Autor Wątek: Hardtail "do wszystkiego"  (Przeczytany 1463 razy)

Offline Mężczyzna lunatyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.03.2012
Odp: Hardtail "do wszystkiego"
« 17 Kwi 2025, 15:23 »
Jest bagażnik Ortlieb Quick Rack co nie wymaga żadnych mocowań

O widzisz! Dobrze myślę, że w przypadku carbonowej ramy lepiej mocować do sztycy?

Better days are coming
They are called Saturday and Sunday

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
« 17 Kwi 2025, 16:13 »
W tytule wątku jest "do wszystkiego", a to forum podróże rowerowe, a nie najlepsze kąski do freeride  :D

To prawda - niestety często mi się odpala jako właścicielowi czterech rowerów ta maksyma że jak coś jest do wszystkiego to jest ... " Ale to już mój problem i spaczenie  ;D

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 17 Kwi 2025, 16:43 »
Ja patrzę na ten Quick-Rack od Ortlieb
https://de.ortlieb.com/en/products/quick-rack?variant=52280848417100

To jest wersja ze śrubkami i bez śrubek. Po co są ten śrubki ? Przecież rurki są pospawane i nie przesuwne.

Poza tym na stronie są 4 "rodziny" tych bagażników i każda w dwóch wersjach, ale nie ma opisu czym one się różnią i dlaczego.

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 17 Kwi 2025, 21:17 »
To jest wersja ze śrubkami i bez śrubek. Po co są ten śrubki ? Przecież rurki są pospawane i nie przesuwne.

To nie są śrubki. To system mocowania sakw QL3. Używasz sakw z innym mocowaniem (tradycyjne haki) lub nie używasz sakw, nie potrzebujesz "śrubek". Te uchwyty chyba są dodawane standardowo. Po prostu można ich nie przykręcać, jeśli ich nie potrzebujesz. To nie są dwie oddzielne wersje bagażnika, tylko ten sam bagażnik z przykręconymi uchwytami i bez nich.

Poza tym na stronie są 4 "rodziny" tych bagażników i każda w dwóch wersjach, ale nie ma opisu czym one się różnią i dlaczego.

Wszystko jest w specyfikacji:
Quick-Rack - wersja podstawowa o wysokości 39 cm
Quick-Rack L - bagażnik o wysokości 41 cm
Quick-Rack XL - bagażnik o wysokości 43 cm
Quick-Rack Light - wersja bez platformy załadunkowej, wyłącznie do wieszania sakw

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 19 Kwi 2025, 20:35 »

Ja sobie te śrubki wykorzystałem na zrobienie mocowania naciągów sakw crosso (co działa już parę tys km).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum