Odnośnie masztów. Można też tak:
Z tego co widzę wozisz dwa niewielkie bidony. Gdyby je przenieść na kierę to masz do dyspozycji całą przestrzeń na torbę w trójkącie. Próbowałeś już takie rozwiązanie? Jeśli nie to pożycz od kogoś, o ile nie masz. Taki układ pasuje wielu osobom i jest bardzo praktyczny.
To byłby raj, niestety nie jest aż tak lekka 15 litrów torba Ortlieb 417 g
Sama uprząż 425 g od revelate. A gdzie worek? 7 litrów nie porównuj, bo to portmonetka
Kto tak wozi maszty?
Cytat: R_och w 21 Sie 2025, 14:41Z tego co widzę wozisz dwa niewielkie bidony. Gdyby je przenieść na kierę to masz do dyspozycji całą przestrzeń na torbę w trójkącie. Próbowałeś już takie rozwiązanie? Jeśli nie to pożycz od kogoś, o ile nie masz. Taki układ pasuje wielu osobom i jest bardzo praktyczny.Pożyczenie torby w ramę rozmiaru 58 to raczej ciężki temat. Te dwa "małe bidony" mają prawie 2 litry z czego ten niebieski jest z blachy i jest moim sposobem na posiadanie smacznej wody w upale. Szkoda, że Tailfin robi takie krótkie torby pod ramę. Moja pierwsza Apidura, choć badziewna zajmowała całą szerokość. Jak chcę dużej autonomii z wodą to jeżdżę z tailfinem ewentualnie rowerem z uchwytami na butelki na widelcu. A w takim setupie, jak na zdjeciu, wodę na wieczór wiozę w plecaku 10 litrów z Deca. Zmieści się woda, browar i jeszcze sporo innych rzeczy.Ale wodę na kierownicy zdarza mi się wozić
Bo to jest właśnie zaleta uprzęży, ze możesz jej używać z dowolnym workiem, a nie jesteś ograniczony do tego co producent oferuje.
Może niezbyt jasno się wyraziłem. Chodziło mi o pożyczenie tanków a nie torby w ramę. Remik ma dwa bidony niewielkiej objętości.
Przeczytałem sporo recenzji podsiodłówek w granicach 14-17 litrów, i chyba ciężko o stabilną -nie bujającą , macie jakieś pewniaki?
Bujanie bardziej zależy od pakowania niż od tego, kto tę torbę uszył. No i oczywiście im dłuższa, tym bujać się będzie chętniej.