Ps. O tych tępych chu*ch z dublińskiego Cyclebike (tam zamawiałem ramę) napiszę podczas weekendu, gdy deczko ochłonę.
A więc...
Jestem w Dublinie. Zamawiam ramę. Do tej mieściny mam 120 km. Sprzedawca mówi, że wyśle mi rower do domu. Czas oczekiwania - 2 tygodnie. Zgadzam się, ale zaznaczam, że paczka ma przyjść pocztą, a nie kurierem. W normalne dni pracuję i nie mógłbym odebrać ramy, a tak w sobotę pójdę na pocztę i odbiorę przesyłkę. Wszystko jest ok.
Po 3 tygodniach próbuję dowiedzieć się co z moją ramą. "Próbuję" to odpowiednie słowo. Po kilku kontaktach (mail oraz tel.) i po 5 tygodniach od zamówienia dzwonią do mnie w sobotę:
"Tak mamy pańską ramę. W nadchodzącym tygodniu będzie już u pana."
Po 10 dniach od tej rozmowy mówię im krótko: "Jak do końca października nie otrzymam ramy to rezygnuję z zamówienia". Oni wysyłają mi jeszcze maila aby niby potwierdzić adres wysyłki i po 2 miesiącach od zamówienia otrzymuję ramę!
Przyszła kurierem. Dobrze, że współlokator był wówczas w domu to odebrał paczkę. W innym przypadku musiałbym zwalniać się z pracy i jechać 25 km aby odebrać paczkę.
Wyciągam ramę i co widzę? Jest szara. Zamawiałem czarną. Nie jestem wielkim estetą więc myślę sobie: "niech będzie szara".
Strzelam fotę i chwalę się na forum nowym nabytkiem. Po 13 h w pracy jestem zmęczony i szybko idę spać. Dopiero w łóżku przypominam sobie, że nie sprawdziłem rozmiaru. Wstaję z rana, wyciągam metr i co się okazuje? Że nie tylko kolor się nie zgadza, ale i wielkość ramy!
Po 2 miesiącach czekania dostaję złą ramę!
Sprawy mają się tak, że poinformowałem ich, że ja oddam im ramę, a oni oddadzą mi kasę. Wymiana ramy na właściwą nie wchodzi w grę bo nie chcę czekać kolejne 2 miesięce.
Na ich odpowiedź czekam do środy. Później sam do nich zadzwonię. Jak będą sprawiać problemy to postraszę ich policją i sądami.
Sprawę miałbym wygraną bo na dowodzie sprzedaży jest zaznaczony zarówno rozmiar jak i kolor ramy. Ale szczerze mówiąc mam ich dość. I jak nie przestraszą się moich "gróźb" to najzwyklej w świecie wystawię ramę na ebayu lub innym allegro.