Autor Wątek: gravel karbonowy + bikepacking - czy to ma sens (20-24 L)  (Przeczytany 4018 razy)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
to jakkolwiek i cokolwiek nawet lekkiego się wpakuje - to ona opada, nie ma opcji

ORTLIEB Handlebar-Pack QR nie opada. No i (jako, że jest to torba nie worek) zapewnia świetny dostęp do zawartości. Wodoszczelność wzorowa!

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Restrap ma taki dystans - ale chyba nie chce mi się tego wkręcać co chwilę  ;D , ale coś wymyślę custom, albo będę tak zapinał przez kierownice te paski, obojętnie :)

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
Ortlieb ma 32 cm szerokości, a Rastrap tylko 25. To powoduje, że w moim rowerze Ortlieba nie mogę użyć, choćbym nawet nie wiem jak bardzo chciał. Rastrap ma idealną szerokość. A ten dystans bardzo ciekawy. Coraz bardziej mi się ta torba podoba.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
ORTLIEB Handlebar-Pack QR nie opada. No i (jako, że jest to torba nie worek) zapewnia świetny dostęp do zawartości. Wodoszczelność wzorowa!
Tylko wystaje nad kierownice, uniemożliwia lemondke, blokuje widok przedniego kola (co ma znaczenie w terenie). No i to dość ciężki klocek, stylówa też niespecjalna. Do tego przt węższych kierownicach i mechanicznych manetkach będzie konflikt manetki z torbą.

Offline PABLO

Ortlieb ma 32 cm szerokości, a Rastrap tylko 25. To powoduje, że w moim rowerze Ortlieba nie mogę użyć, choćbym nawet nie wiem jak bardzo chciał.

Jakiej szerokości masz kierownicę?

Ja (i nie tylko ja) korzystam z Ortlieba w rowerze z kierownicą szosową o szerokości 38cm. Torba się tak układa, że bezproblemowo daje się operować klamkomanetkami oraz korzystać ze wszystkich chwytów.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
Ile ta oponka Pathfinder ma szerokości w realu :)
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
Ja (i nie tylko ja) korzystam z Ortlieba w rowerze z kierownicą szosową o szerokości 38cm.

Nie wiem jak. Ja mam kierownicę 44 cm, a worek, który obecnie na niej montuję ma 28-29 cm szerokości. Gdy czasem przesadzę i zwinę go na 30 cm lub więcej, zaczynają się problemy ze zmianą biegów. Maksymalnie ściśnięte klamki dają przerwę 26,5 cm (zmierzyłem przed chwilą).

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Ile ta oponka Pathfinder ma szerokości w realu :)

ok. 45 mm na tych obręczach,  a moja rama obsługuje niby do 42  ;D
Ale mocno kocham Speca za te laczki  :icon_redface:

Offline PABLO

Ja (i nie tylko ja) korzystam z Ortlieba w rowerze z kierownicą szosową o szerokości 38cm.

Nie wiem jak. (...)

Wrzucałem zdjęcie przy innej okazji tutaj.

Kierownica ma 38 cm szerokości.

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
ja kompletnie takich rozwiązań nie czuję aby mi coś po nadgarstkach szurało czy też ograniczało chwyt, miałem kiedyś rolowanego ortlieba - nigdy więcej. Kiedyś usilnie chciałem tak dłużej jechać na górnym chwycie i to kolidowało z torbą że lekko naciskała na mały palec, w teorii nic groźnego - oprócz tego że mi zdrętwiał na 2 dni później..

Tyle światła ile jest między tym restrapem a manetkami to ideał przy kierownicy 42cm (y)

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Do testów zamówiłem taki extender, działa ok - torba nie opada , linki nawet chronione, nie widac go jak torba złożona, jeszcze nie jeżdziłem dłuższej trasy, zobaczymy  :D

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Pojeździłem trochę, wrzuciłem do torby ile się da, pod korek - napewno tak spakownana nie byłaby nieprzemakalna  :D . To chińskie ustrojstwo - dystans trzeba było bardzo mocno przykręcić, aż się bałem że się rozleci :), ale inaczej obsuwało się i efekt mizerny, torba lądowała na kole. Przy mocnym dokręceniu - wszystko stabilnie, jechałem na niezłyn "wyrypie" - specjalnie aby potestować.
Torba przez to jest jeszcze wyżej, więc trochę więcej podskakuje, ale da się z tym żyć.

Temat pojemności póki co uważam za rozwiązany - dzięki za wszelkie sugestie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum