2477 gmin zdobytych. Wszystkie!!!
Według stanu na 1 stycznia 2025 r. podział administracyjny Polski obejmował: 16 województw, 314 powiatów i 66 miast na prawach powiatu, 2479 gmin (w tym 302 gminy miejskie, 718 gmin miejsko-wiejskich i 1459 gmin wiejskich).
Historia dzieje się na naszych oczach. 2477 gmin zdobytych. Wszystkie!!! Godzinę temu wjechałem do gminy Niechlów, która kończy mą wędrówkę po gminach.
Nie będzie aneksu. Na przestrzeni 16 lat ktoś gdzieś jakieś gminy połączył, inne podzielił. Nie będę każdorazowo wsiadał na rowe i gnał przez Polskę. Zaliczałem według stanu na rok 2009 i według stronki Pustelnika. Koniec, kropka. A co robić jak za trzy lata ktoś jeszcze jakąś gminę utworzy? Podjazdy niech sobie na Księżyc jedzie.
Podjazdy niech sobie na Księżyc jedzie.
Brawo. Witaj w świecie wolnych ludzi
Ciekawe ile kilometrów przejechałeś podczas tych wszystkich wyjazdów.
Zostałem w związku z gminami zaproszony do TVP do"Pytania na śniadanie". Najbliższy poniedziałek rano.Wejście (wjazd rowerem) do programu już o 7.53
Cytat: transatlantyk w 13 Lip 2025, 11:05Zostałem w związku z gminami zaproszony do TVP do"Pytania na śniadanie". Najbliższy poniedziałek rano.Wejście (wjazd rowerem) do programu już o 7.53Będę już w podróży, może uda się obejrzeć z komórki, "Pytanie na Śniadanie" to "Jedynka" czy raczej "Dwójka"?
Dwójka
Mówili, zeby wrzucić w google "pytanie na śniadanie" i się znajdzie bez problemu. Nie wiem, czy już w tej chwili.
Zostałem w związku z gminami zaproszony do TVP do "Pytania na śniadanie". Najbliższy poniedziałek rano.