Autor Wątek: Spodnie 2w1  (Przeczytany 706 razy)

Offline Mężczyzna kouczan

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 14.07.2017
Spodnie 2w1
« 16 Kwi 2025, 12:20 »
Cześć.
Poszukuje spodni 2w1 (z możliwością zrobienia szortów), które sprawdziłyby się na rowerze.
Użytkujecie? Polecacie?

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Odp: Spodnie 2w1
« 16 Kwi 2025, 14:03 »
Użytkowałem i nie polecam  :P.
Zamek umożliwiający przypięcie/odpięcie nogawek uwiera mnie w udo i powoduje dyskomfort w trakcie kręcenia.
W zamian polecam spodnie do wspinaczki umożliwiające podwinięcie nogawek dość wysoko. Ja już któryś rok używam tych.
Kolejnego modelu. Chyba już trzecia generacja. Elastyczne i dobrze przewiewne, a zarazem wzmacniane w newralgicznych miejscach.
"Oko za oko i wszyscy będziemy ślepi" - Gandhi

„ W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu” - Vivian Green

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 16 Kwi 2025, 14:19 »
Ja mam jakieś z Decathlonu i nie mam takich problemów jak R_och, ale w tego typu spodniach (turystyczne) nogawki na dole są dość szerokie i czasem mogą się wkręcać w korbę.

Offline Mężczyzna axs

• Miasto: Myślibórz
  • Na forum od: 20.02.2025
« 16 Kwi 2025, 20:43 »
miałem , kijowe rozwiązanie, zamek mnie cały czas obcierał

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 16 Kwi 2025, 21:14 »
A ja mam, z Decathlonu, i zero problemów. Moje ulubione spodnie na rower (no, poza jazdą szosówką  ;))
Najwyraźniej z tym jest jak z brooksem - żeby wiedzieć trzeba samemu spróbować.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 16 Kwi 2025, 21:15 »
Cały czas w takich jeżdżę.
Chwalę sobie.
Czasami tylko nogawka zapaskudzi się od korby. Mam czarne spodnie więc nawet tego nie widać.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
« 17 Kwi 2025, 05:43 »
Ja mam z RevolutionRace i sobie chwale. Tylko tam cena bez promocji jest jakaś chora.

Offline Mężczyzna kouczan

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 14.07.2017
« 17 Kwi 2025, 10:04 »
Generalnie to szukam gaci do turystyki pieszej a rowerowanie to tylko czasami. Mam któryś model z Deca już lata i są to rewelacyjne spodnie - łażę w nich cały rok po górach łącznie z zimą (jak nie ma poniżej -5). Na rower jednak się nie nadają bo mają właśnie szerokie nogawki na dole. Te zamki też mnie wkurzały na początku ale idzie się przyzwyczaić.
Te RevolutionRace wyglądają spoko, ale cena zabija. Z drugie strony jakoś strasznie nie zużywam spodni - te z Deca to mam już z 5 lat najmniej.

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
« 17 Kwi 2025, 10:38 »
Generalnie to szukam gaci do turystyki pieszej a rowerowanie to tylko czasami. Mam któryś model z Deca już lata i są to rewelacyjne spodnie - łażę w nich cały rok po górach łącznie z zimą (jak nie ma poniżej -5). Na rower jednak się nie nadają bo mają właśnie szerokie nogawki na dole. Te zamki też mnie wkurzały na początku ale idzie się przyzwyczaić.
Te RevolutionRace wyglądają spoko, ale cena zabija. Z drugie strony jakoś strasznie nie zużywam spodni - te z Deca to mam już z 5 lat najmniej.

Mam i Decathlon i z Revolutionrace, oba modele super, jednak RevolutionRace ma większy wybór tego co chcesz (zwężane nogawki też są). Jednak masz racje cena jest do d... ja czekam zawsze na promki bo wtedy i -60% jest - są kilka razy do roku.

Jeszcze mam ze szmateksu już chyba 6 rok, tyrane, prane, rowerowane, na wycince lasu były kilka razy i nic się z nimi nie dzieje, a kosztowały może z 20zł :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?