Autor Wątek: Eurasia World Record Attempt 2025 - Sofiane Sehili  (Przeczytany 5179 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Tu masz taką samą drogę na granicy PL od strony obwodu kaliningradzkiego. Stare sowieckie umocnienia, oczywiście odnawiane.

Jakby znał realia ZSRR to by się tam nie pchał na dziko. Nie wiem na co liczył, już lepiej było wejść na szosę i oficjalnie podjechać na przejście po stronie rosyjskiej ściemniając, że go puścili warunkowo. Przynajmniej by uniknął nielegalnego przekraczania granicy, a tak to jest złapany na gorącym uczynku. Tracker pewnie już wyłączony, byłoby dziwne, gdyby Rosjanie takiej prostej rzeczy nie ogarnęli.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
oby nie narobił sobie kłopotów..
ale mam nadzieje że wiedział co robi i tego uniknie ,ale nie za ciekawie to wygląda..

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wygląda, że utkwił na tej stacji, już od godziny tracker się nie rusza. Niestety spora szansa, że mogli go shaltować. Zobaczymy jak to się rozwinie, bo myślę, że szansa, że ot tak go puszczą dalej to nie jest za wielka...

ale mam nadzieje że wiedział co robi i tego uniknie ,ale nie za ciekawie to wygląda..

No własnie nie wiem czy tak do końca wiedział. Facet jedzie sam wiele dni, ciśnie na granicy możliwości fizycznych, z nikim się tam dogadać nie może, więc i to końca trzeźwo mógł nie myśleć. Bo nielegalne przekraczanie rosysjkiej granicy i to jeszcze w takim, dość zmilitaryzowanym rejonie to już jest gruba sprawa.

• niech tak się stanie
Nie znam prawa w Rosji, ale zakładam, ze rutynowo za przekroczenie granicy są kary, a co dopiero teraz, ponadto mogą go wziąć za szpiega, na pewno są różne opcje kwalifikacji tego czynu. Przecież czarno na białym widać, że przekroczył granicę nielegalnie pomimo odmowy wjazdu poszedł przez krzaki z pełnym wsparciem nawigacji, więc czego tu nie rozumieć.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Dodatkowo jest obywatelem zgniłego Zachodu  >:(

• Miasto:
ale i trochę algierczykiem  ;)

• niech tak się stanie
W internecie piszą, że maksymalnie 5 lat kolonii karnej, ale z kolei jakaś znana Ukrainka musiała tylko zapłacić karę (ale ją siłą wwieźli, więc ta kara to była farsa).

• Miasto:
ale dlaczego od razu krew ?!
wywinie się uważam

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
ja od początku pisałem, że bez glejtów z ambasad to nie warto sie w coś takiego pchać. Szkoda czasu i sił. A tutaj miał problemy na wjeździe do Uzbekistanu, Chin i teraz to. A przecież w Rosji był już wcześniej. Widać, że pojechał na spontanie. Oby jednak dojechał.

A ruskich za pilnowanie swoich granic to akurat szanować trzeba. Nie to co zgniły zachód ;)

• niech tak się stanie
Może gdyby się próbował przedrzeć w tym kierunku, to miałoby to sens. Ale to już chyba totalna dzicz, bez szans na sprawne przedostanie się.
I oczywiście nikt by nie skontrolował samotnego rowerzysty jadącego w zachodnim stylu na jedynej szosie do Władywostoku? No bez jaj :D Wszystkie służby do pracy jadą tą drogą, jak on sobie to wyobrażał? Peleryna niewidka?

• niech tak się stanie
A ruskich za pilnowanie swoich granic to akurat szanować trzeba. Nie to co zgniły zachód ;)
Tak pilnują, że nawpuszczali sobie mnóstwo imigrantów przez Białoruś, którzy rozleźli się po kraju.

Offline Mężczyzna byczys

A mogli go odstrzelić?

O zmierzchu może przypomianć jakiegoś wojskowego z noktowizorem, w tym swoim stroju:

Mimo wszystko mam nadzieję, że jednak wyjdzie tutaj rosyjskie dziadostwo i niedługo zobaczymy kropkę na drodze do Władywostoku  :)
« Ostatnia zmiana: 2 Wrz 2025, 13:36 byczys »

• niech tak się stanie
A mogli go odstrzelić?
Wątpię, chyba, że zaczął nagle uciekać do lasu, to wtedy zapewne strzelali i mogli pechowo trafić. A ludzie czasem w panice robią różne głupie rzeczy.

Offline Mężczyzna byczys

Na śladzie widać pewną cofkę, ale może się zawahał gdy zobaczył zabudowania:

• niech tak się stanie
Raczej zakładam, że chciał się cofnąć, ale smutni panowie w mundurach zabrali mu zabawki, wyłączyli tracker i zawieźli na przesłuchanie. Być może nawet wiedzieli, że idzie tą linią kolejową i po prostu na niego poczekali? Wszak fizyczną granicę już przekroczył w dolinie potoku, oczywiście nielegalnie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum