Autor Wątek: Śladem Badlands z Granady do Almerii IX/X 2025  (Przeczytany 2680 razy)

Offline Mężczyzna TomB

• Miasto:
  • Na forum od: 25.07.2024
utknęliśmy na cały dzień i zaczynało to średnio wyglądać,
O kurczaki! Różne przeszkody przewiduję, ale o takich "urozmaiceniach" nie pomyślałem. Bodaj na przełomie sierpnia i września rusza tegoroczna edycja. Zobaczę jak poprowadzili trasę i ewentualnie zmodyfikuję swoją, bo pewnie też muszą to ominąć. Dzięki wielkie za to info!

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Gdzieś na trasie tego maratonu pojawił się prywatny ogromny teren, który został ogrodzony. Przy bramach wejściowych postawione ule - żeby nie przechodzić bokiem. My tam z Żubrem utknęliśmy na cały dzień i zaczynało to średnio wyglądać, bo nie mogliśmy się wydostać. Nie pamiętam dokładnie gdzie to było, napisz do Żubra :)

A tak, my też władowaliśmy się na duży prywatny teren (nie wiem, czy ten sam). I wydaje mi się, że było to coś nielegalnego, bo ochrona była mocno przestraszona naszą obecnością i twierdziła, że to domek myśliwski i tereny polowań...). My tam dostaliśmy się przechodząc przez rzekę i odszukując starą, nieużywana drogę... Nie pisałam o tym, bo wygląda na to, ze twoja trasa tamtędy nie prowadzi (jak prześlesz dokładnego gpx-a, to mogę sprawdzić). Na moim śladzie z Grenady to było między 110, a 118 kilometrem

https://photos.app.goo.gl/URYJvpVR3FJrxuYq6

Album z tego etapu (podpisane fotki dość dokładnie) https://photos.app.goo.gl/xoU8WNKUCt8kF2zU9
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Z tego co widzę, to Twój ślad właśnie przez teren prowadzi. Natomiast dobrze jakbyś wrzucił ślad, to byłoby łatwiej coś doradzać.

My jechaliśmy z Gergal, przez pustynię Tabernas do Tabernas. W kierunku przeciwnym do Twojego śladu. Po wjeździe na pustynię brama się pojawia kilka km dalej z tego co pamiętam. Właściciel sobie ustawił bramy i po bokach ule... I tych bram jest kilka, w sensie nie tylko na wjeździe i wyjeździe na teren, ale też pomiędzy. Nie wiem jak wtedy przebiliśmy przez teren, nie jest to łatwe w każdym razie. Szkoda, że coś takiego ma miejsce bo sama pustynia jest piękna.

Jeszcze jeden tip - przed Capo de Gato ślad prowadzi w okolicach bardzo rolniczego terenu (pod Almerią są największe w Europie szklarnie), więc mogą tam być duże trudności z noclegiem na dziko.

Całej trasy nie znam, ale wszystkie fragmenty śladu Badlands które jechaliśmy dało się na spokojnie i z przyjemnością jechać na gravelu z bagażem bikepackingowym.

A tak, my też władowaliśmy się na duży prywatny teren (nie wiem, czy ten sam). I wydaje mi się, że było to coś nielegalnego, bo ochrona była mocno przestraszona naszą obecnością i twierdziła, że to domek myśliwski i tereny polowań...). My tam dostaliśmy się przechodząc przez rzekę i odszukując starą, nieużywana drogę...

To może być to. My też schodziliśmy wyschniętym korytem rzeki. I to też był duży teren myśliwski.

Offline Mężczyzna TomB

• Miasto:
Marg, Żubr - dzięki. Załączam gpx'a. Ciekawe, czy piszecie o tym samym terenie, czy jest tam takich niespodzianek więcej? Oby nie. Tak jak pisałem wcześniej, mam nadzieję, że ślad z tegorocznej edycji coś mi też podpowie (może to objadą), a jak nie, to spróbuję się skontaktować z organizatorami i dopytać, czy czasami na czas wyścigu nie mają jakiegoś permitu.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Twój ślad nie przechodzi przez teren, o którym ja mówię - my zjechaliśmy z tego śladu do wąwozu Anchurones, który doprowadził nas do wezbranej rzeki (woda spuszczona ze zbiornika retencyjnego) - dopiero następnego dnia jej poziom opadł na tyle, że mogliśmy przez nią przejść. I ten zamknięty teren był właśnie po drugiej stronie rzeki
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna TomB

• Miasto:
Twój ślad nie przechodzi przez teren
O, to pozytywna informacja :)  thx

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....