeby nieco zwiększyć masę konstrukcji (oraz zabezpieczyć ostre zakończenia szpikulców) nadzieję coś na końcówki, tylko jeszcze nie wiem co :P

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Wygnij te szpikulce - zagięta guma (na krzywiźnie błotnika) nie będzie tak powiewać na wietrze.

Offline vooy.maciej

NIe!

Nie lepiej zapisywać daty i zrobić to hurtem jak sama kiedyś do tego dojrzeje?
Swoją drogą, nigdy nie czekasz na szczycie góry?
już tak poważniej to z ciekawości chce policzyć ile wychodzi, a łatwiej dzielić mi trasę na kawałki niż zakładać excela, zobaczymy czy starczy mi cierpliwości
swoje miesięczne i roczne dystanse mam tylko od czasu jak jezdże z zegarkiem a tak to nic nie miałem- albo się więc zrobi samo albo nie bedzie

Ps nigdy nie czekam nigdzie i zawsze sie wkurzam jak na mnie nie czekają :)

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Spędziłem ze dwie godziny doprowadzając rower do jakiej-takiej kultury, bo napęd wyglądał tak jak widać, a reszta wcale nie lepiej. Czyściłem na sucho, szczoteczką do zębów i szmatką, a na koniec zmiotłem pół szufelki piachu z podłogi na na klatce. Łańcuch dałem do kąpieli w benzynce, a założyłem ten drugi, już wykąpany.

Kupiłem na ali drugą lampkę na tył ładowaną przez USB 5 diod, 4 tryby świecenia - 4,56$. Będzie na zapas.
Strava daje możliwość robienia takich podsumowań rocznych

Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna yurek55

• 2015-11217; 2016-11305; 2017-12740 (Rapha500)
  • Na forum od: 06.09.2013
    • Jurek rowerowy
Pierwsze kilometry w tym roku, wprawdzie tylko 18, ale od czegoś trzeba zacząć. Na ddr-ach ślisko jak cholera, a że nie chciałem sprawdzać twardości gleby, musiałem jechać jezdnią. Ciekawe jak policja by to potraktowała?  Czy tylko nieodśnieżone ddr usprawiedliwiają, czy zalodzone również?
Rower to dziwny pojazd, jego pasażer jest jednocześnie jego silnikiem.
"Drzwi mego domu to magiczna furtka między krainą lenia a rowerem" - eranis

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
Księgowego ostatnio się czepiali. Zależy chyba od rozsądku policjanta, bo przepisy nie przewidują odstępstw w tę stronę (pozwalają korzystać z chodnika w niesprzyjających warunkach pogodowych).

Offline Mężczyzna Pedro

• Miasto:
  • Na forum od: 19.01.2014

Offline Mężczyzna wallace

• Miasto: okolice otwocka
  • Na forum od: 13.11.2012
Mój dziadek w tym roku skończy 98 lat, w zeszłym roku jeszcze jezdził do 40km dziennie. Jak do niego przyjechałem szosą, to miał chęć się przejechać, ale stwierdził że: ''w tej wyścigówce jest za wysoko rama i nogi nie podniesie  (w wieku 85lat złamał nogę w biodrze) ''   :)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Na światłach poprawiałem ustawienie lampki, za - obudowę lampki usiłowałem zamknąć, przed, na rondzie wszystko puściłem, za - wyskoczyły baterie. W zakładzie rozpoznałem trwałe uszkodzenie zamknięcia b+m IXON IQ. Aaauu!, jeeej!, aaaa! - boooli strasznie.

4gotten: nie podrzuciłbyś mi 'kiejś lampki na do dom dojazd, pliiis? - Wilkowi raz -nocą!- pomogłeś.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum