Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 55448 razy)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: MRDP 2025
« 1 Wrz 2025, 15:58 »
Henek wielkie gratulacje, na WR będziesz miał co opowiadać.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna rosiek

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 31.08.2015
« 1 Wrz 2025, 16:03 »

Kusząca propozycja, tylko za łatwo przy tym zostać z ręką w nocniku  ;)
Tutaj obawiam się, że niestety bardziej sprawdzi sie przysłowie którym nas katowali rodzice i nauczyciele w szkole "Co masz zrobić jutro zrób dzisiaj" :lol:

Moja propozycja wynika z moich preferencji. Osobiście wolałbym trochę dłużej odpocząć by mieć siły kręcić w okolicach swojej prędkości przejazdowej, niż 20h niczym zombi zamulać pomiędzy 15 a 20km/h ... Ale to już każdy indywidualnie ma plan i "wie" co robi :)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 1 Wrz 2025, 16:14 »
Bartek Kalisz i Piotrek Sternal ostatniej nocy spali kilka godzin. Wierzę, że  dadzą radę dojechać  w limicie, choć może  być  na styk.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 1 Wrz 2025, 16:36 »
Henek wielkie gratulacje, na WR będziesz miał co opowiadać.
Heniu jest tak małomównym i skromnym człowiekiem, że na zbyt wylewną opowieść bym nie liczył ;)

A za wytrwałą i wspaniałą jazdę na tym Wielkim Maratonie ogromne gratulacje :D
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 1 Wrz 2025, 19:13 »
A tutaj Sylwia z nagrodą za zwycięstwo w MRDP:

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 1 Wrz 2025, 22:45 »
Widać, że ten wiatr na wybrzeżu wcale nie jest jakiś zły, trójka Stemal, Jopek i Kalisz ma już ponad 3000km i te niecałe 200km przez 13,5h to myślę, że wycisną, nawet z jakąś krótką odmulającą kimą. Piękna jazda w wykonaniu tej trójki, kolejny przykład jakie meta i limit są w stanie z ludzi wyzwolić pokłady energii.

Wielki szacun dla Szymona Jopka, jak mnie pamięć nie myli to trzeci raz próbuje MRDP, dwa razy się nie udało - więc za swoją konsekwencję i walkę do samego końca w pełni zasłużył na to ukończenie. Fantastyczna jazda w końcówce, jeszcze 2 dni temu wydawało się, że szanse ma czysto matematyczne, pod koniec Sudetów był na wysokości Kasi Kozłowskiej, w Kowarach ledwie godzina ich dzieliła. 31 sierpnia o 7 rano ruszył z Kowar, więc przez te 2 ostatnie doby zrobi średnią w okolicach 450km/24h, czyli więcej niż zrobił na świeżo przez pierwsze 2 doby! To najlepiej pokazuje ile człowiek jest z siebie w stanie wycisnąć przy odpowiedniej motywacji.

« 1 Wrz 2025, 23:29 »
Cała trójka dobrze jedzie w końcówce.  Teraz Szymon zrobił  chyba przerwę na drzemkę, bo w przeciwieństwie do pozostałej dwójki nie spał  ubiegłej nocy.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 2 Wrz 2025, 03:00 »
Na 9 godzin przez końcem MRDP mamy dość klarowną sytuację, kto może dojechać do mety w limicie czasu:

Razem z tymi, co już na mecie, maksymalnie MRDP w limicie czasu ukończy 41 osób, w tym 1 kobieta SOLO, 29 mężczyzn SOLO i 11 mężczyzn OPEN. Przy czym 130 km w 9 godzin to wcale nie jest taki łatwy deal, bo są górki do zrobienia.

WIATR o 3 rano
Ustka SE - południowo-wschodni, 5,0 m/s
Łeba SE - południowo-wschodni, 2,6 m/s
Rozewie ESE – wschodnio-południowo-wschodni, 5,8 m/s

Generalnie do ujechania, aczkolwiek trzeba pedałować, samo się nie pojedzie ;) Prędkość wiatru wzrasta z powodu zbliżania się frontu, ale również kierunek odchyla się na coraz bardziej południowy. Chwilami nawet w ciągu dnia może pomagać, bo są krótkie segmenty idące mocno na północ.

Widać wyraźnie, że spora grupa uczestników podjęła nocną walkę o limit czasu i mają spore szanse na jej wygranie. Reszta niestety obejrzy front atmosferyczny w siodle, ale potem pojadą sobie z wiatrem na metę po terminie w ramach nagrody pocieszenia...

Jeszcze co najmniej 15 osób ma realne szanse ukończyć MRDP w 12 dni, co też nie jest złym wynikiem.
« Ostatnia zmiana: 2 Wrz 2025, 03:22 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna kazzz

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 23.03.2019
« 2 Wrz 2025, 06:57 »
Widać, że ten wiatr na wybrzeżu wcale nie jest jakiś zły, trójka Stemal, Jopek i Kalisz ma już ponad 3000km i te niecałe 200km przez 13,5h to myślę, że wycisną, nawet z jakąś krótką odmulającą kimą. Piękna jazda w wykonaniu tej trójki, kolejny przykład jakie meta i limit są w stanie z ludzi wyzwolić pokłady energii.

Wielki szacun dla Szymona Jopka, jak mnie pamięć nie myli to trzeci raz próbuje MRDP, dwa razy się nie udało - więc za swoją konsekwencję i walkę do samego końca w pełni zasłużył na to ukończenie. Fantastyczna jazda w końcówce, jeszcze 2 dni temu wydawało się, że szanse ma czysto matematyczne, pod koniec Sudetów był na wysokości Kasi Kozłowskiej, w Kowarach ledwie godzina ich dzieliła. 31 sierpnia o 7 rano ruszył z Kowar, więc przez te 2 ostatnie doby zrobi średnią w okolicach 450km/24h, czyli więcej niż zrobił na świeżo przez pierwsze 2 doby! To najlepiej pokazuje ile człowiek jest z siebie w stanie wycisnąć przy odpowiedniej motywacji.

Szkoda tylko i to w jego przypadku wielka, popełnił błąd nawigacyjny ( zapewne nieświadomie)
W Krempnej, gdzie nocował ruszył na Słowację łatwiejszą alternatywą, dołożył 5km ale 75 m w pionie zabrakło do spełnienia warunków regulaminu.
Pozostaje mu nadzieja, iż nałożona kara czasowa nie spowoduje przekroczenia limitu.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 2 Wrz 2025, 07:44 »
Hedko już na mecie, to była awaria trackera i faktycznie jechał, a nie nocował w Ustce

Szkoda tylko i to w jego przypadku wielka, popełnił błąd nawigacyjny ( zapewne nieświadomie)
W Krempnej, gdzie nocował ruszył na Słowację łatwiejszą alternatywą, dołożył 5km ale 75 m w pionie zabrakło do spełnienia warunków regulaminu.
Pozostaje mu nadzieja, iż nałożona kara czasowa nie spowoduje przekroczenia limitu.

Z tego co słyszałem to Szymonowi krótko przed startem padł Garmin i w ostatniej chwili kupił Wahoo, którego noe do końca umiał obsługiwać. Więc pewnie błąd z tego wynikał, bo to nie był jakiś ciężki podjazd.
« Ostatnia zmiana: 2 Wrz 2025, 08:40 Wilk »

Offline Mężczyzna mcpik

• Miasto:
  • Na forum od: 04.04.2018
« 2 Wrz 2025, 08:17 »
Taka ciekawostka - ja złapałem kapcia w... Gniewinie. A że przez dziurę w oponie (wcześniejsza awaria z okolic objazdu przez Czechy przed Złotym Stokiem, naprawiona łatką do opon) było już widać dętkę, to stwierdziłem że zmianę opony też od razu się zrobi. Tylko problem był taki, że obie moje ręce miały już bardzo spory spadek siły, a do tego utratę czucia we wszystkich palcach lewej.

Jeśli ktoś mnie wtedy obserwował jak walczyłem z tą zmianą, to miał niezły kabaret za darmo. A ja skoki emocji od euforii do histerii, szczególnie jak pierwszą dętkę przebiłem wciskając oponę na felgę ;)

Przemo K.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 2 Wrz 2025, 10:22 »
Tymczasem przed północą Walsodar dotarł do mety, co pozostało niezauważone (no taki los tych, co dojeżdżają w środku). Brawo, Radku!
Gkjanek też już na mecie - gratulacje! Nie sądzę, by za objazd przez Świątkową w BN dostał więcej, niż 2h kary, więc chyba nie jest zagrożony. Bartekk już za Karwią, najdalej za 15 minut powinien być na mecie. Nawet w razie terminalnej awarii sprzętu dotruchta te parę kilometrów. ;)

« 2 Wrz 2025, 10:36 »
Bartekk  ba mecie. Za chwilę na finiszu powinien zameldować się  Marcin Woziwodzki. Będzie ostatnim zawodnikiem, który zmieścił się  w limicie.
« Ostatnia zmiana: 2 Wrz 2025, 10:41 4gotten »

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
« 2 Wrz 2025, 12:46 »
gratulacje dla wszystkich zawodników !
to naprawdę mega wyczyn , aż mi ciężko to ogarnąć że tak można..

Offline Mężczyzna rosiek

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 31.08.2015
« 2 Wrz 2025, 12:56 »
Gratulacje dla Wszystkich, którzy ukończyli w czasie !!!
Tym niemniej szacun też dla tych, którzy mimo zmęczenia ciągle na trasie i walczą już sami ze sobą. Wbrew pozorom to jest najtrudniejsza walka.
Tak więc panowie. My ciągle obserwujemy i popychamy te kropeczki w stronę latarni.  Zauważcie, że z Waszej perspektywy ona jest na wschodzie - a jak wiadomo Tam musi być jakaś cywilizacja... tudzież koniec męczarni :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum