Autor Wątek: WeeRide Kangaroo LTD  (Przeczytany 4914 razy)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
WeeRide Kangaroo LTD
« 28 Mar 2011, 23:12 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 20:39 PABLO »

Offline MUGOL

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 25.02.2010
WeeRide Kangaroo LTD
« 29 Mar 2011, 07:31 »
Pytanie - czy ktoś może z Was holował za pomocą FollowMe sam rower bez dziecka?
Chcę zabierać dziecko w przyczepce a od czasu do czasu dać mu możliwość poszaleć na 2 kółkach. Mowa o 3-latku więc dzięki takiemu rozwiązaniu będziemy mogli pojechać gdzieś dalej.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
WeeRide Kangaroo LTD
« 29 Mar 2011, 09:05 »
Nie żebym jakoś szczególnie chciał bronić Trail Gatora, ale mieliśmy go i mam zgoła odmienne zdanie.
Cytat: "Splawik4"
1. Pochylania się na zewnątrz zakrętu roweru dziecka w czasie zakręcania.

Nie rozumiem. Przecież ten hol jest tak skonstruowany, że zapewnia pochylanie się roweru dziecka razem z rowerem rodzica. Kiedy ja się pochylałem, rower dziecka też kładł się do środka zakrętu.
Cytat: "Splawik4"
2. Ordynarnego mocowania uchwytu traigatora do główki roweru dziecka niszczące lakier.

Ja nic nie porysowałem. Wystarczyło podłożyć gumę.

Offline Splawik4

• Miasto: podwarszawska wieś
  • Na forum od: 14.04.2010
WeeRide Kangaroo LTD
« 29 Mar 2011, 09:46 »
Pablo - dzięki za info. Jeszcze jedno pytanie - nie zawadzałeś kolanami o fotelik? Na filmiku na stronie WeeRide widać wyraźnie że kierujący rowerem muszą odchylać nogi.

Memorek - jeśli chodzi o mocowanie to masz rację z tą gumą. Tyle, że gdy ja kupowałem traigatora to wtedy nie był on jeszcze dostępny w Polsce i ściągałem go z Anglii. Spodziewałem się czegoś bardziej wyrafinowanego jak na towar za parę stów, ściągany z zachodu. Natomiast jestem zaskoczony tym co piszesz o wychylaniu rowerka dziecięcego do wnętrza łuku. Sam byłem ogromnie zaskoczony i przestraszony gdy przy pierwszym szybszym zakręcie dzieciak mało nie wykatapultował na zewnętrzną. Potem wielokrotnie obserwowałem zachowanie jego rowerku, sprawdzałem czy dobrze zinstalowałem ustrojstwo i uznałem w końcu, że ten typ tak ma i po prostu muszę ostrożnie, wolno i z dużym łukiem brać zakręty. Dlatego tak mnie dziwi, że u Ciebie wszystko było ok. W ciągu dwóch tygodni powinienem w końcu złożyć rower. Podłączę wtedy trailgatora i sprawdzę.
nie ma rzeczy niemożliwych

WeeRide Kangaroo LTD
« 29 Mar 2011, 09:59 »
Splawik4, my też kupowaliśmy go bardzo dawno i ściągaliśmy z Anglii (było taniej niż u nas)  :)
Trail Gator ma przecież tylko dwie osie skrętu: góra-dół (żeby dawało się podjeżdżać krawężniki) i prawo-lewo (żeby skręcać). Nie ma możliwości pochylania roweru dziecka niezależnie od roweru rodzica, a Twój przypadek to sugeruje.
Z tym wychylaniem, to wręcz zauważyłem, że nasz syn właśnie na holu nauczył się balansować. Nie wiem, czy to miało jakiś związek, ale po dwóch tygodniach jazdy z Trail Gatorem sam zażądał demontażu bocznych kółek w swoim rowerze.

Offline Splawik4

WeeRide Kangaroo LTD
« 29 Mar 2011, 10:38 »
OK. Rozumiem i kupuję to ale pamiętam co się działo z moim. Podłączę swój na nowo i sprawdzę jak to będzie tym razem.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
WeeRide Kangaroo LTD
« 29 Mar 2011, 21:55 »
Pablo, dzięki za pojawienie się na forum :)

Proszę napisz jeszcze, czy na rower wsiadasz "na karatekę" (wykop do tyłu, gwoli ścisłości), czy jesteś w stanie zmieścić się między fotelikiem i siodełkiem i stać nad ramą (bo na "oko" to bez szans..).

MUGOL, da się. Bez dziecka jest nawet wygodniej :) Jedziesz jak z extrawheelem bez bagażu :) Normalnie dziecko (przynajmniej na początku) mocno przeszkadza w jeździe (robi to o czym, prawdopodobnie, wspomina Spławik: dziecko chce utrzymać pion i destabilizuje skład). Jak się nauczy na holu, to potem spoko samo jeździ.

Ale 3 lata i własny rowerek.. Nie za szybko trochę? Nie ma już problemów z koordynacją i orientacją w przestrzeni?
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline MUGOL

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 25.02.2010
WeeRide Kangaroo LTD
« 30 Mar 2011, 09:43 »
Cytat: "pajak_gdynia"

Ale 3 lata i własny rowerek.. Nie za szybko trochę? Nie ma już problemów z koordynacją i orientacją w przestrzeni?

Na razie rozpoznaję temat. Fakt hol już czeka bo udało mi się go okazyjnie kupić. Na marginesie to podoba mi się też coś takiego http://www.thegyrobike.com/

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
WeeRide Kangaroo LTD
« 30 Mar 2011, 10:20 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 20:37 PABLO »

WeeRide Kangaroo LTD
« 30 Mar 2011, 12:45 »
Cytat: "PABLO"
Pomimo, że wszystkie elementy wydają się być proste, rower dziecka jest przechylony na bok. Nie wiem czy to kwestia luzów czy kwestia źle wykonanych otworów pozycjonujących poszczególne elementy rury ze sobą.

U nas też tak bywało. Problem brał się z krzywego mocowania uchwytu na mojej sztycy. Jeśli uchwyt nie jest dokładnie w osi roweru, to dziecko będzie pochylone. Spróbuj lekko przekręcić uchwyt holu na sztycy.

Offline Splawik4

WeeRide Kangaroo LTD
« 5 Kwi 2011, 23:07 »
Co do fotelika z tyłu i sakw z tyłu.. Easyrider w zeszłym roku testował wersję pre-alpha przedłużanego bagażnika, w tym roku mam nadzieję zrealizować wersję alpha Looogo (pewnie zrobię dwie sztuki). W weekend oddaję do spawania..[/quote]

Zrobiłeś je już. Wrzuć zdjęcia. Ile kosztowały?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?