Niby niemiecka solidność, a na ich stronie nie znalazałem żaden sensownej specyfikacji. Za to tacy luzaccy australijczycy z Curve mają tebelkę z parametrami wszystkich swoich ram. Wiadomo nawet jaka dłuość śrub do mocowania zacisków, itp.
Te Flip-flopy to IMO czysty marketing. Ciekawe czy ktoś z tego realnie korzysta. Tym bardziej, że zmiana wcale nie jest taka szybka i łatwa, a często wymaga zmiany adaptera, itp.
A tam w ogóle poza tą dziwną śrubą jest gwint na support, czy miski są wciskane? Na zdjęciu gwintu nie widzę.
Ale to taką śrubę do slizgów do linek dał producent? Czy to już we własnym zakresie robiłeś i dobierałeś ten element?
W ogóle na tym obrazku to wygląda jak mufa ramy z odzysku, a nie nówka.Oczywiście może to efekt słabego technicznie zdjęcia, ale tak to widać.
Pierwsze - tak przyjechało z Bawarii, Niemcy.
Smar mam w nadmiarze - staram się zużyć.
W przebiegu próby mocowania suportu napotkałem nieoczywisty opór(...)Taki szczegół nie psuje mi jednak zabawy.
A gdzie tam takie rzeczy? - ja tam nie był.
(...)Na ślepo ostrość złapać się starałem tej śruby (ślizgu, szczęściem, nie mocowali na gwóźdź). Mufy właściwie nie widać - tę zasmarowałem tak, jak Czterej Pancerni i Pies Rudego 1o2 - przed zanurzeniem w otchłaniach kanałów stacji metra (?) - szturmując Berlin. (...)
Smaru nie żałuj! Zabezpiecza przed wilgocią.
Pewnie jakiś Niemiec zwrócił, to wysłali do Polski
A nie mówiłem?! ... żebyś z tego zrezygnował.
"Browar Stary Rynek" ... w odniesieniu do stolycy to nawet nie tak drogo.
Skoro jedna śruba w ramie jest za długa, to gdzieś jest też za krótka. Ewidentnie pomylone śruby, bo ta w suporcie ma jeszcze skośne ścięcie. Ciekawe, gdzie jest ta druga śruba? Masz coś w ramie jeszcze mocowane na śrubę? To sprawdź
To jest bardzo ważna śruba, bo nie powinna rdzewieć. Skoro jest za długa, to znaczy, że nieprawidłowa. Coś jak hamulec szczękowy V-brake do obręczy pod tarcze. Niby będzie hamować, ale popsuje obręcz. /.../
/.../ Zapytaj, muszą dosłać właściwą śrubę. Jak ci zardzewieje i zapiecze wszystko w środku rdzą na amen, to przy próbie wymiany suportu przez jedną śrubkę poleci cały setup na złomowisko.
Tiergarten