BTW - mam szosowe opony TUFO Comtura 4TR i za żadne skary nie jestem w stanie ich uszczelnić na obręczy. Nawet kompresorem. Wydają się być za luiźne i powietrze ucieka bokami zanim się opona uszczelni. Próbowałem na różnych obręczach.
Tylko co mi by mi było po tych waszych patentach, gdyby mi się opona rozszczelniła w górach?Akurat jestem w Satu Mare, tu bym znalazł serwis, ale cały tydzień jazdy po rumunskich wioskach, górach,, tam nie ma nic.Mam zapasowa dętkę,pompkę, zawsze sobie poradzę. Zresztą, mam dobre opony,spore ciśnienie, nic się nie dzieje
... i dokładnie dlatego wolałbym od razu kupić już zamleczone skoro inwestuję tyle kasy:)
Cytat: sinuche[quote author=rufiano w 5 Cze 2025, 10:55Cytat: sinuche w 5 Cze 2025, 10:53Tylko co mi by mi było po tych waszych patentach, gdyby mi się opona rozszczelniła w górach?Akurat jestem w Satu Mare, tu bym znalazł serwis, ale cały tydzień jazdy po rumunskich wioskach, górach,, tam nie ma nic.Mam zapasowa dętkę,pompkę, zawsze sobie poradzę. Zresztą, mam dobre opony,spore ciśnienie, nic się nie dzieje co masz na myśli pisząc rozszczelniła ?link=topic=28447.msg589769#msg589769 date=1749113627]Tylko co mi by mi było po tych waszych patentach, gdyby mi się opona rozszczelniła w górach?Akurat jestem w Satu Mare, tu bym znalazł serwis, ale cały tydzień jazdy po rumunskich wioskach, górach,, tam nie ma nic.Mam zapasowa dętkę,pompkę, zawsze sobie poradzę. Zresztą, mam dobre opony,spore ciśnienie, nic się nie dzieje
Cytat: sinuche w 5 Cze 2025, 10:53Tylko co mi by mi było po tych waszych patentach, gdyby mi się opona rozszczelniła w górach?Akurat jestem w Satu Mare, tu bym znalazł serwis, ale cały tydzień jazdy po rumunskich wioskach, górach,, tam nie ma nic.Mam zapasowa dętkę,pompkę, zawsze sobie poradzę. Zresztą, mam dobre opony,spore ciśnienie, nic się nie dzieje co masz na myśli pisząc rozszczelniła ?
nigdy nie miałem problemu , czasami trzeba było dopompowywac co którys dzięń..gravelem przejechałem 4 maratony (np,PGR ) 0 kapci
Więc zamiast wierzyć w skrajne teorie o tym jaki to cudowny system, albo jaki beznadziejny - warto samemu oceniać za i przeciw. (...)