Autor Wątek: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?  (Przeczytany 1250058 razy)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Co dziś zrobiłeś/aś rowerowego?
« 29 Paź 2016, 09:58 »
Bać się nie bałam, wiedziałam że to pomoże, ale nie sądziłam że po jednym zabiegu będzie TAKA poprawa! I to zero masażu, tylko akupunktura (a ja się boję igieł haha) i nastawianie kręgosłupa. Z ciekawostek - mam zalecenia dużej zmiany diety, bo to wszystko głównie od zapchanych kiszek u mnie się działo. Za dwa tygodnie poprawka. Facet nie jest konowałem. Pracuje ze sportowcami (siatkarze, piłkarze ręczni), ma masę dyplomów, nominacje do nagród naukowych. Reklamować się nie musi, z polecenia ma wystarczająco dużo klientów.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 29 Paź 2016, 17:27 »
 Fajnie że pomogło.
Ale zmiana diety w Twoim przypadku...
Nie zazdroszczę mu  ;)

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 29 Paź 2016, 18:11 »
Po 3(?) latach chodzenia z bólem mam zreperowane plecy. Wystarczyła jedna wizyta u specjalisty. Idźcie ludzie nastawiać kręgosłupy, warto.
To się cieszę twoim brakiem bólu. Ja mój w 95% już zwalczyłem. Najbardziej pomogły ćwiczenia z serii "joga", "zdrowe plecy" i "streching".

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 29 Paź 2016, 19:51 »
Ja byłam w takim stanie że większości asan jogowych nie byłam w stanie wykonać, bo silnie kłuło przy niektórych ruchach. Teraz postaram się w końcu pójść i w miarę czasu bywać na jodze, bo wiem że to rewelacyjnie pomaga.

Offline Mężczyzna latant

• Miasto: Ożarów Maz.
  • Na forum od: 19.04.2014
« 29 Paź 2016, 21:03 »
Zabrałem dzieciaki na przejażdżkę rowerową, prawie czterolatkę z bocznymi kółkami trzeba było czasami za kierownicę ciągnąć zaś prawie siedmiolatek śmigał aż miło. Nawet nie marudzili na pogodę, to chyba z szoku termicznego  :wink:

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 31 Paź 2016, 01:03 »
(wczoraj) naprawiłem trzeszczący bębenek w szosówce. Wygląda na to, że problemem był rozciągnięty pierścień dociskający zapadki :icon_neutral:
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 31 Paź 2016, 10:44 »
Napawałem  się jesienią w Kotlinie Kamiennogórskiej.

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 31 Paź 2016, 10:53 »
(wczoraj) zrobiłem jakieś 60 km i kilka zdjęć na "Ińskiej Wstędze" :)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 31 Paź 2016, 14:29 »
Ps. O tych tępych chu*ch z dublińskiego Cyclebike (tam zamawiałem ramę) napiszę podczas weekendu, gdy deczko ochłonę.

A więc...
Jestem w Dublinie. Zamawiam ramę. Do tej mieściny mam 120 km. Sprzedawca mówi, że wyśle mi rower do domu. Czas oczekiwania - 2 tygodnie. Zgadzam się, ale zaznaczam, że paczka ma przyjść pocztą, a nie kurierem. W normalne dni pracuję i nie mógłbym odebrać ramy, a tak w sobotę pójdę na pocztę i odbiorę przesyłkę. Wszystko jest ok.
Po 3 tygodniach próbuję dowiedzieć się co z moją ramą. "Próbuję" to odpowiednie słowo. Po kilku kontaktach (mail oraz tel.) i po 5 tygodniach od zamówienia dzwonią do mnie w sobotę:
"Tak mamy pańską ramę. W nadchodzącym tygodniu będzie już u pana."
Po 10 dniach od tej rozmowy mówię im krótko: "Jak do końca października nie otrzymam ramy to rezygnuję z zamówienia". Oni wysyłają mi jeszcze maila aby niby potwierdzić adres wysyłki i po 2 miesiącach od zamówienia otrzymuję ramę!
Przyszła kurierem. Dobrze, że współlokator był wówczas w domu to odebrał paczkę. W innym przypadku musiałbym zwalniać się z pracy i jechać 25 km aby odebrać paczkę.
Wyciągam ramę i co widzę? Jest szara. Zamawiałem czarną. Nie jestem wielkim estetą więc myślę sobie: "niech będzie szara".
Strzelam fotę i chwalę się na forum nowym nabytkiem. Po 13 h w pracy jestem zmęczony i szybko idę spać. Dopiero w łóżku przypominam sobie, że nie sprawdziłem rozmiaru. Wstaję z rana, wyciągam metr i co się okazuje? Że nie tylko kolor się nie zgadza, ale i wielkość ramy!
Po 2 miesiącach czekania dostaję złą ramę!
Sprawy mają się tak, że poinformowałem ich, że ja oddam im ramę, a oni oddadzą mi kasę. Wymiana ramy na właściwą nie wchodzi w grę bo nie chcę czekać kolejne 2 miesięce.
Na ich odpowiedź czekam do środy. Później sam do nich zadzwonię. Jak będą sprawiać problemy to postraszę ich policją i sądami.
Sprawę miałbym wygraną bo na dowodzie sprzedaży jest zaznaczony zarówno rozmiar jak i kolor ramy. Ale szczerze mówiąc mam ich dość. I jak nie przestraszą się moich "gróźb" to najzwyklej w świecie wystawię ramę na ebayu lub innym allegro.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

• We are infinite
    • Awesome Nomad
Zamontowalem nowe siodlo :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
i jak ta dziura się sprawuje? Da się jeździć na czubku?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• We are infinite
    • Awesome Nomad
Na chwile obecną jest bardzo wygodnie - zobaczymy co bedzie dalej, na razie malo jazdy mialem.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
pisałem wcześniej, mam 3 szt. od 2 lat i leżę, siedzę, cały tyłek, czubek - nie wyobrażam sobie innego siodła
czerkaw - będzie Pan zadowolony ;)

a tak na temat ... 72 km i 11 kościołów zaliczyłem ;D - nie mamy tego za dużo?
MiRowerDajePower

• We are infinite
    • Awesome Nomad
pisałem wcześniej, mam 3 szt. od 2 lat i leżę, siedzę, cały tyłek, czubek - nie wyobrażam sobie innego siodła
czerkaw - będzie Pan zadowolony ;)

a tak na temat ... 72 km i 11 kościołów zaliczyłem ;D - nie mamy tego za dużo?

Myślę, że się polubimy :)
Teraz muszę kupić pedała(ły?) i butki :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010

Teraz muszę kupić pedała(ły?)
Jeśli już to pedał (jeden) lub pedały (więcej). Pedała na pewno nie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum