Autor Wątek: Buty Fox Union Flat - opinie  (Przeczytany 655 razy)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Buty Fox Union Flat - opinie
« 28 Lip 2025, 19:22 »
Te buty
https://foxracing.at/product/schuhe-fox-union-flat/29354.html?dwvar_29354_color=305&dwvar_29354_size=45
rzeczywiście takie dobre, jak gadajo na zagranicznych redditach? Ktoś ma?
Twarde toto? Wygodne? Trwałe?

I jaki rozmiar brać? Bo na co dzień to z reguły noszę 41, ale czasem jednak 42. Nawet istnieje 41,5, ale jest wyraźnie droższy, a i tak nie są tanie... Jakieś porady?
Na kupno na próbę nie mam czasu, bo za dwa tygodnie wyjeżdżam (a w Austrii przesyłki nie latają takim błyskiem jak z eobuwia, ani nie są za darmo...). Więc albo trafię z rozmiarem, albo będę musiał zwrócić i pojechać w starych. Help.
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Odp: Buty Fox Union Flat - opinie
« 29 Lip 2025, 20:03 »
Hmmm. nikt nie ma doświadczeń z tym modelem...? :(
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna quiros

• Miasto: Kato
  • Na forum od: 28.01.2022
« 30 Lip 2025, 10:52 »
Nietety nie.

Ja uzywam 5 10  trailcross lt, ktore sa dla nie bardzo wygodne i zgodne z rozmiarowka adidasa.
Zaleta jest szybkie suszonko w  przypadku przemoczenia i wygodna podeszwa do  chodzenia. Aczkowliek bardzo twarde one nie sa.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 17 Sie 2025, 18:03 »
Miałem kiedyś na próbę podobny od foxa zamówiony jako jeden z kilku do wyboru tego najlepszego (ostatecznie stanęło na Shimano bo mi najlepiej pasowały do stopy) i odesłałem, nie pamiętam już co w nim mi nie podeszło.

Z doświadczenia tego typu buty MTB są raczej mało przewiewne (by nie rzec plastikowe) i sztywne, więc jak jakiś element cię będzie uciskał (np. wysoki zapiętek jak na zdjęciu) to nic z tym nie zrobisz. Raczej nie służą do codziennego, wielogodzinnego pedałowania, tylko na wypady na lekko, przede wszystkim zjazdowe, w tym z użyciem wyciągów. Wolno schną i łatwo się zapacają.

Na zakup takich butów beż możliwości przymierzenia (czyli potrzymania na nodze wieczorem przez pół godziny) na pewno bym się nie zdecydował.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 24 Sie 2025, 19:24 »
używałem swego czasu specialized 2fo clip. Ciut plastikowe były (siatka plastikowa), ale raczej nie miałem problemów z zapacaniem, za to szybko schły.
Przy czym te konkretne istnieją w tylu wersjach ilu chcesz (skórzane/materiałowe/plastikowe etc).

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Janekcichy

• Miasto: Opole
  • Na forum od: 19.01.2021
« 25 Sie 2025, 12:08 »
Z rozmiarówki w tabeli dla tego modelu wygląda, że ma trochę zawyżony rozmiar, np przeważnie rozmiar 41 ma 26 cm wkładki a tym modelu jest podane 26,5 cm.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum