Autor Wątek: Lajkonik 2025 - gravel i ... szosa  (Przeczytany 13844 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Odp: Lajkonik 2025 - gravel i ... szosa
« 10 Maj 2025, 23:15 »
są ludzie co schodzą bo mieli kapcia i musieli włożyć dętkę, oglądałem taki film też
Dobry kapeć z nienaprawialnym rozwaleniem opony to w krótkich (jednodniowych) maratonach DNF. Zanim to naprawisz (ogarniesz transport do czynnego sklepu i z powrotem) minie cenny czas. W wielodniowych imprezach jeszcze jest jakaś szansa na naprawę, jeśli masz np. 1 dzień do limitu czasu. Mnie na wyprawie ułamanie przerzutki zatrzymało na starcie na całą dobę, bo kompatybilna przerzutka była jedynie w sklepie w Poznaniu i na Śląsku, a ja byłem na Helu. Była też w sklepie w Gdańsku, ale nie wyrazili dobrej woli, aby zostawić na portierni po opłaceniu wcześniej on-line, a wychodzili z roboty sztywno przed 14 i nic nie dało tłumaczenie, że pociąg z Helu przyjeżdża tak, że zajadę 10 minut potem. Taka trójmiejska zasada, możesz pomóc - nie pomagaj, już kilka razy tak miałem.

Kurs pociągiem do Gdyni, w międzyczasie Rodzina zrobiła kurs samochodem do sklepu w Poznaniu, kupiła przerzutkę i nadała przesyłką konduktorską, wieczorem pociąg dojechał do Gdyni, a ja odebrałem przerzutkę i pociągiem na Hel. A na maratonie jeszcze masz prikaz, żeby nie korzystać z pomocy osób znajomych, bliskich itp., więc nawet takie wsparcie byłoby niedozwolone. Byłby DNF z powodu uwalenia przerzutki nawet na imprezie kilkudniowej. Trasę pięciodniową zrobiłem w cztery dni, ale zawsze jest to jakimś kosztem. W tym przypadku zabrakło czasu na zachód słońca w Świnoujściu na falochronie, bo ten był w lesie w dupie.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 11 Maj 2025, 09:26 »
Tylko tu nie jest mowa o poważnym rozwaleniu kola czy opony, a zwyklym kapciu. Są osoby na gravelowych maratonach jadące na mleku, co jak im się to rozszczelni to potrafią się z tego powodu wycofać

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 13 Maj 2025, 20:24 »
są /.../

'elo velo rowerzyści i kolarze,
to, co dzisiaj wam pokażę ...'

Lamnie - najfajniejszy początek kursujących filmików loverowych.
Gratuluję pomysłu.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum